Blues - Kiekollisten pakkien voimin vielä korkeammalle?

LIIGA / Artikkeli
Blues yrittää puolustaa tiiviinä joukkueena.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Blues aloittaa toisen kautensa Jyrki Ahon johdolla. Joukkue tulee varmasti taistelemaan samaan tapaan kuin vuosi sitten.

Kausi alkoi Bluesilta heikosti. Kenties ykkösmaalivahti Mikko Koskisen myynti kahden ottelun jälkeen sekoitti pasmoja, ja lokakuun puolivälin tietämissä Blues oli sarjassa jumbona. Hämeenlinnasta otettu voitto aloitti kuitenkin espoolaisten nousun, joka toi lopulta kuudennen sijan. Pudotuspeleissä Lukko oli kuitenkin vahvempi seitsemännessä ottelussa.

Puolustuspäässä huomattava muutos on kiekollisen osaamisen lisääntyminen. Ryan O'Connor onkin vakuuttanut harjoitusottelussa tehden useita maaleja. Kanadalainen on saanut onnistumisia tililleen myös omassa päässä.

Petr Zamorsky on ollut pelatuissa harjoitusotteluissa joukkueen ykköspakki. Tšekkipakki matkaa kuitenkin kauden alussa Pohjois-Amerikkaan tavoittelemaan paikkaa New York Rangersin NHL-miehistöstä. Jos sitä ei aukea, jää nähtäväksi pelaako Zamorsky Espoossa Liigaa vai Hartfordissa AHL:ää.

Parannusta puolustuksessa on myös siinä, että nyt pakisto on jakaantunut paremmin vasemmalta ja oikealta ampuviin pelaajiin. Viime kauden 67 ottelussa vain seitsemässä Bluesin riveissä pelasi oikealta ampuva puolustaja, Joni Tuominen. Hänen otteet olivat kaikkea muuta kuin vakuuttavia, ennen kuin loukkaantuminen päätti kauden.

Kun systeemit ovat tutumpia monelle seurassa jatkavalle pelaajalle, voi puolustuspeliä pitää Bluesin vahvuutena.

Johtajuusvajetta?

Hyökkäyspään kärkiosaaminen koki suuren muutoksen, kun MM-kisapelaajat Tommi Huhtala ja Tomi Sallinen sekä kisoihin tiukasti tyrkyllä ollut Eetu Pöysti siirtyivät tasokkaampiin sarjoihin. Vaikka pistemäärät jäivätkin kahden muun saldosta, kovimpana menetyksenä voi pitää Sallista, joka toi joukkueeseen suuren annoksen puolustusosaamista sekä johtajuutta.

Pelillistä korvaajaa ei ole vielä Blues-ryhmään löytynyt, ja tässä piileekin yksi sudenkuopista Bluesin menestyksen tiellä. Aika näyttää, kuinka uusista pelaajista on korvaamaan hänet kentän ulkopuolella. Sallinen edusti myös tärkeää oman kasvatin roolia Bluesissa. Vastaavaa pelaajaa ei nyt ole tarjolla.

Kim Hirschovits on varmasti muuten sopiva kapteeniksi, mutta hän sortuu liian usein tyhmiin rangaistuksiin. 26 kahden minuutin rangaistusta oli viime kauden suurin lukema Bluesin joukkueessa.

Maalivahtiosastolla Jani Nieminen kuuluu aliarvostettuihin Liiga-veskareihin. Hänellä oli oma osansa Bluesin nousussa viime kaudella, sisältyihän kauteen seuran ennätys, kahdeksan nollapeliä. Silti häneen kohdistuu myös arvoituksellisuutta. Niemisen on onnistuttava samaan tapaan myös tulevalla kaudella.

Blues tulee taistelemaan viime kauden tapaan suorasta puolivälieräpaikasta. Sen saavuttaminen on kuitenkin kiven takana, sillä viisi viime kaudella edelle sijoittunutta ryhmää ovat edelleen kovia, ja takaa tulevista erityisesti HIFK ja TPS ovat suuria uhkia. Kuuden joukkoon sijoittuminen vaatisi erityistä onnistumista, normaalitasolla pelatessaan Bluesin paikka on villi kortti -kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle