KalPa jälleen Pelicansia askeleen edellä

LIIGA / Raportti
Eero Kilpeläinen toimi Lahdessa KalPan viimeisenä lukkona. (Arkistokuva)
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Liigan keskikastin paikkeilla painivat Pelicans ja KalPa pelasivat vuoden 2016 ensimmäisen ottelun sunnuntaina Lahdessa. Vierasjoukkue haki pussinokilta lopulta täydet pisteet numeroin 1-4.

KalPa on ollut Pelicansille tukala vastus. Lahtelaiset ovat nimittäin kaataneet KalPan Liigassa edellisen kerran päivälleen vuosi sitten.

− Me aloitettiin erinomaisesti. Oltiin tehottomia maalipaikoissa ja laskettiin KalPa edelle helpoilla maaleilla. Kolmannessa erässä meiltä loppui usko ja energia, jouduttiin vaihtamaan ketjuja ja ketjukoostumuksia, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen jutteli.

Voiton myötä sarjataulukossa kuudenneksi noussut kuopiolaisjoukkue ratkaisi pelin edukseen isäntiään piirun verran tehokkaamman viimeistelynsä ansiosta. Myös Eero Kilpeläinen oli yksi ottelun ratkaisuhahmoista, vaikka avauserässä kiekko näytti polttelevan yllättävän paljon KalPa-kassarin varusteissa.

− Tehokas viimeistely oli yksi ratkaiseva tekijä. Meillä ehkä se viimeinen terä oli parempi. Tosi pienet jutut ratkaisivat, kaksi maalia viimeistellyt KalPa-laituri Joni Nikko puolestaan pohti.

Aivan pelin alussa Joonas Alanne ohjasi Pelicansin avauserässä johtoon sunnuntaina pirteästi esiintyneen Juha-Pekka Pietilän laukauksesta. Tämän jälkeen maaleja iski vain vieraat kahdesti osuneen Nikon sekä kertaalleen maalanneiden Antti Halosen ja Sebastian Lauritzenin johdolla. Patrick Davis erottui myös pistetilastossa saalistettuaan kaksi syöttöä.

− Vastuun saaminen on aina mukavaa. Hyvä, että sen pystyy lunastamaan ja täyttämään. Siinä mielessä ihan tyytyväinen pitää olla, Nikko kertoi.

Pienten marginaalien pelissä nähtiin sen puolessa välissä parranpärinää aiheuttava tilanne. Pelicansin kakkosketjussa hyökännyt Vili Sopanen lensi suihkuun osuttuaan kyynärpäällä vieraiden Halosta päähän.

− Äijiä on pihalla 13 vai 14 nyt, ja lisää kakkua tuntuu tulevan. Olen täysin ymmälläni linjan kanssa. En näe, että pelataan mitenkään erikoisen väärin, Matikainen kertoi ajatuksiaan Sopasen ulosajosta.

KalPa-pakkia hoidettiin hetken aikaa vaihtopenkillä, jonka jälkeen hänet talutettiin sekavan oloisena ja jalat roikkuvana koppiin. Vieraat eivät pitkällä ylivoimalla onnistuneet maalaamaan, mutta toisaalta ikävä loukkaantuminen ei myöskään kaatanut kuopiolaisia.

− Kyllä se aina vaikuttaa. Nyt se tietysti oli puolustuspäästä, niin se ei niin paljoa hyökkääjään vaikuttanut. Totta kai se aina mietityttää, kun kaveri on taju kankaalla vaihtoaitiossa, Nikko huomautti.

Vuoden 4-1-voitolla avannut KalPa on tilastollisesti Liigan toiseksi paras vierasjoukkue. Kuopiolaiset ovat jääneet keikkapeleissä ainoastaan neljä kertaa täysin tyhjin käsin. Nuorten maailmanmestarin mukaan henkisen puolen asioilla on suuri rooli tässä tilastossa.

− Se johtuu varmaan siitä, että bussimatkat ovat niin pitkiä. Siinä saa paljon katsoa samoja naamoja ja keskustella, Nikko virnisti ja vastasi sen jälkeen naama peruslukemilla.

− Yhteishenki on hyvällä tasolla ja se vahvistuu näillä reissuilla.

KalPa pelaa seuraavan kerran kotikaukalossa, kun se isännöi tiistaina TPS:ää. Joukkueet ovat sarjataulukkossa pisteen päässä toisistaan. Pelicans puolestaan esiintyy ensi viikon lauantaina jälleen kotiyleisölle, kun Lahteen saapuu vieraaksi tällä hetkellä suorasta puolivälieräpaikasta vääntävä Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo