Lukko kohtaa siipirikkoisen TPS:n

LIIGA / Ennakko
Tomi Kallio on ollut tehokas joukkueen aiemmissa kohtaamisissa.
Kuva © Timo Savela
Lukko ja TPS jatkavat kahden ottelun pienoisturneita keskinäisellä sarjalla. Tasapisteissä ja luonnollisesti peräkkäisillä sijoituksilla sarjataulukossa olevat länsirannikon joukkueet aloittavat taistelun Raumalta.

Lukon kausi on täynnä murheellisia jaksoja, ja taas kerran joukkue kulkee sellaista katua pitkin. Takana on hyviä otteluita, mutta karu totuus on niskassa hengittävä kolmen ottelun tappioputki.

Lukko on pelannut useamman ottelun varsin tasaisesti hyviäkin vastustajia vastaan, mutta usein kohtalona on ollut tappio maalilla tai kahdella.

Tavallaan merkki, että joukkue osaa pelata, mutta kyllähän maalin tappiolla tai maalin voitolla on todellisuudessa merkittävä ero. Häviämiseen ei paljon vaadita, mutta voitto vaatii aina jotain ylimääräistä.

Päävalmentaja Risto Dufva jätti yhden ottelun väliin flunssaan vedoten, mutta sekään ei kääntänyt raumalaisten kelkkaa ylämäkeen.

Varsin erikoista, että aina Lukolta pettää yksi osa-alue, ja sen takia sitten tulee tappio. Viimeinen kohtaaminen Tapparan kanssa oli välillä oikeinkin hyvää tekemistä, mutta sitten varmana torjujana pidetty Ryan Zapolski antoi kaksi maalia lahjaksi.

Puhdas 60-minuutin suoritus, jossa jokainen lukkolainen on kiinni pelin ytimessä loistaa tällä hetkellä poissaolollaan. Enää ei riitä hyvä yli- ja alivoimapelaaminen, vaan nyt tarvitaan jo koko ottelun kestävä hyvä suoritus.

TPS:n osalta lähtötilanne ottelusarjaan on loukkaantumisten takia varsin haastava. Miehiä on kuitenkin haalittu mukaan eri suunnista, joten täyden kokoonpanon TPS saa rakennettua.

Lukkoa vastaan joukkue on onnistunut hyvin ja kasassa on jo seitsemän pistettä kolmen kohtaamisen jäljiltä. Tämä varmasti vapauttaa joukkueen tekemistä tuplapelien alkaessa.

Joukkueen otteissa on tammikuun aikan ollut havaittavissa ailahtelua. Kotiottelussa voitto lukemin 8-1 kääntyi muutamassa päivässä 1-6-tappioon.

Uusivanha kanadalaishyökkääjä Francis Paré pelaa perjantaina kolmannen ottelunsa TPS-paidassa Turkuun paluunsa jälkeen.

− Nyt, kun on tullut uusia pelaajia, ei pidä odottaa, että he ratkovat pelejä. Kaikkien pitää nostaa omaa tasoaan, Lukossakin pelannut hyökkääjä Jerry Ahtola kertoo ottelun aattoiltana.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina jatkavat tutut nimet. Puolustaja Ilkka Mikkola ja hyökkääjä Olavi Vauhkonen.

TPS:n osalta tällä hetkellä sivussa ovat Lauri Tukonen, Eric Perrin, Petteri Nummelin, Jani ForsströmNiklas Friman, Patrik Virta, Otto Nieminen, Miro Keskitalo ja Julius Vähätalo. Kaksi viime mainittua ovat kärsineet kuumeesta, joten pelaaminen saattaa olla mahdollista. Nummelinin kohdalla pelikunto ratkeaa pelipäivän aamulla.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Oli Tapparaa vastaan varsin tehokas. Miten käy turkulaisia vastaan?

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Tuttu mies Lukonkin paidasta. Onnistuuko maalinteko Äijänsuolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle