Nousukiito kohtaa laskusuhdanteen

LIIGA / Ennakko
Antti Jaatinen on herkutteli perjantaina Tapparaa vastaan kolme tehopistettä. Surmaako hyökkääjä myös vieraat Espoosta?
Kuva © Jarno Hietanen
JYPin kurssi osoittaa taivaisiin, Bluesin vastaavasti pohjamutiin. Tässä lähtökohdat lauantain vääntöön. Onnistuvatko espoolaiset ihmeteossa ja kääntämään pelinsä ympäri vain yhdessä päivässä? Vai jatkavatko hurrikaanit ilmeensä ehostamista yhä parempaan kuosiin?

Jos joskus voidaan puhua täysin päinvastaisista lähtökohdista kamppailuun lähtevistä joukkueista, niin JYPin ja Bluesin kohdalla näin voidaan tehdä. Espoolaiset matkaavat Jyväskylään niskassaan synkkä seitsemän ottelun tappioputki. JYP taas on löytämässä kadoksissa olleen vireensä ja rullaa kahdeksan pelin pistejunassa. 

Ryhmitykset pelasivat molemmat perjantaina. Hurrikaanit kahmivat makoisan vierasvoiton Pelicansista. Blues taas koki kotonaan kovia Tapparan raapiessa pisteet Tampereelle. 

JYPin osalta ehdottomasti positiivisin signaali perjantain väännöstä löytyi ykkösketjun osalta. Hurrikaanien pisteputki on ollut pitkälti alempien kentällisten ansiota, samalla kun ykköspoppoon kärkinimet Eric Perrin ja Ramzi Abid  ovat vaeltaneet varjoisilla kujilla. Lahdessa uudestaan kasattu kentällinen osoitti huumaavaa virettä. Hurjassa liekissä kiekkoileva Antti Jaatinen latoi komeat tehot 2+1 ja siivitti myös Perrinin ja Abidin kahden tehopisteen iltaan. 

Ontunut viisikkopelaaminen on vaivannut JYPiä voitto-otteluista huolimatta. Perjantaina hurrikaanipadat kykenivät kuitenkin olemaan taas askeleen verran ehjempiä. Jonne Virtasen, Olli Sipiläisen ja Markus Nenosen muodostama neljäs kentällinen on ollut jo pitkään kasvamassa pudotuspeliä silmällä pitäen hyvin arvokkaaksi ryhmitykseksi. 

Blues on pinteessä. Tämä ilmaisu ei edes kuvaa espoolaisten sekavan tilan kokonaiskuvaa. Päävalmentajaksi noussut Mikko Saarinen on kovan paikan edessä, mikäli mies mielii joukkojensa kanssa jatkaa kevättään runkosarjaa pidemmälle.

Lauantain vierasottelussa Bluesin olisi kyettävä välttämään aikaista takaiskua kaikin keinoin. Joukkueen hauras selkäranka on napsahtanut viime aikoina aivan liian nopeasti ja kuuluvasti. Tämä ei varmasti tule olemaan helppoa, sillä JYP pyrkii takuuvarmasti tyypilliseen tapaansa iskemään kovaa ja korkealta ottelun alusta alkaen. Yhtään ylimääräistä epäonnea Blues ei pelitapahtumiin kaipaa. 

Vuori kiivettävänä

Vierailijoiden työ ei tule olemaan helppoa. JYPin järkyttäminen ei ole kuitenkaan mitenkään mahdotonta. Ryhmän pelaaminen ei ole voitoista huolimatta säkenöivää. Tiukat ottelut ovat kuitenkin viime aikoina hurrikaaneille kääntyneet ja tämä on vahva voimavara myös lauantaina. Espoolaisilla on siis edessään valtava työmäärä voiton saavuttamiseksi.

JYPiltä poissa ovat Jari Jääskeläisen ja Petr Hubacekin lisäksi todennäköisesti Matias Myttynen. Maalilla voidaan nähdä Tuomas Tarkin sijasta Joni Myllykoski mikäli peräkkäisten pelien rasitusta halutaan Tarkin kohdalla välttää. 

Blues joutuu edelleen tulemaan toimeen ilman tärkeitä palasiaan Niko Niemistä ja Miro Aaltosta. Lisäksi Tobias Salmelaista ja Jani Hakanpäätä ei nähdä kaukalossa JYPiä vastaan. Kolmen maalivahdin rulettia pyörittävät espoolaiset saavat jälleen pohtia kenet kolmikosta tolppien väliin työntävät. Huippupeli on kuitenkin varmasti laitettu tilaukseen kassarille kuin kassarille. 

Seuraa Heitä

Antti Jaatinen #21 |

Laitahyökkääjä

Jaatisesta on kevään korvilla kasvamassa JYPille se tehohyökkääjä ja maalinsylkijä, jota hurrikaanilauma on kipeästi kaivannut. Huimalla itseluottamuksella ja rannelaukauksella varustettu hyökkääjä on takuuvarmasti vaarallinen pelaaja myös lauantaina.

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Blues tarvitsee nyt kultakypäränsä tehopisteitä. Hivenen turhautuneelta viime aikoina vaikuttanut Kuusela tarvitsee myös itse onnistumisia maalien muodossa. Jonkun ryhmästä on noustava esiin ja katseet kohdistuvat luonnollisesti ensimmäisenä Kuuselaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Antti Jaatinen 5 2 7
2.Ramzi Abid 2 3 5
3.Kalle Koskinen 1 3 4
4.Markus Nenonen 2 2 4
5.Éric Perrin 0 4 4
Blues M S P
1.Kristian Kuusela 1 2 3
2.Tommi Huhtala 0 2 2
3.Marco Rosa 0 2 2
4.Niklas Tikkinen 1 1 2
5.Tomi Sallinen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle