Kunniallinen lopetus vai ei?

LIIGA / Ennakko
Kokoonpanot ovat muuttuneet syyskuusta - nämä pelaajat ovat siirtyneet muualle.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin kausi päättyy ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen runkosarjaan. Kauden viimeisessä ottelussa vieraaksi saapuu KalPa, jolle ottelussa on vielä panosta. Kuopiolaiset haluavat välttää joutumasta villi kortti -kierrokselle.

KalPa on ennen runkosarjan viimeistä kierrosta sarjassa viidentenä tasapisteissä HPK:n kanssa. Kolme pistettä perässä seuraavat HIFK ja Kärpät, joilla on etu tasapisteissä KalPaa vastaan. Tästä nelikosta kaksi etenee puolivälieriin ja kaksi jatkaa pelejään torstaina. KalPalle yksi piste riittää siis varmistamaan paikan kuuden parhaan joukossa. KalPa on liigajoukkueista ainoa, joka ei ole koskaan villi kortti -kierroksella pelannut.

KalPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, vaikka sekä Pelicansia että Tapparaa vastaan se johti ottelua. Kilpipaitojen peli on kuitenkin sujunut paremmin vieraskaukalossa. Kuopiolaisten ylivoimapelissä oli lauantaina ajoittain ideaa, mutta edelleen pelaaminen on siirtelyä. Erityisesti vastuun vältteleminen näkyy kultakypärä Sakari Salmisen otteissa.

Bluesin mahdollisuudet pudotuspeleihin menivät suurelta osin pitkään tappioputkeen tammi-helmikuun vaihteessa. Lopullinen isku saatiin kuitenkin vasta lauantaina, kun joukkue jäi pisteittä Ilveksen vieraana. Peli oli pitkälti halutonta, kuten liian usein kauden aikana.

Kauden otteluohjelma oli keskinäisten kohtaamisten osalta varsin erikoinen. Edellinen kohtaaminen oli marraskuussa, jolloin KalPa vei selvän 4-0-voiton. Espoossa väännettiin viimeksi syyskuussa Bluesin kauden toisen kotiottelun merkeissä. Kaikki kolme aiempaa peliä ovat olleet kotijoukkueen juhlaa.

Blues haluaa varmasti tarjota kotiyleisölleen voiton muuten pettymykseen päättyvän kauden lopuksi. Osa pelaajista päättää samalla myös oman urakkansa espoolaisseurassa. Kauden jälkeen saadaan parempaa tietoa siitä, keiden pelaajien osalla näin käy. On kuitenkin selvää, että kesken kauden tehdyistä hankinnoista Ryan Vesce ja Mark Lee ovat olleet suuria pettymyksiä, joten nämä voidaan laskea lähes varmoiksi lähtijöiksi. Vastaavasti Jani Hakanpää suuntaa ensi kaudeksi rapakon taakse.

Bluesin kokoonpanoon oman vaikutuksensa tekee se, että joukkueen A-juniorit pelaavat samaan aikaan omia pudotuspelejään. Sen ei pitäisi kuitenkaan estää täyden miehistön laittamista kehiin. KalPalla ei samanlaista tilannetta ole, sillä kuopiolaiset jäivät ikäluokassa pudotuspelien ulkopuolelle.

Seuraa Heitä

Henri Laurila #44 |

Puolustaja

Alkukaudesta lämäri toi tuloksia, myöhemmin ei. Puolustajan kausi on siitä huolimatta ollut hyvä, mutta joukkueen osalta varmasti pettymys. Mitä saa aikaiseksi kauden viimeisessä pelissä?

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Rynnii ennakkoluulottomasti maalille. Yksi niistä KalPa-pelaajista, joka on pelannut villi kortti -kierroksella, ja tietää niiden armottomuuden, joten haluaa varmasti välttää ne.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kristian Kuusela 0 5 5
2.Ryan Vesce 1 2 3
3.Arto Laatikainen 1 2 3
4.Vladimir Dravecky 2 1 3
5.Tomi Sallinen 1 2 3
KalPa M S P
1.Adam Masuhr 2 3 5
2.Sami Kapanen 2 3 5
3.Petri Lammassaari 1 3 4
4.Sakari Salminen 3 1 4
5.Antti Halonen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle