Ilta ilman ihmeellisyyksiä

LIIGA / Raportti
Ivan Huml oli Kärppien suurimpia sankareita tehoilla 1+1.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Sarjan kärkipään ja sarjan häntäpään joukkueiden kohtaaminen ei tarjonnut lautaselle yllättävän makuista annosta. Kärpät palasi torstain heikon esityksen jälkeen voittokantaan, kun se piti tasapainoisella esityksellä Ilveksen nollilla Raksilan lauantai-illassa.

Kärppien ja Ilveksen viikko oli mennyt hyvin samankaltaisella tavalla ennen lauantain kohtaamista. Molemmat olivat napanneet voitot tiistailta, kun taas torstain koitokset olivat menneet heikommin.

Erityisesti Oulussa torstain Ässät-ottelussa puhutti Kärppien erittäin heikko pelin alku. Eikä kerta ollut ensimmäinen, vaan kyseisestä asiasta oli kehkeytynyt jo pienimuotoinen ongelma.

Nyt alkuhetket menivät kotijoukkueen kannalta paljon positiivisimmissa merkeissä.

– Tavoitteena oli päästä heti ohjaajan paikalle. Siihen pitää olla tyytyväinen, että se onnistui, Kärppien illan maalivahti Tomi Karhunen tuumasi.

Mutta ei alkutaival ihan ilman vaarallisia paikkoja mennyt. Ilves kilautti kiekon tolppaan ja oli muutenkin lähellä maalintekoa. Pahat tilanteet olivat iso haaste Karhuselle henkisellä puolella.

– Piti vähän rauhoittaa itseään ja ottaa vähän itsetutkiskelua.

Kyseisten paikkojen tuhlaus harmittikin Ilveksen päävalmentajaa Tuomas Tuokkolaa, joka oli muuten tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

– Pienellä tuurilla olisimme voineet mennä johtoon, ja se olisi muuttanut pelin kulkua. Kärpät oli hyvä ja meidän pitäisi vain onnistua noista paikoista.

"Helpolla emme päässeet"

Ivan Humlin tekemällä 1-0-maalilla Kärpät oli avauserän jälkeen johdossa. Toisessa erässä katkumatka kasvoi, kun oululaisjoukkue sai kiekon kahden miehen ylivoimalla Ilveksen verkkoon paluun kokoonpanoon tehneen Jari Viuhkolan osumalla.

Kevättä ajatellen Kärppien leirissä voidaan hymyillä erityisesti siitä, että joukkue on löytänyt todellisen ykkösketjun Humlin, Juha-Pekka Haatajan ja Toni Kähkösen muodostamasta yhdistelmästä. Ketju tekee illasta toiseen maaleja tasaiseen tahtiin ollen selkeä ykkösveturi.

– Se yhdistelmä vakuuttaa ilta toisensa jälkeen. Koko ajan löytyy enemmän kemioita, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta iloitsi.

Loppulukemat 3-0 Raksilan lauantain illassa iski Kärppien Joonas Donskoi tyhjään maaliin.

Tulos saattoi olla jopa pienesti liioiteltua voimasuhteiden osalta, sillä Ilves antoi kovan haasteen oululaisryhmälle.

– Arvokkaat pakkopisteet. Ilves oli erinomainen ja pelasivat rohkealla tavalla. Tuokkola on tuonut heidän pelaamiseen hyviä mausteita. Helpolla emme päässeet, Aravirta myönsi.

– Ei ainakaan minua pelottaisi lähteä tuollaisella joukkueella liigakarsintoihin, Kärppien luotsi jatkoi viitaten Ilveksen loppukevään haasteeseen.

Aravirran kollega Tuokkola olikin iloinen siitä, miten joukkue palasi jälleen työnteon pariin.

– Torstaina HPK:ta vastaan oltiin selkeästi irti tekemisestä. Nyt tehtiin paljon paremmalla tavalla töitä. Se on hyvä signaali kevättä ajattelen.

Huonompia uutisia joukkue sai kuitenkin loukkaantumisten saralta, kun puolustaja Arto Tukio jäi sivuun jo avauserän puolella.

– Hänellä meni selkä jollain tavalla. Ei tiedetä, että miten pahasta vammasta on kyse, Tuokkola kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle