Pelicansille kolmas voitto peräkkäin

LIIGA / Raportti
Lahdessa pelattiin perjantaina kohtuullisen hyvätasoinen jääkiekon SM-liigan joulutauon jälkeinen ottelu. Ensimmäinen erä oli molemmilta vielä lomailua, mutta toisesta erästä eteenpäin peli oli viihdyttävää ja yllättävän tasokasta. Kahdesta tasaisesta joukkueesta kotijoukkue oli kuitenkin piirun verran terävämpi.

Ottelun alku oli molemmin puolin tunnustelevaa. Syötöt lipsuivat helposti vastustajalle ja vauhdissakaan ei ollut hurraamista. Pikkuhiljaa kuitenkin molemmat alkoivat päästä peliin sisään ja tilanteitakin alkoi syntyä. Kim Hirschovitsilla oli ensimmäinen paikka, kun hän nousi melko vapaasti maalin kulmalle ja nosti, mutta Mikko Rämö Pelicans-maalilla oli tiellä.

HIFK:n päädyssä ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin seitsemän minuutin jälkeen. Lasse Jämsen kurvaili hyökkäysalueella, jätti siniviivalle Jussi-Antti Reimarille, joka ampui melko vaarattoman näköisesti, mutta kiekko kimpoili pelaajista lopulta vain hieman Dave Stathosin vartioiman maalin ohi.

Erän ehkä paras tilanne tuli kotijoukkueelle, kun laukauksen jälkeen Stathos oli jo lähes pelattu tilanteesta ulos, mutta hän pääsi vielä heittäytyen peittämään Pelicans-puolustajan laukauksen. Pelicansilla oli erässä vaarallisemmat tilanteet, mutta Stathos pelasi hyvin. Kolme kertaa ylivoimalle päässyt kotijoukkue ei saanut pakkopeliä pyörimään ja vastaavasti HIFK pelasi vahvaa alivoimaa.

Vauhtia peliin

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Pelicans pääsi 3-2-hyökkäykseen. Hyökkääjän laukaus oli kuitenkin onneton ja meni ohi maalin. Heti perään Pelicansin hyökkääjä ampui pienestä kulmasta ja Stathos torjui kiekon keskelle. Kiekkoon pääsi Martin Cech ja laukoi, mutta HIFK:n maali pysyi koskemattomana.

Ottelun ensimmäinen maali tuli kuin varkain. Erää lievästi hallinnut Pelicans löysäsi hieman ja Timo Pärssinen pääsi 1-1-hyökkäykseen. Kova ja tarkka rannelaukaus hieman siniviivan ylityksen jälkeen upposi varmasti aivan Pelicans-maalin yläkulmaan. Mikko Rämö saattoi vain ihmetellä kiekon kulkua.

Kauaa ei kuitenkaan vieraat saaneet juhlia johtoaan. Pelicans pääsi 2-1-hyökkäykseen ja Jarkko Väänänen pelasi kiekon maalin eteen Teemu Sainomaalle, joka ohjasi vapaasta paikasta kiekon kuitenkin ohi maalin. Kiekko ajautui oikeaan laitaan, josta lähtenyt Olli Julkusen laukaus yllätti hieman helpohkosti muuten hienosti pelanneen Stathosin.

Eetu Holma sai erän puolivälin jälkeen unelmapaikan viedä joukkueensa 1-2-johtoon. Kiekko pelattiin vasemmalta hänelle aivan tyhjään paikkaan keskelle, mutta vaikka miehellä oli aikaa jopa katsoa minne vetää, ei hän saanut kiekkoa ohi Rämön.

Erän toiset läheltäpiti-paikat tulivat Pelicansille erän loppupuolella. Ensin Henri Laurilan viivalta lähtenyt veto kilahti ylärimaan, jonka jälkeen Joonas Jääskeläinen pääsi nousemaan vapaasti maalille, harhautti Stathosin, mutta ei saanut nostettua kuitenkaan yli poikittain maanneen maalivahdin.

Kotijoukkue ratkaisee ylivoimalla

Päätöserä oli lievästi HIFK:n, vaikka Pelicans tekikin erän ainoan maalin. Erän alun paras tilanne tuli IFK:n Turo Järviselle, joka pääsi yksin Mikko Rämöä vastaan, muttei saanut kiekko maaliin. Myös Pelicansin Sainomaa pääsi läpi, mutta ei saanut kahdesta vedosta huolimatta kiekkoa sisään.

Pelicans sai ratkaisun avaimet käsiinsä, kun Mikko Kurvinen sai 5+20 minuuttia hänen mailansa osuttua Tero Paappasta kasvoihin. Pelicansin ylivoima oli kauttaaltaan huonoa, mutta se ratkaiseva maali saatiin kuitenkin tehtyä oikeastaan ylivoiman ainoasta tilanteesta. Ensin kiekko pomppi tolpan juurella, mistä sitä ei saatu maaliin sörkittyä. Kiekko pelattiin viivalle, mistä Jani Keinänen näki takatolpalle vapaaksi jääneen Toni Saarisen, jolla oli helppo työ ottaa kiekko haltuun ja siirtää se aivan tyhjään HIFK:n maaliin.

HIFK sai vielä muutaman hyvän tilanteen tasoittaa peli. Frantisek Mrazek nousi oikeaa laitaa, syötti maalille tyhjään paikkaan, mutta kiekko saatiin vieläkin ohjattua ohi maalin. Vielä summerin soidessa meinasi Pelicans-fanien sydän pysähtyä, kun siniviivalta lähtenyt laukaus osui ylärimaan, mutta maalia ei syntynyt ja kotijoukkue piti pisteet kotonaan.

Kurinalaista peliä

Pelicansin peliin oli tullut rutkasti lisää itseluottamusta alla olleiden kahden voiton ansiosta. Se puolusti pääosin tarkasti ja purki kiekkoa päätyyn, kun siihen oli paikka. Virheet jäivät vähäisiksi ja HIFK:n paikat olivat kortilla. Petteri Hirvonen kaipasi hyökkäyspeliin vielä lisää röyhkeyttä.

- Maalille oli vaikea päästä kahdessa ensimmäisessä erässä. Lisää röyhkeyttä tarvittaisiin. Muutamia hölmöilyjä lukuun ottamatta tämä oli meiltä hyvä peli.

HIFK pelasi sille harvinaisemmalla puolustusvoittoisella pelityylillä, koska vakiokokoonpanosta puuttui peräti kahdeksan miestä eri syiden takia. Joukkue pelasikin hyvin, mutta kolmannen erän korkea maila kostautui. Dave Stathos oli joukkueen parhaimmistoa yhdessä Timo Pärssisen kanssa.

Alpo Suhonen oli kutakuinkin tyytyväinen omiensa esitykseen. Tuomarin ratkaisuun hän ei ollut alkuunkaan tyytyväinen ja kritisoi yhden päätuomarin käytäntöä.

- Olosuhteisiin nähden pelattiin ihan hyvä peli, kahdeksan äijää oli poissa. Hävittiin tämä peli tuomarivirheeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle