Lukon maalintekotaito hukassa

LIIGA / Raportti
Elias Karvosen tilille merkittiin ottelun voittomaali.
Kuva © Samppa Toivonen
Vuosi 2016 käynnistyi Raumalla paikallisottelulla Lukon kohdatessa TPS:n. Peli noudatteli Lukon aiempien otteluiden kaavaa, ja vastustaja vei kolme sarjapistettä mukanaan kotijoukkueen tekemättä maaliakaan.

Perhepelin teemalla otteluun kosittu raumalaisyleisö joutui pettymään pahemman kerran, kun Lukon vastustajaksi saapui TPS.

Jo edellisessä ottelussaan Lukko oli jäänyt ilman osumaa, ja taas loisti valotaululla kotijoukkueen sarakkeessa puhdas nolla loppusummerin soidessa.

TPS ansaitsi voittonsa selityksittä, vaikka peliä hienokseltaan enemmän TPS-vahti Teemu Lassilan läheisyydessä pelattinkin.

− Puolustettiin tiivisti koko 60-minuuttinen ja Lassila oli rauhallisesti mukana talkoissa. Arvokas voitto meille, vierasjoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanaili taiston tauottua.

− Tyypillinen yhden maalin peli, jossa vastustaja oli tekopaikoissaan terävämpi. Meillä oli omat paikkamme siinä missä vieraillakin, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva mietiskeli ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen ongelma on ollut jo pidempään tehottomuus ja tällä hetkellä se näkyy varsin selkeästi. Päävalmentajan mielestä otteluiden avauserät ovat suurimmat syylliset sinikeltaisten saamattomuuteen.

− Iso haaste meillä on ollut jo pidempään, miten kuumennamme itsemme ottelun avauserään. Olemme tehneet viimeiseen 15 peliin vain kolme maalia avauserissä. Tämä on se meidän ongelmamme ja tätä aloitetaan työstämään tosissaan seuraavaksi, Dufva selvensi.

Avauserässä vierasjoukkue siirtyi maalin karkumatkalle kotijoukkueen suosiollisella avustuksella. Lukon pakkipari pelasi tilanteen lepsusti ja syntyneen ylivoimahyökkäyksen vierasjoukkue käytti säälimättä hyödykseen.

Vieraiden toinen osuma tuli oikeastaan samanlaisen puolutusvirheen seurauksena. Kotijoukkueen sama pakkipari pelasi taas hieman rohkeasti, ja vastustaja katkaisi lopullinen lukkolaisten selkärangan.

Lukko onnistui luomaan enemmän tekopaikkoja, kuin edellisessä ottelussaan SaiPaa vastaan. Mutta kun onnikaan ei ollut kotijoukkueen puolella ollenkaan, Lassila onnistui torjumaan kauden neljännen nollapelinsä.

TPS:n hyökkäyspelissä näkyi loukkaantuneen Eric Perrinin puute, mutta tällä kertaa takaa nousi vähemmän tunnettuja nimiä ratkaisurooliin.

Ottelu oli varsin siistiä pelaamista puolin ja toisin. Pelissä vihellettiin vain yksi kaksiminuuttinen ja sen sai vierasjoukkue heti ottelun alkuhetkillä.

Sarja jatkuu Lukon osalta Oulussa tulevana tiistaina. TPS puolestaan matkustaa samana päivänä Kuopioon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo