Rinne valmiina tulevaan kauteen

LIIGA / Haastattelu
Rinne hakee alkavalla kaudella lisää vastuuta Ässien maalilla.
Kuva © Timo Savela
Porin Ässien maalivahtitilanne on yksi tulevan kauden suurimpia kysymysmerkkejä. Vahdeista nuorempi, Rasmus Rinne, avasi ajatuksiaan Jatkoajalle ennen kauden alkua.

Viime kaudella liigadebyyttinsä Ässissä tehnyt maalivahti Rasmus Rinne on tulevalla kaudella uusien haasteiden edessä. Kehityksessä on mentävä vieläkin eteenpäin, jotta Rinne pystyy vakiinnuttamaan paikkansa joukkueen ykkösmaalivahtina.

Viime kaudella erityisesti loppukaudesta torjuntavastuuta saanut maalivahti muistelee edellistä kautta kaksijakoisin miettein. Ässien kausi päättyi lopulta runkosarjan sijalle 12. Rinne pelasi kaikenkaikkiaan 34 kokonaista ottelua.

− Joukkueenahan me emme pärjänneet. Oli kuitenkin hienoa päästä pelaamaan ja oli sellainen olo että olisi voinut pelata enemmänkin, Rinne kertoo.

Ennen liigadebyyttiään Rinne ehtii kiertää joukkueissa niin Mestiksessä kuin Suomi-sarjassa. Vaikka Rinne teki liigadebyyttinsä tavallista myöhäisemmällä iällä, ei hän kuitenkaan myönnä koskaan miettineensä esimerkiksi lopettamista.

− Siinä juniorivuosien jälkeen kun tuli etsittyä pelipaikkaa, tuntui välillä että junnaa vähän paikallaan, Rinne kertoo ja jatkaa:

− Kuitenkin kehityksessä on kokoajan menty eteenpäin, että siinä mielessä en ole lopettamista koskaan miettinyt.

Ennen Mestis-vuosiaan Rinne pelasi juniori-ikäisenä muunmuassa Jokereissa ja HPK:ssa, mutta maalivahdin kasvattajaseura on Hyvinkään Ahmat.

− Innostus jääkiekkoon lähti varmaan joskus seitsemänvuotiaana Hyvinkäällä. Eniten varmaan vaikutti kavereiden kiinnostus ja tietysti telkkarista oli tullut katsottua pelejä, Rinne kertoo.

Kiekko-oppeja Pohjois-Amerikasta

Rinne sai kesällä 2014 Dallas Starsilta kutsun varaamattomille pelaajille tarkoitetulle leirille. Rinne kehuu hänelle yllätyksenä tullutta leiriä hienoksi kokemukseksi.

− Tosi hieno kokemus, en osannut yhtään odottaa kutsua. Paikka oli todella hieno ja huomasi että asiat oli siellä hoidettu hyvin. Maalivahtivalmennus oli erinomaista, Rinne kehuu.

− Lisäksi oli hienoa nähdä, että pärjäsi itse siellä myös varattujen pelaajien joukossa.

Vaikka työnjako kollega Juuso Riksmanin kanssa on tulevan kauden osalta vielä epäselvä, niin Rinteellä on halu kehittyä ja pelata mahdollisimman paljon.

− Vielä en osaa sanoa, paljonko pääsee pelaamaan, mutta tarkoituksena olisi joka päivä harjoitella niin kuin olisi pelipäivä.

− Nyt alkukaudesta on harjoittelussa keskitytty lähinnä liikkuvuuden parantamiseen. Aina alkukaudesta vaivaa tietynlainen kankeus, Rinne päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle