Mielipide

Ilves muuttaa itsensä nöyryyttämisen taiteeksi

LIIGA / Kolumni
Esa Honkalehto, vanha saunakaveri jo viime vuosikymmeneltä, palaa Ilveksen toimitusjohtajaksi. Voi veljet...

Tampereen Ilves on suomalainen jääkiekko-organisaatio, jonka perinteet ja nykyhetki ovat yhtä suuressa ristiriidassa kuin Vuoden urheilija –palkinto ja sen voittaja, joka ei ole ikinä heittänyt keihästä.

Kuten Honkalehto asian muotoileekin seuran virallisessa tiedotteessa, "on hienoa palata porukkaan".

Ilves palkkasi uudeksi toimitusjohtajakseen maanantaina Esa Honkalehdon. Vai sittenkin vanhaksi toimitusjohtajakseen?

Honkalehto toimi Ilveksen toimitusjohtajana viimeksi vuosina 2004-2010. Tuona aikana seura teki persnettoa yli miljoonan. Tämän jälkeen Honkalehto työskenteli vuoden 2012 Helsingin EM-kisojen pääsihteerinä. Tappioita kertyi vaivaiset 1,4 miljoonaa euroa.

Ja nyt tämä jamppa tulee kääntämään Ilveksen talouden kurssia. Missä kohtaa minun on päätettävä, nauranko vai itkenkö?

Honkalehto on vuoden 2012 jälkeen tehnyt yrityksiensä kautta tiivistä yhteistyötä Ilveksen kanssa ja auttanut seuraa taka-alalta. Tämä tekee Honkalehdosta helpon valinnan aivan jumalattoman sisäsiittoiselle Ilveksen johdolle.

On olemassa seura A, jolla on toimintatapa B. Jos A:n ja B:n yhdistäminen johtaa jatkuviin taloudellisiin tappioihin, käsittämättömiin omistajasekoiluihin, valtataisteluihin pitkin organisaatiota ja kaameisiin urheilullisiin tuloksiin, toimintatapoja usein vaihdetaan.

Näin ei kuitenkaan käy Ilveksessä. Ei sitten edes vahingossa. Helpot ratkaisut ovat aina helppoja. Kuten Honkalehto asian muotoileekin seuran virallisessa tiedotteessa, "on hienoa palata porukkaan".

Kuten Jatkoajan entinen päätoimittaja Juha Hiitelä kertoikin Twitter-tilillään, Honkalehto oli viime stintillään mies, joka erotti seurasta sen entisen markkinointipäällikön Jukka Hirsimäen. Hirsimäki on tämän jälkeen pelastanut erään porilaisen liigaseuran tulevaisuuden tinkimättömällä työllään ja tiukalla taloudenhallinnallaan.

Ilves on kaikessa korniudessaan aivan loistava viihdepaketti, jonka ei soisi suistuvan pois liigakartalta talouden mäsähtäessä karille. Seura kaipaisikin vihdoin uusia osaajia, jotka tulisivat organisaatioon mahdollisimman vähillä aiemmilla kontakteilla Ilvekseen.

Näin ei kuitenkaan tule koskaan tapahtumaan, ei ainakaan muutamaan kiekkosukupolveen vielä. Ilves gonna be Ilves.

Seura on kuitenkin sarkastisessa hengessä sanoen loistavassa urheilullisessa nosteessa.

Sanoohan Ilves Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen seuran tiedotteessa näin:

"Odotan koko organisaatiolta 'Tekeminen ratkaisee kaiken'-hengessä menestystä kaikessa tekemisessä."

Ei sitä olisi voinut enää tuon ilvesmäisemmin sanoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös