Pelicans nöyryytti IFK:ta

Pelicans vei tarkalla puolustuspelillä ja hyvällä viimeistelyllä IFK:lle erittäin tärkeät pisteet mukanaan.

Pelicansin loistava maalivahti Mikko Rämö oli pääosassa, kun Pelicans vei ansaitusti pisteet IFK:lta.

Naps

Napsahdus kuului kymmenen minuutin kohdalla, kun Pelicans onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa. IFK oli hallinnut erää siihen asti, mutta Marek Zidlickyn epäonnistunut katko hyökkäyssiniviivalla päästi Pelicansin 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Oliver Setzinger syötti hienosti maalin eteen heittäytyneen Robert Kantorin ohitse Olli Julkuselle. Julkunen kiersi hienosti Dave Stathoksen ja pisti kiekon pussiin.

-Lähdimme siitä, että teemme ensimmäisen maalin ottelussa ja onnistuimmekin siinä. Tarkoitus oli, että vaikka siinä menisi 50 minuuttia, niin me olemme ensimmäisen tekijä, kertoi tyytyväinen Pelicans-valmentaja Petteri Hirvonen.

Muuta erässä ei tapahtunut. IFK:lla oli paikkoja, mutta Rämö oli aina edessä. Pelicansin maalin jälkeen sekin hieman tuli ulos kuorestaan ja sai painetta IFK-päätyyn.

Erästä kertoo paljon, että se kesti ajallisesti noin 25 minuttia. Ei taklauksia, eikä sen lisäksi paljon yritystäkään.

Toisessa erässä IFK tulee tasoihin

Eipä toisestakaan erästä juuri kerrottavaa ole, mutta IFK teki siinä maalin. Marek Zidlicky nousi oikealta laidalta ja upea syöttö löysi Kimmo Salmisen. Salminen jaksoi odottaa Rämön reaktiota ja iski kiekon reppuun. Tämän pisteen ansiosta Zidlicky nousi IFK:n sisäisen pistepörssin ykköseksi ja pelaakin huomenna kultakuuppa päässään.

Ottelun kolmesta taklauksesta kaksi tuli tässä erässä ja molemmista vastasi ehkä viimeistä kertaa Helsingissä IFK-paidassa pelannut Robert Kantor. Valitettavaa IFK:n kannalta, että tällainen kaveri menetetään.

Ei tässäkään erässä taistelua, eikä juuri mitään muutakaan.

Pelicans vie pikkuisia kisuja

Pelicans aloitti maalinteon, kun Toni Häppölän typerän mailasta kiinnipitämisjäähyn aikana Toni Saarinen pääsi läpiajoon Jussi-Antti Reimarin syötöstä ja ujutti kiekon Dave Stathoksen jalkojen välistä maaliin.

Seuraavaksi typerän jäähyn otti Roman Vopat, joka esimerkiksi jonkin miehekkään tempun sijasta koukki Pelicans-pelaajan nurin. Vopat pääsi jo kentälle, mutta Toni Mäkiahon laukauksen reboundin iski sisään Jarkko Väänänen.

Kimmo Salminen nosti vielä kotiyleisön toiveita laukomalla maalin vasemmalta puolelta tarkasti takanurkkaan.

IFK-yleisö kohahti, kun noin kolme minuttia ennen pelin päättymistä tuomarit näyttivät aikalisää toiselle joukkueelle. Oliko Alpo Suhonen ottanut aikalisän? No ei tietenkään, vaan sen otti Petteri Hirvonen.

Ilmeisesti tästä Suhonen oppi aikalisän merkin ja hänkin otti aikalisän minuttia myöhemmin. IFK otti tämän jälkeen Dave Stathoksen pois maaliltaan ja Pelicans rankaisi, vaikka IFK:lla olikin 6-5 tilanteessa muutama hyvä paikka tasoittaa ottelu. Jan Latvala iski paikalla saapuneiden Pelicans-kannattajien iloksi kiekon tyhjiin.

Sellaista tällä kertaa

Ottelusta ei paljon käteen jäänyt, Pelicans pelasi hyvin puolustavalla taktiikalla, kuten sen materiaalilla pitääkin. Hyvin tämä onnistuikin, koska Mikko Rämö pelasi unelmaottelun ja Pelicans tekin noin viidestä maalipaikastaan neljä maalia. Erittäin hyvä suoritus siis.

IFK:lta odotti sitä käsien tärinää, mutta sitä ei näkynyt. Mitään ylilyöntejä ei tappiotilanteessa näkynyt, eikä juuri muutakaan.

"Kapinan johtaja" Timo Pärssinen oli IFK:n parhaita tänään ja taisteli jokaisessa tilanteessa loppuun asti. Valitettavasti ketjukaverit Kuhta ja Häppölä eivät samanlaisessa lennossa olleet.

Alpo Suhonen ei ruusuista kuvaa itsestään jättänyt, kun asiallisiinkin kysymyksiin vastaus oli: