Rantalelut lensivät Hakametsässä

Tappara lähetti Pelikaanit kesälomalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara vei voiton erikoisesta ottelusta luvuin 4-3 ja sijoittui tasaisessa runkosarjassa toiseksi. Vahvan kevään pelannut Pelicans sen sijaan joutuu sulattelemaan pettymystään pitkällä lomalla.

Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista; Tapparan kohdalla panoksena oli runkosarjan toinen sija ja Pelicans elätteli vielä toiveita pudotuspeleistä. Kotijoukkueen kokoonpanossa nähtiin uusvanha nimi kun Mika Noronen pelasi ensimmäisen ottelunsa Tapparan maalin suulla lähes 14:sta vuoteen ja antoi näin ollen lepovuoron 45 ottelua putkeen urakoineelle Juha Metsolalle. Myös nuori Aleksander Barkov oli kuumeisena sivussa.

Noronen joutui torjuntatöihin heti ottelun alussa, kun vierasjoukkue Pelicans sai luotua useita vaarallisia maalipaikkoja kirvespaitojen maalille. Etenkin Pekka Jormakalle siunaantui monta hyvää mahdollisuutta viedä vierasjoukkue johtoon, mutta kultakypärän viimeistely ontui. Myös Tappara sai luotua vaarallisia tilanteita ja erässä mentiinkin vauhdikkaasti kaukalon päädystä toiseen.

Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa aivan erän loppuminuuteille asti, kun vierailija Pelicans kuittasi Ville Niemisen hölmön hyökkäyspään jäähyn. Markus Seikolan laukoma kiekko osui matkalla Tappara-pelaajiin ja jätti maalivahti Norosen aseettomaksi. Tilannetta edelsi Tappara-vahdin seikkailu oman maalinsa takana.

Pelicansin lento katkesi

Toisen erän alku oli huomattavasti rauhallisempi kuin ensimmäisen. Viiden minuutin pelin jälkeen Tappara pääsi kokeilemaan ylivoimaa, joka osoittautui varsin onnettomaksi. Erikoistilanteen paras paikka olikin syntyä vajaamiehiselle Pelicansille, mutta Tappara-puolustus ehti juuri ja juuri hätiin. Seuraavassa tilanteessa se ei enää ehtinyt. Kotijoukkueen löysyys kostautui kun ensimmäisessä erässä paikkojaan tuhlaillut Jormakka siirsi lahtelaiset kahden maalin karkumatkalle b-pisteiden välistä. Osuma vaikutti uppoavan hieman helpohkosti pitkään pelaamattomana olleen Norosen selän taakse.

Juonikkuuden puutteesta kärsinyt kotijoukkue nousi kuitenkin takaisin peliin mukaan kun aiemmin erässä kivuliaan näköisesti vaihtoon luistellut Jarno Koskiranta kavensi lukemat 1-2:een aivan Jere Myllyniemen maalin edustalta. Myös tasoitus syntyi parhaalta maalintekosektorilta, mutta hyvin erikoisella tavalla. Antti Erkinjuntti yritti kahdesti syöttöä Dragan Umicevicille siinä epäonnistuen, mutta toisella kerralla kiekko kimposi Pelicans-puolustajan lavasta omaan maaliin. Näin kotijoukkue oli tullut reilussa puolessatoista minuutissa rinnalle. Joukkueen päävalmentaja Kai Suikkasella oli selitys siihen, miksi näin kävi.

- Vaikka kuinka keskityt vain omaan tekemiseen ja omaan peliin, niin kun valotaululle rävähtää että tilanne Raumalla on 0-3 SaiPan johto niin kyllä se vaan ihmismieleen vaikuttaa, ei sille voi yhtään mitään. Se on tietysti selitys, mutta kyllä siinä valuttiin kasaan joka äijä, luotsi totesi.

Tappara varmisti kakkossijansa

Viimeisessä erässä nähtiin vielä kolme maalia. Ensimmäinen niistä merkattiin Juha Leimulle, joka pääsi tasavajaalla laukomaan sydämensä kyllyydestä kiekon verkkoon Niemisen hyvästä syötöstä. Maalia tosin edelsi hyvin kyseenalaisin perustein vihelletty jäähy Pelicansin Timo Pärssiselle. Kotijoukkue hemmotteli fanejaan vielä yhdellä maalilla, kun vuosi sitten Koskirannan ohella SaiPassa viilettänyt Elmeri Kaksonen iski kiekon häkkiin Jan-Mikael Järvisen syötöstä. Tämän jälkeen Janne Tavi kavensi vielä loppulukemat 4-3, mutta maalin jälkeisissä tuuletuksissa pelaajien ilmeistä oli jo havaittavissa suuri pettymys. Pelicans jäi tavoitteestaan sijoittua kymmenen parhaan joukkoon vahvasta kevätpuoliskosta huolimatta.

- Pettyneitä ollaan. Sija jäätiin tavoitteesta, joka oli tänä vuonna sijoittua kymmenen parhaan joukkoon ja sinne ei ihan päästy. Kevät tultiin hyvin, 30 peliä ja 56 pistettä on helkkarin kova keskiarvo, mutta kyllä me nussittiin tämä homma jo silloin loka-marraskuussa pelaamalla huonosti. Siitä (huonosti menneestä syksystä) voisi kirjoittaa Kalle Päätalon kirjan, siinä on niin monta sivua saatana... Kaikki mikä voi mennä vituiksi, niin meni vituiksi, kertasi Pelicans luotsi kehnoa syksyä voimasanojen ryydittämänä.

Tappara sen sijaan pääsee pitkästä aikaa lähtemään pudotuspeleihin näin hyvästä runkosarjasijoituksesta. Lopullinen sijoitus pääsi jopa hieman yllättämään päävalmentaja Jukka Rautakorven, joka kehui sitoutunutta joukkuettaan.

- Tavoite oli kuuden joukkoon ja se on selvä, että kaikki siitä eteenpäin on kova tulos. Nyt yritetään löytää vielä sitä seuraavaa vaihdetta, sen on löydyttävä. Tämä on hieno joukkue ja sitoutunut ryhmä. Vaatimustason pitää olla todella kova koko ajan, ja silloin kun pelaajat sen hyväksyvät, homma menee eteenpäin. Sitoutuminen on siinä taustalla koko ajan.