KalPa faniensa kanssa ryöstöretkelle Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Jokerit isännöi lauantaina KalPaa toisen kerran tällä kaudella.
Kuva © Miro Pesonen
Kun Jokerit ja KalPa kohtaavat lauantaina Helsingissä, hallista ei tunnelmaa puutu. Siitä pitävät huolen paitsi kärkiottelu, täysi halli ja kotijoukkueen fanikatsomo, myös runsaslukuinen savolaisedustus.

Kuntokäyrät

Helsingin Jokerit ehti tammikuun lopulla kasvattaa johtonsa SM-liigan kärjessä tusinaan pisteeseen. Runkosarjan voitto näytti jo varmalta, mutta kolme perättäistä tappiota on syönyt puolet piste-erosta seuraaviin.

Heti helsinkiläisten kannassa niskaan hengittää lauantain vastustaja KalPa. Kuopiolaisten kotivire on viime aikoina ollut horjuva, mutta vieraissa peli on kulkenut ja pisteitä ropissut tilille. Joulukuun maajoukkuetauon jälkeen kilpipaidat ovat joutuneet lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin vain Oulusta – sieltä tosin kahteen kertaan.

Torstaina KalPa katkaisi kotitappioputkensa, kun se kukisti HIFK:n puhtaasti 4–0. Edellisestä kotivoitosta oli ehtinyt vierähtää yli kuukausi.

Jokerit puolestaan kärsi tappion Turussa, kun se hukkasi kolmen maalin johtoaseman. Huolimaton kiekollinen pelaaminen ja kaksinkamppailujen säännönmukainen häviäminen oli tuttu ongelma jo tiistailta, jolloin Ässät haki pisteet Jokerien kotihallista.

Narrinutut ovat tauon jälkeen pelanneet viisi kenties koko kauden heikointa eräänsä. Vain tiistain ottelun päätöserä sujui paremmin, sekin pitkälti siksi, että vierasjoukkue tyytyi puolustamaan kahden maalin johtoasemaansa.

Ratkaisun paikat

Kumpikin joukkue perustaa pelaamisensa kiekon kontrollointiin ja tiiviiseen viisikkoon, vaikka KalPa onkin erityisesti kotihallissaan pyrkinyt nopeuttamaan hyökkäyspeliään. Samalla viisikon etäisyydet ovat päässeet venähtämään, ja vastustajien vastahyökkäykset muuttuneet vaarallisemmiksi.

Jokerit keskittyi sarjatauon harjoittelussa päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan perusasioihin, mutta peleissä nimenomaan ne ovat pettäneet. Kiekollisessa pelissä syöttöjen laatu, tilanteiden lukeminen ja viisikon yhteistyö ovat olleet kaukana siitä tasosta, jolla joukkue nousi sarjakärkeen. Samaan aikaan puolustuspeli on kangerrellut karvauspelistä omalle maalinedustalle asti.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia ja tasokkaita pelejä. Ne ovat ratkenneet sen joukkueen eduksi, joka on pystynyt rankaisemaan vastustajan virheistä tehokkaammin.

KalPa on iskenyt kolmessa edellisistä neljästä ottelustaan neljä täysosumaa, joten vierasjoukkueen iskukyky on kohdallaan. Jokerit sen sijaan on kärsinyt Erik Karlssonin lähdön jälkeen tehottomuudesta, vaikka se torstaina viimeistelikin avauserässä kolme maalia.

Vierasjoukkueelle lisäpontta tuovat seitsemänsataa kannattajaa, jotka valtaavat Areenan pohjoispäädyn yläkatsomon. Vastapäätä meteliä pitää Jokerien fanikatsomo Eteläpääty ja halli on täyttymässä muutenkin, joten tunnelmaa lauantai-illan kärkikamppailussa ainakin riittää.

Kokoonpanot

Jokerit menetti sairastuvalle Jesse Winchesterin, joka loukkasi Turussa polvensa. Kanadalaishyökkääjän kausi on ohi, joten joukkue rakentanee kakkosketjunsa jatkossa Juhani Tyrväisen ympärille.

Winchesterin lisäksi Jokereilta ovat edelleen varmasti sivussa Ben Eaves, Matti Lamberg ja Teemu Henritius. Myös Jeremy Dehner lienee poissa kokoonpanosta.

KalPa jatkaa samalla kokoonpanolla, jolla se torstaina kukisti HIFK:n. Sivussa ovat siis edelleen maalivahdit Mikko Koskinen ja Juha Toivonen, puolustaja Antti Halonen sekä hyökkääjä Jukka Voutilainen.

Seuraa Heitä

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Vuoden 2013 aikana Moses on kerännyt 16:ssa ottelussa ykkösketjun hyökkääjälle hävettävät tehot 2+2. Liekö sitten väsymys iskenyt – yliopistosarjoissa kun kausi kestää vain nelisenkymmentä ottelua.

Marko Kauppinen #10 |

Puolustaja

Kevät lähestyy ja Kauppinen vertyy – tuttu tarina Jokereistakin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Pulkkinen 1 4 5
2.Juhani Tyrväinen 2 3 5
3.Jani Rita 2 1 3
4.Ivan Majesky 1 2 3
5.Teuvo Teräväinen 2 1 3
KalPa M S P
1.Marko Kauppinen 3 1 4
2.Jussi Timonen 0 4 4
3.Sakari Salminen 2 2 4
4.Tommi Miettinen 1 2 3
5.Jukka Hentunen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle