IFK:lla pakkovoiton paikka

LIIGA / Ennakko
IFK:lla on lauantaina kotiottelussaan jo pudotuspelimahdollisuutensa menettänyttä Lahden Pelicansia vastaan pakko ottaa voitto. Tappion tullessa alkavat IFK:n mahdollisuudet osallistua playoffeihin olla todella heikot.

IFK ei ole kotonaan loistanut ja varsinkin johtoaseman pitäminen on sille ollut hankalaa. Viimeksi tästä nähtiin todiste torstaina, jolloin IFK hukkasi kaksi kertaa kahden maalin johtoasemansa tasapeliksi. Pelicans on viimeisissä viidessä ottelussaan onnistunut tekemään yhtä monta maalia ja tappioitakin on tullut samainen määrä.

Hikoavatko IFK:n tassut?

Jälleen kerran voi olla, että IFK:lla tärisevät ja hikoilevat kädet taas kotiyleisön edessä. Ei tosin viikonlopunvietosta niinkuin yleisöllä, vaan jännityksestä.

Tähän ongelmaan ei saada mitenkään muuten apua, kuin unohtamalla kotiyleisön paikallaolo. Ei kuitenkaan siten, että oletetaan katsojien sietävän mitä tahansa löysäilyä, vaan pyrkimällä rentouteen ja rauhallisuuteen. Kuten varakapteeni Toni Söderholm ennen viime Lukko-peliä muulle joukkueelle ilmoitti, "nautitaan tästä hommasta".

Pelicansista tämän kevään ajaksi vuokrattu Jari Kauppila ei pystynyt pelaamaan torstaina koko ottelua edes puudutettuna ja miestä on melkoisen turha lauantainakaan kentälle odottaa. Toni Häppölä tosin hoiti hyvin ykköskentän sentterin roolin, joten tällä osastolla ei ongelmia pitäisi olla. Laitureista pitkään poissa ollut Carlo Grünn on viimeisten tietojen mukaan palaamassa kentälle lauantaina.

Näin IFK:lla on poissa kaksi ykkössentteriä ja kaksi laituria, joista Joonas Vihkon odotetaan palaavan mahdollisiin playoff-peleihin.

Pelicansilla kiusaajan rooli

Pelicans on jo pidemmän aikaa valmistautunut seuraavaan kauteen. Joissakin peleissä joukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonenkaan ei ole ollut mukana, vaan mies on ollut Tsekeissä tutkimassa mahdollisia vahvistuksia ensi kauden joukkueeseen.

IFK-yleisön suuret odotukset Pelicans-joukkueessa kohdistuvat Toni Mäkiahoon, joka esiintyy ensimmäistä kertaa tällä kaudella entiselle kotiyleisölleen. Mäkiaholla löytyy edelleen kannattajia Helsingistä ja mies varmasti haluaa näyttää IFK:n faneille, että parin viime kauden surffailu IFK-paidassa oli vain silmänlumetta.

Pakkovoitto IFK:lle

IFK:lle ei ottelusta kelpaa mikään muu, kuin voitto. Pelicansin tulee varmasti kiusaamaan IFK:ta loppuun asti ja paineettomana pelaavan Pelicansin parhaat mahdollisuudet lepäävätkin nopeassa avausmaalissa.

Tappion tullessa IFK on todellakin kriisissä ja silloin eräs urheilusta kirjoittava lehti olisi todellakin oikeassa. Sekä valmennus että johto vaihtuisivat varmasti.

Tosin yllätys ei ollut, että juuri ennen IFK:n valmistautumista playoff-peleihin tuollainen tarina saapuu julkisuuteen. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon appelsiinijuomaa on virrannut pohjoisessa sijaitsevan jäähallin saunassa toimittajien kurkkuun. IFK:n kädet eivät ole ainoat, jotka tärisevät Helsingin rajojen sisällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle