SaiPan kausi huipentuu pudotuspeleissä

LIIGA / Raportti
Raumalla SaiPa vei ja Lukko vikisi. Pudotuspelit käynnistyvät molempien osalta jo torstaina.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Fiksusti pelannut SaiPa vei halutonta Lukkoa kaikilla osa-alueilla, ja näin ollen lappeenrantalaisten kausi jatkuu pitkän tauon jälkeen myös pudotuspeleissä.

Lukolla ottelussa ei ollut enää suurempia panoksia. Isäntien alkurynnistyksestä toivuttuaan SaiPa otti pelin haltuunsa, eikä Lukko ollut missään vaiheessa edes lähellä nousta mukaan taistelemaan ottelun voitosta.

Lopputulos tiesi sitä, että SaiPa kiilasi sarjataulukossa Lukon ohi sysäten raumalaiset viimeiselle pudotuspelipaikalle. Lappeenrannassa on jo ehditty tottua katkeriin pettymyksiin päätöskierroksilla, mutta tällä kertaa sitkeä Sputnik piti pintansa, ja esiintyy jälleen pudotuspeleissä seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Sairastuvalta SaiPalle isoja apuja

SaiPa sai otteluun sairastuvalta tärkeitä miehiä, kun pitkään poissa kuvioista olleet Anssi Löfman ja Ville Koho pukivat jälleen pelivälineet ylleen. Eikä kaksikko olisi voinut vastata huutoon yhtään paremmin: Löfman vastasi SaiPan avausmaalista ohjattuaan Brian Salcidon siniviivakudin Lukko-rysään ylivoimalla, kun taas Koho viimeisteli oman osumansa epäselvästä maalinedustilanteesta, jota tuomaristo myös vatvoi pitkään videolta. Lopulta käsimaaliksi epäilty osuma kuitenkin hyväksyttiin, ja niin SaiPa pääsi vetäytymään tauolle ansaitussa johtoasemassa.

Lopun alkua oli ilmassa, kun Lukko toisen erän alkajaisiksi hukkasi ylivoimansa. SaiPa-puolustaja Lauri Taipalus luisteli jäähyaitiosta suoraan läpiajoon, ja viimeisteli kylmän viileästi kauden avausosumansa mitä maittavimpaan paikkaan.

SaiPa puolusti läpi ottelun järkevästi ja organisoidusti, ja katkoi Lukko-hyökkäyksiä tehokkaasti. Pidempiä pyöritysjaksoja Lukko ei saanut SaiPan alueelle ainuttakaan, ja kun SaiPa käytti omat paikkansa tehokkaasti, ei lopputulos jättänyt jossitelulle sijaa.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Kolmannessa erässä SaiPan karvaus vetäytyi, eikä joukkue enää lähtenyt hanakasti hyökkäyksiin. Se teki kuitenkin tarvittavan, ja piti Lukon poissa maalipaikoilta viimeistellen itse erän ainokaisen ylivoimalla, kun Jesse Mankinen pöllytti Simon Nielsenin vartioiman Lukko-maalin verkon perukoita.

SaiPa-maalilla Miika Wiikman selviytyi hienosti, vaikka miehen SaiPa-uran toinen nollapeli irtsosikin lopulta perin helposti.

Ennen illan kamppailua Lukko oli jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, ja panosten puuttuminen näkyi selvästi isäntäjoukkueen otteissa. Monesti vastaavassa paikassa mailaa puristanut SaiPa sen sijaan suoriutui tällä kertaa urakastaan varsin kylmäpäisesti, eikä Tappara-Pelicans-pelin lopputulosta näin ollen tarvinnut jännittää lappeenrantalais-leirissä.

Pudotuspelien villi kortti-kierros starttaa jo ylihuomenna, jolloin Kärpät kohtaa Lukon Oulussa. SaiPa puolestaan matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle