Haaveet kaatuvat Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Juho Keräsen taklauksia tarvitaan kevään ratkaisupeleissä.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com/
Runkosarja paketoidaan tiistaina Oulussa Kärppien ja JYPin kohtaamisella. Molemmilla joukkueilla on pelissä vielä panosta. Kärpät tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa ja JYPin tähtäin on lukittu runkosarjan kakkossijaan.

Molemmat joukkueet ovat missionsa kanssa altavastaajia, sillä kummankaan tavoite ei ole enää omissa käsissä. JYPin kakkossija on Kärppien suoraa pudotuspelipaikkaa todennäköisempi vaihtoehto, sillä oululaisten kuudes sija vaatii jo pienen ihmeen.

– Faktat on hyväksyttävä ja peiliin täytyy katsoa joka jätkän. Kun halutaan pitkälle mennä, ei sillä ole merkitystä mitä kautta mennään. Pelin jälkeen nähdään missä mennään, kuka on vastassa ja koska pelataan, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta juttelee.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina mollivoittoisesti. Kärpät katkaisi lauantaina Porissa kuuden ottelun tappioputken, kun taas JYP jatkoi omansa kasvattamista. Hurrikaanipaitojen tappioputki on nyt kolmen ottelun mittainen.

– Ei meidän peli tappioista huolimatta mitään paskaa ollut. Maalipaikat voitettiin melkein jokaisessa pelissä, ei ne pelit mitään romahduksia olleet, Aravirta muistuttaa.

Kärpät muutti ketjukoostumuksia lauantain Ässät-peliin. Miikka Salomäki nousi ykkösketjun sentteriksi ja Joonas Komulainen löysi paikkansa kakkosketjun keskeltä.

– Onnistunut kokeilu. Ykkösketju löysi hyvin väyliä. Nappuloiden ketjussa pojilla on yhteinen pelitapa ja näkemys jo valmiiksi, Aravirta kommentoi jo Kärppien A-junioreissa yhdessä pelannutta kakkosvitjaa.

Oululaisten peliä oli yksinkertaistettu huomattavasti Ässät-otteluun, mikä vaikutti toimivan hyvin. Osaltaan tämä prosessi hoitui pelkällä ketjukoostumusten muokkaamisella. Uudet koostumukset pelaavat usein automaattisesti hieman yksinkertaisempaa peliä, koska yhteispeli ei ole hioutunut vielä uomiinsa.

– Se sattui tähän tilanteeseen oikein sopivasti. Sitä se kevään pelaaminen on, kun otetaan pikkuisen kiekollisesti riskiä pois, Aravirta muistuttaa.

JYPin peli alkoi yskiä pahaan aikaan runkosarjan loppuvaiheessa. Keski-Suomen ylpeys kärsii pakkipulasta, mikä on näkynyt välittömästi myös jyväskyläläisten maalia vartioivan Tuomas Tarkin otteissa. Kolmen viime pelin aikana Tarkin torjuntaprosentti ei ole noussut kertaakaan yli 90%.

Hyökkäysosastolle JYP sai jo edelliseen otteluun takaisin pitkään sairastuvalla olleen Petr Hubacekin, joka pääsi pisteille heti paluuottelussaan.

Kärpiltä puuttuu polvivaivaiset Jari Viuhkola sekä Tomi Körkkö. Sivussa on myös pitkäaikaispotilas Ville Mäntymaa.

– Viuhkola on käynyt kolme kertaa jäällä polvituen kanssa. Körkkö toipuu sivusidevammastaan pari viikkoa. Mäntymaa on käynyt hallilla ainoastaan juttelemassa. Valitettavan huonolta näyttää ainakin tämän kauden osalta, Aravirta huokaa.

Kärpät jatkaa tiistaina samoilla ketjukoostumuksilla kuin lauantaina Ässiä vastaan. Maalilla pelaa Porissa loistanut Johan Backlund.

JYPiltä puuttuu puolustuksesta Mikko Viitanen ja Olli Malmivaara. Hyökkäyksestä ovat poissa Matias Myttynen, Jari Jääskeläinen sekä Samu Markkula.

Illan pelin jälkeen JYP saa viikon tauon peleistä. Oulussa pudotuspelikevät alkaa todennäköisesti jo torstaina. Aravirtaa ei liikaa huoleta mahdollinen Villi kortti -kierros ja siihen valmistautuminen.

– Harjoittelemalla me ei päästä enää mihinkään. Kaikki on kiinni nyt siitä, mitä on korvien välissä ja vasemman nännin alapuolella, Aravirta päättää.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Tiistaina ratkeaa SM-liigan pistepörssin voittaja. Tällä hetkellä Haataja on tässä tittelissä kiinni kaikista tiukimmin.

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Tuomas Tarkki on parhaimmillaan vahvan puolustuksen viimeisenä lukkona. Viime peleissä JYPin puolustus ei ole ollut kunnossa, eikä ole ollut myöskään Tarkki. Joko nousee takaisin tasolleen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Miika Lahti 2 3 5
2.Ossi Louhivaara 1 3 4
3.Ramzi Abid 3 1 4
4.Éric Perrin 1 2 3
5.Kristian Näkyvä 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle