Taattua huumaa

LIIGA / Ennakko
Stefano Giliatin pitkä pisteputki katkesi lauantaina. Kultakypärä teki SM-liigan avausmaalinsa HIFK:ta vastaan syyskuussa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Lappeenrannan jäähallin lippuluukulla joudutaan todennäköisesti vielä tiistai-iltana käännyttämään monen monta liian myöhään herännyttä kiekkofania, kun Helsingin IFK saapuu SaiPan vieraaksi itsenäisyyspäivän aaton ottelussa.

Saimaan Pallon menestyksekkäästi sujunut alkukausi on saanut eteläkarjalaiset kiekkoihmiset viimein kunnolla liikkeelle. Vaikka nelossijaa hallussaan pitävän SaiPan keskiviikkoinen vastustaja HIFK majailee sarjassa vasta kymmenentenä, kymmenen pistettä jäljessä, vetää petolauma Kisapuiston kiekkopyhätön vastustamattomasti täyteen. Ottelu menee kaiken lisäksi lauantaipelistä, sillä torstaina vietetään itsenäisyyspäivää.

Kotijoukkue pääsee maukkaimpaan saumaan yrittämään paluuta voittojen tielle. Lauantaina sputnikit kärsivät Hämeenlinnassa selkeän 6-1-tappion HPK:lle – joukkueelle, joka SaiPalle on ollut kuluneella sesongilla ylitsepääsemätön arvoitus. IFK:n lyömisestä keltamustilla sen sijaan on jo kokemusta. Syyskuun ensimmäisillä kierroksilla SaiPa kävi Nordenskiöldinkadulla tyylittelemässä yhden kauden suurinumeroisimmista voitoistaan. Lukemiin 2-6 päättynyt taisto ei jättänyt tuolloin selittelyille varaa.

Onko kissapeto heräämässä?

HIFK:n alkukausi on varmasti ollut kannattajilleen pettymys. Porukka, jolta kausi toisensa jälkeen odotetaan kirkkaimpia mitaleja, on hieman juuttunut tasaisen keskikastin jälkipuoliskolle. Avainpelaajien loukkaantumiset ja alisuorittamiset ovat koetelleet, ja vaikka NHL:n työsulkutilannettakin on yritetty käyttää hyödyksi, on suorittamisesta puuttunut se jokin. Päävalmentaja Pasi Sormusella ei varmasti hänelläkään ole se optimaalisin tilanne. Joukkue on hilattava ylöspäin vielä kun erot ovat maltilliset.

Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain kaksi voittanut helsinkiläisjoukkue aloitti joulukuun kuitenkin pirteästi kukistamalla kotihallissaan lauantaina Espoon Bluesin 4-1. Tehopisteet jakautuivat tasaisesti eri kentille ja esitys oli muutenkin lupauksia herättävä. Etenkin tuore NHL-apu Mathieu Perreault näytti täyttävän ykkössentterin paikan pyörittämällä peliä ja olemalla vaarallinen myös yksilönä.

Tunnelmaa, tunnetta ja tunnelin pää

Tunnelmaa yleisössä ja tunnetta kaukalossa – siinä on onnistuneen jääkiekko-ottelun ainekset.

SaiPa on edellisen kerran jäänyt kahdessa ottelussa peräkkäin kokonaan pisteittä lähes kaksi kuukautta takaperin. Vastikään joukkueen neljän ottelun voittoputki sai päätöksensä, mutta viime viikkojen trendin mukaisesti seuraavana olisi jälleen vuorossa voitto-ottelu. SaiPa ja HIFK kohtaavatkin eräänlaisessa tunnelin päässä. Kumpi sitten on menossa pimeyteen ja kumpi valoon, jää tiistain lopputuloksen tulkittavaksi.

Seuraa Heitä

Roberts Jekimovs #91 | Rapaces de Gap

Laitahyökkääjä

Latvialaista ei maalinteossa ole näkynyt aikoihin. Yhteispeli Anssi Löfmanin ja Ville Kohon kanssa kuitenkin välähtelee ajoittain. Olisiko aiemminkin IFK:ta vastaan hyvin onnistunut Jekimovs jälleen liekeissä?

Mathieu Perreault #85 |

Laitahyökkääjä

Miestä on Suomeen tulon jälkeen ehditty jo suitsuttaa. HIFK näyttäisi vihdoin saaneen kaivattua suuren profiilin ratkaisuvoimaa Perreault´n muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle