Jokerit jatkaa sarjakärjessä

LIIGA / Raportti
Jarkko Ruutu tarjosi voittomaalikilpailussa kahvit Mikko Koskiselle.
Kuva © Miro Pesonen
Tasainen kärkiottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Ainoana pelaajana voittomaalikilpailussa onnistunut Jarkko Ruutu takasi Jokereille lisäpisteen, sekä paikan edelleen liigan kärjessä.

Jokerit oli pitkään kolmessa pisteessä kiinni Erik Karlssonin kahdella maalilla. Jukka Voutilainen pilasi kuitenkin kotijoukkueen toiveet täydestä pistepotista tasoittamalla ottelun vain pari minuuttia ennen loppusummeria.

- Lopussa nousu tasoihin ja pisteille, maistuu hyvältä. Sarjan kärkiporukalta saatiin napsattua piste vieraissa on aina hyvä suoritus, kertoi KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen.

- Jatkoajalla Jokerit oli parempi. Sen ansiosta nämä voittolaukaukset kääntyivät oikein päin. Jokerit ansitsi sen extrapisteen, tunnusti kuopiolaisvalmentaja.

- Harmittavasti päästettiin vastustaja lopussa tasoihin. Onneksi kuitenkin sitten voittomaaleissa oltiin parempia, kertasi Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä

- Kaiken kaikkiaan tänään oli hyvä jääkiekko-ottelu. Se pitää alleviivata. Molemmat lähtivät pelaamaan aktiivista hyökkäyspeliä ja se on hienoa, kehui kotijoukkueen käskijä.

Ottelun puolivälin jälkeen tapahtuu

Toisessa erässä avattiin maalihanat. Noin erän puolivälissä, ylivoiman jälkitilanteesta, KalPa teki ottelun avausmaalin. Antti Halonen pääsi yrittämään useampaan kertaan maalin edestä ja lopulta onnistui siirtämään keikon jokerimaalin perukoille.

Johtoasema ei kauaa kestänyt. Hienosti pelattu kotijoukkueen kuvio johti pari minuuttia myöhemmin Erik Karlssonin tekemään tasoitusmaaliin. Vapauttavan syötön tarjoili Teuvo Teräväinen.

Ossi Väänäsen ulosajo SM-liigan linjan mukainen

Toisen erän viimeisillä minuuteilla, jokerikapteeni Ossi Väänänen kohdisti taklauksensa matalassa asennossa ollutta Jasse Ikosta päähän. Ikoselle lievä aivotärähdys, Väänäselle pelirangaistus ja Jokereille viiden minuutin alivoima.

Ylivoimaa KalPa ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Todellisia maalipaikkoja ei vierasjoukkueelle siunaantunut ja pitkä ylivoima jäi hyödyntämättä.

- En tiedä oliko taklaus sinällään ruma vai ei, mutta Ikosen Jasselle aivotärähdys ja seurauksesta sitten iso rangaistus, totesi vieraiden pääkäskijä.

- Eikös nämä tällä kaudella ole sillälailla olleet, että aina kun pelaaja loukkaantuu annetaan seurauksesta iso rangaistus. Näin on käynyt myös meille muutamaan kertaan tällä kaudella, summasi Laukkanen.

- Kyseisessä tilanteessa on taklattavan vastuu ja taklaajan vastuu. Kävin erätauolla tilanteen nauhalta läpi ja siinä vastustajan pelaaja on erittäin matalassa asennossa kylki laidassa kiinni.

- Ossi tuli kyllä kovaa tilanteeseen, mutta miten ihmeessä voi vastustaja olla tuollaisessa asennossa. Et voi kuitenkaan taklaajana tulla noin lujaa tilanteeseen. Ossin virhe ihan selkeästi, mutta ei saa antaa tuomareille mahdollisuutta antaa isoa jäähyä tällaisessa pelissä, totesi Lämsä

» Lähetä palautetta toimitukselle