Ykköstykkien tulitehot testiin

LIIGA / Ennakko
Herääkö Teemu Ramstedt nostamaan Bluesin alhostaan?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Jyväskylässä vierailija Espoon Blues lähtee sysäämään kaamosmasennuksensa sivuun siirtänyttä JYPiä vastaan. Molemmat kaipaavat pikaista paluuta voittokantaan tappio-otteluiden jälkeen. Hurrikaanien ykkösketju on ollut rautaisessa iskussa ja suurin syy ryhmän uuteen lentoon. Sinisten kärkipelaajat taas ovat kontanneet pahasti.

JYPin ja Bluesin kamppailut ovat tyypillisesti tarjonneet viihteen sijasta enemmän väkinäistä puurtamista. Syyskuussa Espoossa pelatun avauskohtaamisen hoiti JYP juurikin niukasti 2-3. Työmoraalia on molempien nippujen kaivettava myös Hippoksella, mikäli voittokantaan kipuaminen onnistuisi. 

Bluesin alavireisyyttä alleviivasi edellisen kamppailun hajuton esiintyminen HIFK:ta vastaan. JYP taas saanut sopivaa hehkua pelaamiseen ja viime hetken tappiota KalPan vieraana voitaneen pitää jopa tietynlaisena työtapaturmana. 

Tällä hetkellä selkeimmin joukkueiden tasoero näkyy ykköspelaajien suorittamisessa. Eric PerrinLars Eller ja Rich Peverley ovat olleet aivan kammottavan tehokkaassa vireessä edellisissä voitto-otteluissa. Bluesin kärkipelaajista Teemu Ramstedt ja Teemu Rinkinen taas eivät ole tahoillaan osuneet putkien väliin aikapäiviin. Teho-Teemujen onnistumisia joukkue kaipaa tällä hetkellä eniten. 

Ylivoimalla ryhmät ovat liigan terävimpiä, tosin Bluesin pakkopeli ollut hivenen tökkivää vieraskaukalossa. Vaihtoehtoisesti kotonaan JYP on ollut liigan surkein alivoimajoukkue, kun taas vieraissa koko sarjan paras. 

Bluesin ylijuoksemiseen hurrikaanit tuskin kykenevät, mutta äärimmäisen haastavaa sinipaitojen peli-ilon haeskelu tulee jyväskyläläisten vieraana olemaan. Molempien joukkueiden ykköstykit ovat avainroolissa. Bluesin tulee samaan aikaan pimentää JYPin ulkomaalaiset ja herätellä omat tehoilijansa lentoon.

Hurrikaanien sairastupa tyhjentymässä

JYPiltä kokoonpanoon ovat pikku hiljaa palailemassa sairasosastoa pitkään miehittäneet Petr Hubacek ja Max Wärn. Sinipaitojen riveistä sivussa on puolustaja Jani Hakanpää, jonka arvioidaan palaavan uuden vuoden kynnyksellä. Niko Nieminen ja Tommi Huhtala kärsivät pienistä kolhuista, mutta heitä vammat tuskin pitävät sivussa ainakaan tätä viikkoa kauempaa. 

Maalivahtiosastolla Bluesilla on enemmän mietittävää, sillä ykkösvahti Antti Ore on poissa jalkavamman takia vuodenvaihteeseen asti. Hätiin kutsuttiin Joensuun Jokipojissa Mestis-pelejä tällä kaudella tusinan verran torjunut espoolaisten sopimusveskari Lars Volden

Jyväskyläläisten maalivahtilotossa Tuomas Tarkki on ollut selvästi niskan päällä, vaikka alkukauden varmuus onkin syksyn mittaan karissut suurimmalta osin pois. Joni Myllykoski saatetaan hyvinkin heittää tolppien väliin, vaikka Tarkki kohtuullisesti ottelun kuopiolaisia vastaan torjuikin. 

Seuraa Heitä

Rich Peverley #17 |

Keskushyökkääjä

Peverleyn maalittomuutta manattiin Jyväskylässä pitkään. Ei manata enää. Viisi maalia viimeiseen neljään otteluun on vahva osoitus miehen nykyvireestä.

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Henkilökohtaisesti tasapaksu kausi Jyväskylässä päättyi mestaruusjuhliin. Ei ole päässyt huippuiskuun tälläkään kaudella loukkaantumisista toivuttuaan. Ansaitsee Hippoksen yleisöltä kiitokset viime vuoden osalta.

Kristian Näkyvä #51 | Örebro

Puolustaja

Esiintynyt poissaolevasti viime aikoina. EHT-valinta pistänee kuitenkin etukäteen potkua luistimiin jo entistä emoseuraa vastaan.

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Kaipaa Näkyvän tavoin lisävirtaa otteisiinsa ja sitä myös Ramsedtin kohdalla saattaa maajoukkuekutsu tuoda. Parhaimmillaan edelleen taikuri, mutta tällä hetkellä vaikeuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle