Alavireisesti kevätkauden käynnistäneen Lukon vastustajaksi siipirikkoinen TPS

LIIGA / Ennakko
Lukossa viime kaudella esiintynyt Jonne Virtanen tekee itselleen tilaa ellei sitä muuten löydy.
Kalenterivuosi 2016 käynnistyy Raumalla Lukon ottaessa mittaa paikallisvastustaja TPS:stä. Kotoisen Liigan osalta kohtaaminen on kauden kolmas.

Lukon startti joulutauon jälkeen on sujunut pelkkiä tappioita kerätessä. Ensin Jyväskylässä joukkue nukkui onnensa ohi jo avauserässä. Sitten oli vuorossa kotipeli SaiPaa vastaan, ja siinä nukahdus sattui keskimmäiseen erään.

Yhteneväistä peleissä on ollut, ettei hyökkäyspelaaminen tuottanut tarvittavaa määrää tekopaikkoja. Varsinkin SaiPaa vastaan kaikki tekeminen maalien syntymiseksi oli jotenkin puolittaista, eikä SaiPa-vahti Jussi Markkanen joutunut edes koville pelatakseen nollapelin.

Vaikka Lukko keikkui koko syyskauden sarjataulukon kärkipäässä, joukkueella on ollut jatkuva ongelma maalinteossa. Joukkueen pahimmat haastajat kevättä silmällä pitäen ovat tehneet 20-30 maalia enemmän. Raumalaiset ovat toki päästäneet myös 10-15 maalia kovia vastustajia vähemmän, joten sitä kautta ero kapenee. Mutta Lukko siis elää ylivoimiensa turvin ja kun se osa-alue tökkii, joukkue myös yleensä häviää otteluitaan.

TPS:n aloitus joulun jälkeen Ilvestä vastaan oli varsin mallikasta tekemistä. Pelicans-ottelu sen sijaan meni kaikilta osin päin seiniä. Ehkä pahimpana miinuksena oli ykkössentteri Eric Perrinin menetys toipilasosastolle.

TPS ei ole kertonut julkisuuteen miten pahasta alaraajavammasta kanadalaissentteri kärsii. Mutta on selvää, että TPS:n riveistä on heti löydyttävä uusi nimi ykkössentterin ruutuun.

Ratkaisukohdat

Lukko siis tarvitsee leveyttä laajalta rintamalta, mikäli joukkue mielii ottaa voiton paikallisvastustajastaan. Pelkästään hyvällä ylivoimalla Lukko ei voita enää montaakaan peliä kuluvan kauden aikana.

TPS:n joukkue on ison asian edessä, kun alkukauden ykkösketjusta ovat pois Perrin ja Lauri Tukonen. Nyt on aika Jerry Ahtolan, Ville-Vesa Vainiolan ja kumppanien astua esiin.

Kokoonpanot

Kotijoukkue saa viime ottelun vatsataudin takia väliin jättäneen Janne Lahden takaisin rivistöön. Lisäksi puolustaja Miika Koivisto pelaa kauden ensimmäisen pelinsä kotoisessa Liigassa.

Vierasjoukkueen osalta kovimmat nimet pois jäävien osalta ovat jo aiemmin mainitut Tukonen ja Perrin.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Vauhtia on, mutta kiekko ei tahdo löytää tietään vastustajan maaliin. Joko uusi vuosi tuo uuden vaihteen laitahyökkääjän osumisprosenttiin?

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Isokoinen laitahyökkääjä sai vasta viime ottelussa kauden ensimmäisen kaksiminuuttisensa. Lisääntyykö kovuus kun vastuu kasvaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle