Jokereille tärkeät pisteet kärkikamppailusta

Teemu Eronen kuului illan onnistujiin
KalPan perässä Helsinkiin matkustaneet noin 800 fania kokivat pettymyksen, kun Jokerit vei pisteet numeroin 4-1. Hyvän tunnelman lisäksi lauantai-iltana nähtiin tasokasta jääkiekkoa.

Kolmen tappion jälkeen voittokantaan palannut Jokerit pelasi vahvan 60-minuuttisen ja ero viikon aiempiin kohtaamisiin Ässiä ja TPS:ää vastaan oli valtava.

- Hyvä lataus oli aistittavissa ennen peliä. Meillä oli kolme tappiota alla ja se nosti pelaajien valmiustilaa tähän otteluun, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä kommentoi.

Jokerit ehti karata kolmen maalin johtoasemaan, mutta ottelun lopussa KalPalle siunaantunut kahden miehen ylivoima aloitti vierasjoukkueen kirin. Sakari Salmisen 3-1 -kavennuksen jälkeen kuopiolaiset hakivat hetken aikaa lisämaaleja ilman maalivahtia, mutta kiri tyssäsi Janne Kolehmaisen ottamaan jäähyyn. Ylivoimalla Teemu Eronen ratkaisi kärkikamppailun lopullisesti Jokereille.

- Jokerit oli tänään parempi. Vastustaja ansaitsi voittonsa ja pelasi hyvää lätkää, vierasjoukkueen apuvalmentaja Sami Hirvonen totesi ottelun päätyttyä.

Vahva alku kotijoukkueelle

Jokerit aloitti ensimmäisen erän väkevästi aktiivisen karvauspelin ja kovien taklausten ansiosta. Kotijoukkue hallitsi kiekollista pelaamista ja loi enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Etenkin isäntien vahvasti pelannut kakkoskenttä pyöritti Teemu Pulkkisen johdolla peliä KalPa-päädyssä. Lähimpänä maalia oli kuitenkin Jani Rita, joka polki itsensä vauhdilla läpi KalPa-puolustuksen, mutta Pekka Tuokkola onnistui torjumaan Ridan rysty-yrityksen.

- Olimme henkisesti valmiimpia ja se näkyi hyvänä kamppailupelaamisena ja taklauksina. Pelasimme myös kiekolla rohkeasti, Lämsä analysoi.

KalPa pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja heti jäähyn päättymisen jälkeen Sakari Salminen tarjosi Sami Kapaselle avopaikan. Kapanen ei kuitenkaan onnistunut puolityhjän maalin edessä.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun toista erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Jokerit pääsi yrittämään kahden miehen ylivoimalla peräti minuutin ja 45 sekuntia. Ylivoima-yritykset olivat lähinnä kaukolaukauksia viivalta kunnes KalPan ensimmäisen jäähyn päätyttyä Teuvo Teräväinen laukoi kiekon b-pisteiden välistä ylänurkkaan.

Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja vierasjoukkue pääsi yrittämään ylivoimallakin, mutta lopulta Jokerit siirtyi Juhani Tyrväisen osumalla 2-0-johtoon. Teemu Pulkkinen katkaisi KalPan vastahyökkäyksen ja lähetti kiekon laidassa viilettäneelle Antti-Jussi Niemelle. Kotijoukkue pääsi hyökkäämään kolmella yhtä vastaan ja Niemi syötti kiekon Tyrväiselle, joka laukoi kiekon ohi Tuokkolan.

Ruutu suihkuun, KalPa mukaan peliin

Kolmannen erän alkupuolella Jokerit eteni kolmen maalin johtoon, kun Ilari Filppula tarjoili Jani Ridalle tekopaikan maalin eteen. Peli näytti jo selvältä kunnes kotijoukkueen Jarkko Ruutu taklasi KalPan Artturi Lehkosta ulosajon arvoisesti. Lehkonen jäi taklauksen jälkeen pitkäksi aikaa jäähän makaamaan, mutta selvisi lopulta lääkärin avustuksella pukukoppiin.

Sami Hirvonen ei osannut ottelun jälkeen kommentoida Lehkosen tilannetta vielä tarkemmin.

- Hengissä se on, katsellaan tilannetta.

Mikko Kukkonen kävi muistuttamassa Ruutua heti taklauksen jälkeen ja siitä syystä jäähyn kaksi ensimmäistä minuuttia mentiin tasavajaalla. Ylivoimalla KalPa pääsi peliin mukaan Sakari Salmisen maalilla ja heti perään vierasjoukkue haki rohkeasti lisämaaleja ilman maalivahtia, vaikka pelikellossa oli reilut kuusi minuuttia aikaa jäljellä.

Jokerit pääsi ottelun lopussa vielä ylivoimalle. Teemu Eronen kruunasi kotijoukkueen vahvan illan tulittaen Tyrväisen ja Pulkkisen esityöstä loppunumeroiksi 4-1.