HPK:lle harvinaista herkkua Areenalla

LIIGA / Raportti
Mika Järvinen oli yksi HPK:n voiton takuumiehistä.
Kuva © Matti Korpi
HPK otti runkosarjan päätöskierroksella harvinaisen voiton viedessään kaksi pistettä Hartwall Areenalta jatkoajan jälkeen numeroin 3-2. Hämeenlinnalaisjoukkue varmisti voitolla suoran pudotuspelipaikan.

Vierasjoukkue kuroi Jokereiden kahden maalin johdon kiinni ja vei ottelun lopulta Robert Leinon jatkoaikamaalilla.

- Historia ei kauheasti tukenut tätä iltaa, mutta kaikki putket loppuu jossain vaiheessa. Me ei sitä kauheasti mietitty. Pohdittiin vain niitä asioita, millä Jokerit pystytään kaatamaan tänään, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi pelin jälkeen.

- Olimme aika aktiivisia läpi ottelun ja saimme Jokereiden hyvää hyökkäyspeliä vähän sekoitettua.

Jokerit ratkaisi runkosarjan voiton jo lauantaina Jyväskylässä ja tiistai-illan ottelu oli helsinkiläisille merkityksetön. Kotijoukkue lepuutti avainpelaajiaan ja Ilari Filppula, Eero Kilpeläinen sekä Jarkko Ruutu olivat sivussa.

- Oli vaikea peli tulla. Pelissä ei ollut meidän kannalta panosta, pelit jatkuu viikon päästä ja silloin mennään taas kovia pelejä. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää olimme vähän varovaisia. Sitä kautta ei saatu sitä draivia ja hyökkäyspeliä käyntiin, mikä meillä on parhaimmillaan kotijäällä ollut, isäntien päävalmentaja Tomi Lämsä analysoi.

- Frans Tuohimaa pelasi miehekkään ottelun ja Markus Hännikäinen sekä Matti Lamberg toivat energiaa ja täyttivät paikkansa.

Vahva alku Jokereille

Isäntäjoukke aloitti ottelun väkevästi ja ensimmäinen maalipaikka syntyi Jani Ridalle. Riku Hahl tarjoili tekopaikkaa väkivahvalle laiturille, mutta Rita ei onnistunut laukomaan kiekkoa sisään. Tilanteesta seurasi Jokeri-ylivoima, kun vierasjoukkueen Aleksi Laakso joutui koukkaamaan Ritaa tilanteessa.

Ylivoimaa ehti vierähtää vain kymmenisen sekuntia ja kiekko oli ensimmäistä kertaa HPK:n maalissa. Teuvo Teräväinen tarjosi tekopaikan Nichlas Hardtille, joka laukoi kiekon ohi Mika Järvisen.

Erän puolivälissä Jokerit siirtyi 2-0 -johtoon, kun kultakypärää kantanut Teemu Pulkkinen rusikoi Joonas Raskin laukausesta seuranneen irtokiekon rystyltä sisään. Maali oli Pulkkisen kauden 14.

HPK sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa ajassa 12.26. Kerhon ykkösylivoima pyöritti pitkään peliä kotijoukkueen päädyssä, mutta laukaukset puuttuivat. Lopulta, viisi sekuntia ennen ylivoiman päättymistä, Johan Larsson laukoi siniviivalta kovan kudin, joka yllätti Jokereiden maalia vartioineen Tuohimaan.

HPK tasoihin ja ohi

Vieraat saivat toisessa erässä paremman otteen pelistä ja tasoitusmaali nähtiin jo erän alussa. HPK pyöritti pitkään peliä siirretyn rangaistuksen aikana ja lopulta Jere Sallinen laukoi kiekon verkkoon.

Toisen erän viimeisten minuuttien aikana otteluun saatiin lisää vauhtia ja peli aaltoili päästä päähän. Molemmilla joukkueilla oli paikat lisämaaleihin, kun ensin kultakypärä Pulkkinen kokeili Mika Järvisen torjuntavirettä napakalla rannelaukauksella. Hetken päästä Robert Leino tuli vauhdilla toiseen päähän, mutta laukaus suuntautui ohi Jokeri-maalin.

Kolmannessa erässä Jokerit oli pienessä pinteessä kahden alivoiman verran, mutta tasakentällisin peli kulki vahvasti. Runsaasti peliaikaa saanut Juhani Tyrväisen johtama kakkosketju painoi peliä Kerhon päätyyn, mutta voittomaali jäi puuttumaan.

Jatkoajalla Jokerit jatkoi aktiivista pelaamista ja taklauspeliä. Helsinkiläispuolustuksen hetkellinen herpaantuminen tarjosi kuitenkin tekopaikan HPK:n Robert Leinolle, joka ratkaisi pelin vierasjoukkueelle.

- Kolmannessa erässä parannettiin. Hyvät jäähyntapot siihen, mutta kylmä suihku tuli tohon loppuun, Lämsä kertoi.

Tosipelit edessä

HPK joutui jännittämään suoraa pudotuspelipaikkaa viimeiseen asti. Varsinaisen peliajan jälkeen nähtiin jo vapautuneita tuuletuksia, kun playoff-paikan varmistanut piste tuli plakkariin. Puolivälierissä vastaan asettuu JYP.

- Hyvä joukkue on vastassa, viime vuoden Suomen mestari. Saamme viikon taukon ja lepoa, niin kyllä mä uskon, että olemme valmiina pudotuspelien alkaessa, Selin mietti.

- Meillä on kentällinen miehiä varikolla, toivottavasti saataisiin sieltä pelaajia mukaan puolivälieriin.

Jokereiden puolivälierävastustaja selviää aikaisintaan perjantaina Villi kortti -kierroksen jälkeen.

- Ensin vähän huilaillaan ja ladataan akkuja. Valmistamme joukkuetta siihen, että keskiviikkona ollaan valmiina puolivälieräsarjaan, Lämsä kertoi tulevan viikon ohjelmasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle