Vahvistunut HIFK Pelicansin vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ensimmäiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi aina kiinnostava HIFK. Molemmat joukkueet hävisivät avauspelinsä ja se luo varmasti otteluun paineita puolin ja toisin. Pelicansin täytyy saada viisikkopelaaminen uomiinsa ja IFK:n pitää pysyä poissa jäähyaitiosta.

Mureneeko avauspelin kipsi?

Pelicans ei vielä vakuuttanut kauden avauksessa Hämeenlinnassa, vaan HPK oli selvästi valmiimpi yhdistelmä. Erityisesti lahtelaisten ylivoimapeli tökki kautta linjan, eikä viimevuotisesta liukasliikkeisestä kiekollisuudesta ollut tietoakaan. IFK:ta vastaan toivomuslistalla on nilkkavammaisen Joonas Jääskeläisen paluu jäälle. Tiistaina Hämeenlinnan jäähallin kapeissa portaikoissa miehen meno oli niin tuskaisen näköistä, että heikolta näyttää. Lopullisesti Jääskeläisen pelikyky ratkeaa torstaina.

Petteri Hirvonen ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen joukkueensa tiistaiseen esitykseen. Torstaina putki varmasti kulkeekin liukkaammin kuin avauspelissä. Kotiyleisön edessä halutaan pystyä parempaan.

HIFK vetää aina Lahden hallin täyteen

IFK on lahtelaisin lasein katsottuna yksi mieluisimmista vastustajista. Värikästä ja monella tapaa ristiriitaisia tunteita herättävää kiekkoilua saapuu aina katsomaan täysi tupa.

Avauskierroksella Jokerit vei täyden pistepotin ja IFK kaatui lopulta typeriin jäähyihin. Päävalmentaja Alpo Suhonen olikin ottelun jälkeen kiukkuinen mies. Suhonen manasi joukkueensa typeriä jäähyjä mediaväelle poikkeuksellisen vuolaasti. Erityisesti Pasi Saarinen ja Marek Zidlicky saivat kuulla kunniansa lehtien palstoilla. Saarinen puuttuu IFK:n torstaisesta kokoonpanosta pelikiellon vuoksi kuten myös lahtelaisille tuttu Roman Vopat.

Viime vuonna oli toisin

Illan peli on lähtökohdiltaan hyvin mielenkiintoinen. Viime vuonna Pelicans oli runkosarjassa hienosti viides. HIFK jäi armotta kauas pudotuspelien ulkopuolelle. Tälle kaudelle HIFK on selkeästi vahvistunut, Pelicans sen sijaan kärsi pahoja pelaajamenetyksiä. Nyt nähdään suuntaa siitä, kuinka paljon asetelmat ovat viime vuodesta muuttuneet. Tosiasia kuitenkin on, että HIFK kuuluu suuriin ja Pelicans yrittää nostaa kaulaansa pitääkseen loksunokkansa keskikastissa.

Pelicansin ennakoitu kokoonpano:

1. kenttä

Veli-Pekka Nutikka - Jari Kauppila - Lasse Jämsen *
Jermu Pisto - Jan Latvala

2. kenttä

Toni Saarinen - Jani Keinänen - Oliver Setzinger *
Tero Paappanen - Martin Cech

3. kenttä

Teemu Sainomaa - Tomi Hirvonen - Olli Julkunen *
Kaj Lindström - Jussi-Antti Reimari

4. kenttä

Jussi-Mikko Makkonen - Jarkko Väänänen - Ossi-Petteri Grönholm *
Henri Laurila - Jaako Niskavaara

Maalissa
Pasi Kuivalainen
(Lasse Malinen)

» Lähetä palautetta toimitukselle