KalPa hakee kolmatta voittoaan Pelicansista

LIIGA / Ennakko
Pelicans on ollut rähmällään kuopiolaisten edessä tällä kaudella.
Kuva © Nitta Soininen
Pelicans ja KalPa mittelevät paremmudestaan vuoden 2016 ensimmäisissä otteluissaan. Kuopiolaiset ovat olleet selkeästi parempia kauden kahdessa aiemmassa yhteenotossa.

Kuopiolaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta seitsemän. Suoralle pudotuspeli-paikalle matkaa on kaksi pistettä, lisäksi Pekka Virran joukoilla on ottelu vähemmän pelattu kuin yläpuolella majailevalla Rauman Lukolla.

Pelicansilla on mahdollisuus nousta kello 15:00 alkavassa perhepäivä-ottelussa tasapisteisiin KalPan kanssa. Lahtelaisilla on toki kaksi ottelua enemmän pelattuna.

Edelliset ottelut

Muutaman tappion jälkeen KalPa päässyt kelpo vireeseen. Kolmesta edellistä ottelusta pussiin on karttunut kuusi pistettä. Pisteitä on pienistä maalinteko ongelmista huolimatta raavittu mukavasti Liigan kärkijoukkueiltakin.

Kuopiolaisten tehomiehenä edellisissä otteluissa on toiminut hyvää kautta pelaava Mikael Ruohomaa. 27-vuotias hyökkääjä tekaisi kolmeen otteluun tehot 2+3.

Pelicansin kuuden ottelun voittoputken jälkeen joukkue sortui neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen, jonka sai katkaistua keskiviikkona voittoisassa ja sitäkin railakkaamassa ottelussa Turussa.

Ottelusta peräti neljä eri tilannetta päätyi kurinpitokäsittelyyn. Ben Blood sekä Dane Byers hölmöilivät itselleen neljän ottelun pelikiellot. 

Ratkaisukohdat

Edellisissä keskinäisissä kamppailuissa kuopiolaiset ovat olleet selkeästi niskan päällä. Pelicans on ollut vaikeuksissa KalPan kiekonhallintaan perustuvan pelintavan kanssa.

Väkevästi puolustava KalPa luottaa viiden nollapelin Eero Kilpeläiseen, joka on pelannut miltei kaikki joukkueensa ottelut.

Kotijoukkue joutuu tulemaan toimeen ilman joukkueen ykköspyssyä Juha Leimua. Puolustajien pörssikärki on tehnyt kaudella jo 13 maalia. Leimun poissaolo näkyy erityisesti Pelicansin ylivoimapelissä.

Tilastopoiminnat

KalPa on päästänyt kauden puoliväliin mennessä ylivoimaisesti vähiten maaleja. Kuitenkin yli kymmenen ottelua pelanneista ainoastaan Jesse Mankisella on tasakentin enemmän tuotettuja kuin vastaanotettuja laukauksia.

Yhtälöön kun lisätään Liigan toiseksi huonoin ylivoima sekä esimerkiksi 16 tehtyä maalia vähemmän kuin vastustaja Pelicansilla. Näihin tilastoihin nähden hämmästyttävän korkealle ovat kuopiolaiset itsensä pelanneet.

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Koko joulukuun kiikaritehoin pelannut yhdysvaltalaishyökkääjä teki edellisessä ottelussa Lahdessa kaksi maalia.

Kimi Koivisto #62 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Kolmen edellisen ottelun tehomies yhdessä konkari Jan Latvalan kanssa kolmella tehopisteellä. Vikkelän ja näppärästi kiekkoa liikuttelevan hyökkääjän peliaika on noussut viimeaikoina kohisten.

» Lähetä palautetta toimitukselle