Pisteautomaatti vieraaksi Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue tuntuu löytävän HPK:ta vastaan aina reitin maalille.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Runkosarjan viimeisellä kierroksella Helsingissä vastakkain asettuvat Jokerit ja HPK. Tiistain pelissä panosta on enää HPK:lla, joka kamppailee vielä suorasta pudotuspelipaikasta.

Hämeenlinnalaiset tarvitsevat tiistaina yhden pisteen varmistaakseen suoran pudotuspelipaikan. Jokerit voi jo keskittyä pudotuspeleihin, sillä joukkue varmisti runkosarjan ykköstilan lauantaina.

Jokerit on voittanut viimeisistä seitsemästä pelistään kuusi. Suurin yksittäinen syy kovaan vireeseen on oman pään pelaaminen. Maalivahti Eero Kilpeläisen johdolla kotijoukkue on päästänyt ainoastaan korkeintaan maalin ottelussa tuon seitsemän ottelun ajanjakson aikana.

HPK on poistunut tappio niskassaan viisi kertaa kuudesta viime ottelusta. Vierailijoiden viimeistely on ollut heikkoa ja mikäli joukkue haluaa pisteitä Jokereilta napsia, on asiaan saatava parannusta.

Iso peikko nujerrettavana

Kaikki tietävät kuinka heikko saldo hämeenlinnalaisilla on Jokereiden vieraana. Helsingin Areena valmistui Jokerien käyttöön vuonna 1997, minkä jälkeen on Kerho onnistunut nappaamaan täyden pistepotin vain kaksi kertaa.

Edellisen kerran HPK onnistui siinä vuoden 2005 lokakuussa. Kyseisen voiton jälkeen hämeenlinnalaiset eivät ole saaneet pistettäkään tuliaisiksi Areenalta.

Jokereiden varmistama runkosarjan voitto saattaa kuitenkin avittaa kerholaisia tiistaina. Mikäli kotijoukkue pelaa puolitehoin, loukkaantumisia välttäen, on hämeenlinnalaisilla oiva tilaisuus napata ensimmäinen voitto Jokereista heidän kotiluolassaan yli seitsemään vuoteen.

Kokoonpanot

Kotijoukkue saattaa tehdä muutoksia pelaavaan kokoonpanoonsa ja antaa lepovuoroja tärkeimmille pelaajilleen. Tästä johtuen nuoret pelaajat ovat todennäköisesti antamassa nälkäisinä näyttöjä. Loukkaantuneiden pelaajien kanssa tuskin otetaan riskejä.

HPK:n lähtee todennäköisesti samalla kokoonpanolla Helsinkiin kuin lauantaina eikä muutoksia siis ole odotettavissa.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Pulkkisen pistetehtailu on viime peleissä hiipunut. Laittaako playoffkenraalissa kovat piippuun?

Mika Järvinen #38 | Karlskrona

Maalivahti

Onko Jokereissakin pelannut Järvinen se maalivahti, joka pitkän tauon jälkeen auttaa kerhon voittoon narripaidoista?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 1 4 5
2.Jere Sallinen 2 2 4
3.Teemu Rautiainen 3 1 4
4.Johan Larsson 2 1 3
5.Juho Mielonen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle