Pelikaanit saapuuvat IFK:n vieraiksi

LIIGA / Ennakko
IFK kohtaa Pelicansin Lahdesta Helsingin Jäähallissa. Samalla IFK esittelee myös uuden ulkomaalaisensa, Frantisek Mrazekin.

Neljän ottelun tappioputkessa oleva Lahden Pelicans tulee haastaamaan kolme ottelua viimeisistä viidestä voittanutta IFK:ta Helsinkiin. Pelicans tullee omalle tyylilleen uskollisena pyrkimään voittoon puolustuksen kautta. IFK:n aseena on jälleen luistelu ja seisoskeluun ei ole mahdollisuutta nopeita vastahyökkäyksiä viljelevää Pelikaani-laumaa vastaan.

IFK:lle uutta verta joukoissaan

Frantisek Mrazekin saapuminen IFK:hon, korvaamaan loukkaantunutta Roman Vopatia on varmasti yksi ottelun kohokohtia. On mielenkiintoista nähdä, mikä on Pentti Matikaisen scouttauskoneiston voima tämän miehen kohdalla. Viimeisin hankinta, Dave Stathos oli onnistunut mies putkien väliin, mutta miten Mrazek sopeutuu IFK:n joukkueeseen.

Ainakin tsekistä kuuluneet tarinat kertovat miehen olevan aikamoinen kuumakalle, joten varmasti IFK-faneille mies kelpaa, jos vain osaa luistella.

Poissa ottelusta ovat IFK:lta Vopatin lisäksi Kimmo Salminen ja R-P Lehtonen.

Pelicansilla putken katkaisu edessä

Pelicans hävisi torstaina Ässille ja tippui täten jälleen SM-liigan toiseksi viimeiseksi. Joukkueella alkaa olla kiire, jos se vielä aikoo nousta taistelemaan playoff-paikasta. Siksi Pelicansille jokainen ottelu on elintärkeä.

Pelicansin sielu on Jari Kauppila, joka muutama kausi sitten sai lähteä IFK:sta. Silloin peliaikaa ei riittänyt, mutta Pelicansissa tilanne on erilainen. Kauppila pelaa isoja minuutteja ja on mielenkiintoista nähdä miten hän onnistuu Helsingissä IFK:ta vastaan.

Pelicansilta poissa Joonas Jääskeläinen ja Veli-Pekka Nutikka.

Miten käy?

IFK:lla on kotiotteluissa ollut ongelmia pitää peliä hallinnassa 60 minuuttia putkeen. Tämä asia on korjattava, jotta Pelicans ei pisteitä vie. Muutamakin nukahdus ja Pelicans-vastahyökkäys, niin IFK on ongelmissa.

Otteluun IFK lähtee kyllä ennakkosuosikkina, mutta mikään ei tällä kaudella ole varmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle