Lukko jatkaa neljän parhaan joukkoon

CHL, LIIGA / Raportti
Oskari Setänen ei pystynyt pysäyttämään entistä seuraansa.
Kuva © Timo Savela
Puolivälierävaiheen toisessa osaottelussa ratkaistiin CHL:n välieriin etenevä joukkue. Jännittävien ja värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelusarjasta itsensä jatkoon kampesi viimevuotiseen tapaan Rauman Lukko.

− Pelatiin kumpikin joukkue sarjan arvolle sopiva ottelu.

Näin kommentoi ottelua Lukon päävalmentaja Risto Dufva. Ja tähän lauseeseen on jokaisen ottelun nähneen helppo yhtyä. 

Vauhtia ja tilanteita sisältänyt ottelu koki arvoisensa lopun, kun voittaja ratkaistiin voittomaalikisassa. Siinä ainoana onnistujana oli sinikeltaisten Turo Asplund

Lukolla oli mahdollisuutensa laittaa ottelusarja nippuun jo toisessa erässä. Oskari Setänen oli kuitenkin vieraiden maalilla omaa luokkaansa. Osan siitä, että ottelu venyi trilleriksi, voidaan laittaa myös raumalaisten turhan siirtelyn piikkiin.

Ottelussa nähtiin myös raumalaisten osalta CHL-historiaa, sillä ottelua seurasi ennätyksellisen suuri määrä ihmisiä. Tarkemmin ottaen 3389 silmäparia. Liekö siitä johtuvaa, mutta ottelussa oli nähtävissä aivan uudenlaista tempoa ja paloa verrattuna aiempiin otteluihin.

− Pelaajista näki, että aikomus oli molemmilla mennä jatkoon, näki Dufva.

TPS:llä oli myös tukku paikkoja laittaa kiekko sisään, mutta onnistui siinä vain kertaalleen. Harri Tikkasen täysin epäonnistunut lämäri pomppi omia teitään aina Lukon maaliin asti tasoittaen pelin ja vieden ottelun jatkoajalle.

Vieraiden pääkäskijä Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen oman joukkueensa taisteluun ja sitkeyteen ja antoi esimerkin joukkueensa periksiantamattomuudesta samaan hengenvetoon.

− Kymmenestä pelistä ei hävitty yhtäkään varsinaisella peliajalla, Selin kiteytti.

Lukko kohtaa välierävaiheessa Oulun Kärpät. Ottelut pelataan tammikuun 12. ja 19. päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle