Makkonen johdatti TPS:n ensimmäiseen kolmen ottelun voittoputkeen

TPS-leirissä oli ilo ylimmillään.
TPS pääsi kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa kolmen ottelun voittoputkeen, kun turkulaiset kaatoivat Lukon suoran pudotuspelipaikan kannalta tärkeässä ottelussa numeroin 3-2.

TPS:n ja Lukon välisessä kohtaamisessa alkoi olla jo pientä pudotuspeliottelun tuntua, vaikka runkosarjaa on vielä loppurutistus jäljellä. Otteluun tasapisteistä lähteneet joukkueet taistelevat suorasta pudotuspelipaikasta, ja TPS tarrasi kuudenteen sijaan ottamalla 3−2-voiton.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja tilanteita nähtiin runsaasti puolin ja toisin. Vierasjoukkue Lukko avasi maalihanat viiden minuutin pelin jälkeen, kun läpi ottelun vahvasti pelannut Aaron Gagnon nousi röyhkeästi TPS-maalille ja nosti kiekon ohi maalivahti Oskari Setäsen.

Maali oli Gagnonille jo kauden 24. osuma, ja onnistumisen myötä kanadalainen nousi Liigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle SaiPan Chad Raun kanssa.

Avauserässä nähtiin kosolti maalipaikkoja, ja TPS:n Jussi Makkoselle siunaantui erinomainen tilaisuus tasoittaa ottelu viisi minuuttia ennen erätaukoa. Edessä oli liki tyhjä maali, mutta turkulaissentteri ei kuitenkaan aivan ennättänyt kiekkoon ennen Lukko-puolustusta.

Sama mies oli kuitenkin asialla puolitoista minuuttia myöhemmin. Ville-Vesa Vainiola levitti vasemmalle, ja Makkosen tarkka laukaus yllätti vieraiden maalilla torjuneen Ryan Zapolskin.

Erän lopulla Jonne Virtanen pelasi vielä Julius Vähätalon loistavaan maalipaikkaan, mutta Zapolski onnistui torjumaan yrityksen.

Perrin osui paluuottelussaan

Toinen erä oli temponsa kautta jatkumoa ensimmäiselle erälle. Molemmat ryhmät kykenivät luomaan vaarallisia tilanteita, ja Lukko olikin lähellä onnistumista heti toisen erän alussa. Toni Koiviston ketju hyökkäsi kolmella yhtä vastaan, mutta TPS pääsi pälkähästä.

Raumalaiset pääsivät ottelussa uudestaan johtoon, kun toista erää oli kulunut viisi minuuttia. Gagnon voitti aloituksessa suvereenisti Makkosen, ja Ville Vahalahti laukoi kiekon rivakasti TPS-maalin yläkulmaan.

Peli jatkui intensiivisenä, ja seuraavan maalin tekaisi puolestaan TPS. Mustavalkoisten kokoonpanoon palannut Éric Perrin sai nimensä maalintekijätilastoon kaksi minuuttia ennen erätaukoa, kun Lukon maalille tuli ruuhkaa ja peliväline löysi tiensä yli maaliviivan.

Kolmannessa erässä TPS oli vähällä siirtyä johtoon, kun Vähätalon laukaus kilahti keltapaitaisen Lukon tolppaan. Seuranneessa tilanteessa turkulaisten hyökkääjä Teemu Lämsä lensi ikävästi päin maalia ja näytti satuttavan itseään. Lämsä palasi myöhemmin otteluun, joten loukkaantumisilta todennäköisesti vältyttiin.

Myös Lukko sai maalintekopaikkoja, mutta Palloseuran puolustus taisteli uhrautuvasti ja blokkasi laukauksia. Setänen sai nähdä vaivaa torjuntojensa eteen, mutta TPS-torjujan onnistui tehdä vierasjoukkueen pelaajien aikeet tyhjiksi.

Blues-lainapelaajille suitsutusta

Ratkaisu tuli vasta kaksi ja puoli minuuttia ennen päätöstä, kun Makkosen laukaus yllätti Zapolskin ja pomppi verkkoon. Tilanne oli 3−2, ja Lukko käytti aikalisänsä puoli minuuttia ennen loppua. Risto Dufva valmennusryhmineen päätyi ottamaan maalivahdin pois, mutta Lukko ei peliä enää onnistunut tasoittamaan.

− Ottelussa oli erikoislataus johtuen kahdesta asiasta. Taisi olla kahdeksas kerta, kun kohtasimme TPS:n, eli varsin tuttuja olivat joukkueet toisilleen. Sen lisäksi tietenkin sarjataulukko, joka loi puitteet tälle hommalle. Molemmat joukkueet olivat keskittyneitä, ja tarinassa harmittaa tietenkin se, että noin lopussa tuli tappiomaali, kertasi Dufva ottelua lehdistötilaisuudessa.

− Sinänsä jutun juonessa oli meille vähän haasteellista, että kaksi kertaa johdimme maalilla, mutta hyökkäyspelissä tyydyimme liian vähään. Meidän olisi pitänyt jatkaa ja himoita sitä seuraavaa maalia, jatkoi Dufva.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin puolestaan kiitteli ottelun ratkaissutta Makkosta sekä yhden parhaista otteluistaan TPS-paidassa pelannutta Kalle Kaijomaata.

− Onnistujia löytyy voittopelin jälkeen aina, joukkue sitoutui pelaamiseen ja tietysti Makkonen ja Kaijomaa − uudet miehemme − ottivat aika hyvää roolia tässä voitossa. Setänen maalissa jatkoi hyviä otteitaan.

Selin päätti pressin varsin mielenkiintoisilla terveisillä Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärven suuntaan.

− Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvelle infoa, että Eric Perrin on palannut sairaslomalta, eli oli varikolla seitsemän viikkoa ja samalla 15 liigapeliä pois.