Henrik Koivisto tuli kehittymään ja voittamaan

LIIGA / Haastattelu
Koivisto ei siirtynyt Jokereiden mukana itään, vaan pysyi tutussa Suomessa.
Kuva © Timo Savela
Viime kauden alussa Henrik Koivisto oli Liigaa seuraaville suurehko mysteeri. Kiekko-Vantaan paidassa kautensa aloittanut juonikas sentteri sai kuitenkin näyttöpaikan syksyn mittaan Jokereiden paidassa eikä Keravan Shakersin kasvatti jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Jokereita kohtasi uudet haasteet uudessa liigassa ja nyt Koivistoa odottavat uudet haasteet Raumalla ja Lukossa.

Yli pisteen per peli -tahtia Mestiksessä nakuttanut Henrik Koivisto kohtasi uudenlaisen haasteen, kun viimeistä kauttaan Liigassa aloittanut Helsingin Jokerit lainasi sentterin riveihinsä. Nousu Liigaan tapahtui vanhaa suomalaista sananlaskua mukaillen. Toisen epäonni on toisen onni.

- Siinä loksahti palaset kohdalleen. Jokereiden ulkomaalaisvahvistus Philip DeSimone ei ilmeisesti oikein onnistunut sillä tavalla, kuin piti. Pelit menivät tosi hyvin ja sain jatkaa Jokereissa, kuvailee Koivisto omasta näkökulmastaan nousuaan Liiga-kartalle.

Koiviston panos ei kuitenkaan riittänyt viemään Jokereita villi kortti -kierrosta pidemmälle. Selityksiä haettiin kaikesta mahdollisesta, usein täysin peliin liittymättömistä asioista. Erityisesti Jokereiden siirtyminen KHL-liigaan nostettiin usein esiin syyksi heikkoon suorittamiseen.

- Aina löytyy selityksiä. Ainakin media yritti kovasti niitä keksiä, mutta ei pelaaja tietenkään tuollaisia mieti. Tai ainakaan itsellä ei ollut mitään ongelmaa sen suhteen.

- Ei oltu loppupeleissä ehkä niin yhtenäinen joukkue, jotta oltaisin menestytty. Kovia pelaajia oli paljon, mutta ei saatu kaikkea potentiaalia irti, hyökkäjä pohtii.

Keväällä julkaistiin 24-vuotiaan sentterin sopimus Raumalle, joka on kestoltaan kaksi vuotta. Koivistolla on itsellään selvät sävelet siitä, mitä hän tuli Raumalta henkilökohtaisella tasolla hakemaan.

- Pitää kehittyä hyväksi Liigapelaajaksi ja saada tasaisuutta otteisiin. 

Lukko saa häneltä kehut niin organisaationa, kuin joukkueenakin. Nuorukainen on kaikin puolin tyytyväinen oloonsa Raumalla.

- Tosi hyvä joukkuehenki ja hyviä äijiä koppi täynnä. Hyvä valmennus, ja muutenkin kaikki hoidetaan aivan viimeisen päälle. Ei paljon muuta tarvitse miettiä, kuin että miten pelaa lätkää.

Joukkuehenki on hyvä, mutta joukkue on myös kokenut. Vaikka nuoria ja kehittyviä pelaajiakin on, niin Lukko ei missään nimessä ole pojankoltiaslauma. Tässä ei toissa kaudella Mestiksen finaalissa esiintynyt Koivisto näe mitään ongelmaa.

- Pystyy joka päivä oppimaan jotain uutta. Kopissa on kuitenkin paljon jätkiä, jotka on nähnyt paljon maailmaa. He tietävät, mitä tehdään kun on vaikeaa. Näkyy päivittäisessä tekemisessä niin jäällä kuin kopissa.

Joukkueen tavoitteen hän naulaa ilman suurempia miettimisiä. Lukko lähtee kauteen voittamaan.

- Nyt on sen verran hyvä joukkue kasassa, että on vain yksi tavoite. Ja se on ihan kärjessä.

Ja sitä ei pelätä sanoa ääneen?

- Ei pelätä. Mennään kuitenkin päivä kerrallaan eikä hypetetä liikaa, päättää Koivisto päättäväisenä, mutta realistisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle