Lukon tähdet trillerivoiton takuumiehinä

LIIGA / Raportti
Ryan Zapolski pelaa nykyään myös hyökkäyspäähän.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Äijänsuon lauantai-illan trilleriksi muodostunut paikallistaistelu Lukon ja TPS:n välillä ratkesi kotijoukkueen leveämpään ratkaisijamateriaaliin. Turkulaisten loistava ykköskenttä ei riittänyt, kun Liigan kuumin maalivahti otti ohjat käsiin.

Viime vuosina Lukon ja TPS:n väliset ottelut ovat olleet länsirannikon derbyistä kuumimpia ja viihdyttävimpiä. TPS:n paidassa saapui Äijänsuolle iso määrä Lukon viime kausien profiilipelaajia ja latausta otteluun löytyi molemmin puolin.

Ottelu rytmittyi TPS:n loistaviin erän loppuihin ja Lukon ryhdikkäisin alkuihin jokaisessa erässä. Ensimmäisen TPS:n vähistä maalipaikoista Lauri Tukonen hyödynsi Lukon nukahduksen ja viimeisteli läpiajosta varman maalin. Toisen erän tasaisen väännön ohella nähtiin kaksi näyttävää maalia molemmilta joukkueilta. Aaron Gagnon pelasi itsensä tekopaikkaan ja viimeisteli varmasti, kun taas Tomi Kallio iski vierailijoiden loistavan kuvion jälkeen maalin.

Ottelun lataus näkyi myös lukuisina painavina taklauksina, mutta ylivoimalla ei iskenyt kumpikaan maalia. Ei edes Liigan paras ylivoimajoukkue Lukko.

TPS:n hyökkäyksen kärki on terävä, mutta ei tarpeeksi leveä. Lukolta leveyttä löytyi, kun Toni Suuronen vapautti hyvällä syötöllään Janne Niskalan nokikkain Teemu Lassilan kanssa, seurauksena tasoitusmaali.

Jatkoajalla nähtiin taas viihdyttävää kolmella kolmea vastaan -kiekkoa, jonka ystäväksi ilmottautui myös ratkaisumaalin iskenyt Gagnon.

- En ole oikein koskaan ollut voittomaalikilpailuiden ystävä. Uskon että tästä uudistuksesta on vain hyvää jääkiekolle, sekä Liigassa että NHL:ssä, totesi iloinen Gagnon Nelonen Pro:n haastattelussa.

Näyttävimmän suorituksen koko pelissä teki Lukon maalivahti Ryan Zapolski, joka tuplatorjunnan jälkeen syötti polviasennosta Gagnonin ratkaisevaan läpiajoon.

 Lukon seuraava peli on keskiviikkona kotona Bluesia vastaan, kun taas TPS pelaa jo tiistaina Sportia vastaan Turkuhallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo