KalPa piti asemansa

KalPa juhli maalia neljä kertaa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kauden viimeinen Espoossa pelattu liigaottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon. KalPa haki täydet pisteet maalein 4-2 ja sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Bluesin lopulliseksi sijoitukseksi tuli 12.

Ottelun päätöserään lähdettiin tasalukemista. Erän ensimmäisellä minuutilla Marko Kauppisen roiskaisu maalille kimposi Joonas Jalvannin kautta Artturi Lehkoselle, joka laukoi suoraan ilmasta kiekon ohi Juuso Riksmanin.

Blues osui tasoitusta hakiessaan kerran tolppaan. Loppukiriä haittasivat myös rangaistukset, joita Blues sai päätöserässä kolme KalPan yhtä vastaan. Hölmöimmän jäähyn otti Mark Lee hyökkäyspäässä.

- Peli oli tasainen. Pelisuunnitelma toimi, onnistuttiin ottamaan tila ja aika pois Bluesilta. On kuitenkin annettava tunnustus Bluesin asenteelle heidän tilanteessaan, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

Bluesin päävalmentajana viimeisen kerran toiminut Mikko Saarinen antoi myös tunnustusta vastustajalle.

- KalPa pelasi vahvan pelin. He olivat edellä, turha kuvitella että olisimme olleet pelin päällä tänään.

Riksmanille uppoaa kaksi avauserässä

Puolet ottelun maaleista nähtiin ensimmäisessä erässä. Adam Masuhr iski avausmaalin kaukaa ilman maskia. Riksman saa ottaa osuman piikkiinsä. Blues tasoitti vian minuuttia myöhemmin, kun Ryan Vesce syötti Vladimir Draveckylle, joka harhautti Mikko Koskisen ja siirsi rystyltä kiekon maaliin. KalPa meni uudestaan johtoon sekunti ennen avauserän loppua. Kaksi aloittajaa kentällä ei auttanut Bluesia.

Mark Lee voitti aloituksen, mutta linjatuomarin mielestä väärin keinoin ja aloitus uusittiin. Tällä kertaa Tomi Sallinen hävisi Sami Kapaselle, ja lopulta kiekko ajautui Sakari Salmiselle, joka laukoi jäännuoliaisen ohi Riksmanin.

Toinen erä ei suuria hienouksia tarjonnut. KalPa jäähyili erän lopulla ja Dravecky iski illan toisensa kahden miehen ylivoimalla.

Voittomaalin tehnyt Lehkonen oli kolmannessa erässä iskeä myös toisen osuman, sillä hän pääsi kertaalleen yksin läpi riistettyään kiekon Harri Ilvoselta. Riksman oli kuitenkin sillä kertaa etevämpi. Bluesin hakiessa viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia Ossi Saarinen iski loppulukemat tyhjiin.

KalPan päävalmentaja Laukkanen antoi suurimmat kehut ottelusta tutuille nimille:

- Ykkösketjun peli ilahdutti, ja Koskisen maalivahtipeli oli erittäin varmaa.

Bluesin Saarinen oli tuloksesta huolimatta tyytyväinen joukkueen asenteeseen.

- Vielä aamulla näytti, että tämä oli tässä. Kuuden tunnin aikana oli kuitenkin paremmin saatu asioita puhuttua. Tarkoitus oli saada järkeä jäälle, ja jollain tapaa siinä onnistuttiin.

Saarinen antoi tunnustusta myös kotiyleisölle.

- Espoolainen yleisö lämmittää, loppuun asti tänäänkin kannustusta.

KalPa selvisi viidennen kerran peräkkäin suoraan puolivälieriin. Tällä kertaa vastustaja selvisi heti runkosarjan päätyttyä, ja se on vahvasti runkosarjan lopettanut Ässät.