Joulu on lusittu - Back to Business

LIIGA / Ennakko
Pari viikkoa kestänyt kaamos ilman jääkiekon SM-liigaa päättyy perjantai-iltana. Lahdessa ottavat yhteen Pelicans ja HIFK. Kotijoukkue yrittää jatkaa ennen taukoa alkanutta voittojen sarjaa tavoitteenaan kymmenen pisteen päähän karannut playoff-viiva. HIFK majailee viivan läheisyydessä ja voitto on sillekin tarpeen.

Pelicans esittelee uusia kasvoja

Kotijoukkueen maalivahtiosastolla kävi ovi molempiin suuntiin, kun pitkään pömpeliä vartioinut Pasi Kuivalainen siirtyi loppukaudeksi Tapparaan. Tilalle saatiin Tappara-valmennuksen oikkujen kohteeksi joutunut nuori Sasu Hovi, joka saattaakin esittäytyä Pelicans-paidassa jo perjantaina.

Mielenkiintoinen nimi on myös tauon alkaessa joukkueeseen liittynyt Sami Nuutinen, joka palasi Norjasta kotimaahan ja tarjosi itseään Pelicans-vahvuuteen. Jermu Pisto on pitkään loukkaantuneena, joten kapeahko pakkikalusto tarvitsee kokenutta vahvistusta.

Kaikkein suurimmat ennakkoviritykset lienevät kuitenkin Toni Mäkiahon ympärillä. Mies siirtyi täksi kaudeksi HIFK:sta Tapparaan, mutta sai siellä alkukauden hölmöilyjen ja tehottomuuden vuoksi äkkiä viltin harteilleen. Nyt Mäkkäri pelaa Kaaneissa ainakin tammikuun loppuun saakka. Maalien makuun mies jo Lahdessa pääsi. Mahtaako nyt sitten päästä jäähyjen makuun entistä seuraansa vastaan?

Suhonen siistinyt HIFK-kuvaa

HIFK on profiloitunut joukkueena, joka pelaa kovaa - joskus jopa sääntöjen rajamailla. Joukkueen päävalmentaja Alpo Suhonen kyllästyi alkukaudesta joukkueensa jäähyilyyn ja antoi varsin kärjekkäitä lausuntoja joukkueen pelityylistä. Hölmöt jäähyt vähenivätkin ja pisteitä alkoi tulla.

Joukkueen suurin tähti Tuomo Ruutu on Kanadassa 20-vuotiaitten MM-kisoissa, mutta joukkueesta löytyy leveyttä. Maalille hankittiin kesken kautta kanadalainen Dave Stathos, joka on osoittautunut kultakimpaleeksi vaikean avausottelunsa jälkeen. Viimeisin hankinta on vain kaksi ottelua ennen loukkaantumistaan pelannut tsekki Frantisek Mrazek, joka nähtäneen jäällä taas Pelicans-ottelussa.

Kauden molemmissa yhteenotoissa HIFK on vienyt voiton - Lahdessa jatkoajan jälkeen. Paljon ratkeaa siinä, kumpi joukkue pääsee pelin rytmiin mukaan heti tauon jälkeen. Tärkeät pisteet ovat jaossa molemmille - helppoja ei kummallekaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle