Odotettavissa tasainen ottelu

LIIGA / Ennakko
SM-liigan otteluohjelman omituisuuden takia Ilves pelaa vasta kolmannen ottelunsa Ässiä vastaan, kun Ässillä on peli numero viisi edessä. Ilveksellä riittänee virtaa varmasti, mutta tuskin Ässien takki on tyhjä vielä tässä vaiheessa.

Odottavalla kannalla

Ilves on yleensä pelannut Ässiä vastaan omituisesti. Jos peli luistaa hyvin edellisissä peleissä, niin Ässiä vastaan ei varmasti luista. Onko tämä Ässien hyvyyttä vai Ilveksen huonoutta? Jokainen saa tehdä omat johtopäätökset.
Pisteitä Ilves on kuitenkin antanut liikaa Ässille muutaman viime vuoden aikana. Ottelut ovat olleet joko erittäin tasaisia tai maaliero on revennyt oikein urakalla suuntaan tai toiseen.

Ilveksen kausi on lähtenyt käyntiin tappiolla ja voitolla. Pelien välissä oli viikko aikaa. Ilves ei ole säväyttänyt kummoisesti, mutta voitto tuli Lahdesta tiistaina.
Siellä ensimmäinen erä oli surkea, mutta kaksi seuraavaa meni hyvin, ja voitto oli tosiasia. Se oli tärkeä voitto joukkueelle ja varmasti antaa itseluottamusta tätä peliä varten.

Ilveksen peli ei ole vielä täysin auennut uomiinsa. Ei ihme, sillä pelitapan muutos vie aikansa, ennenkuin pelaajat omaksuvat sen täysin.
Varsinkin tsekkihyökkääjät pyörittivät kyllä peliä näyttävästi vastustajan päädyssä, mutta kulmista ei ole ennenkään maaleja tehty.
David Nemirovsky sai maalihanat auki heti kolmella maalilla ja odotettavissa on lisää. Vielä odotellaan muitten hyökkääjien pistesaldojen avautumista.
Puolustus on toiminut kohtuullisesti, mutta työtä valmentajilla vielä on.
Vastustajan hyökkääjät ovat päässet välillä liian helposti Ilveksen puolustusalueelle.
Lisäksi joidenkin puolustajien kiekollinen peli on välillä turhan riskialtista.

Ilves aloittanee samoilla ketjuilla kuin Pelicans-ottelun.
Loukkaantuneiden Bruce Racinen, Jesse Niinimäen ja Mikko Kuparisen pelaaminen varmistuu torstaina.

1.kenttä:
Korhon-Vala-Nemirovsky

Koistinen-Bruun

2.kenttä:

Viitakoski-Helminen-Snellman

Robertsson-Laamanen

3.kenttä:

Vähä-Ruohola-Hirvonen-Peltomaa

Jääskeläinen-Sammalkangas

4.kenttä:

Luomala-Niemi-Jäminki

Ässillä hyvä kauden alku

Ässät on yllättänyt monet "asiantuntijat" ja joukkue keikkui sarjataulukossa ensimmäisenä. Nyt pudotusta on tullut, mutta joukkue on pelannut silti hyvin. Tappio HIFK:ta vastaan ei ollut maata kaatava. Joukkue on näyttänyt, että se osaa pelata eikä lannistu tappioasemassa. Se on erittäin hyvä merkki porilaisesta näkökulmasta, sillä joukkueen viime vuodet ovat olleet aikamoista taaperrusta.
Joko tällä kaudella kausi jatkuisi pudotuspeleissä?

Nuoret Ässä-pelaajat ovat olleet eduksi kaukalossa. Materiaali on kapea, ja näin nuoret pelaajat saavat pelikokemusta. Nyt näyttää, että Poriin ei ole hankittu tusinapelaajia, vaan oikeita vahvistuksia. Pitkä talvi näyttää mihin heistä todella on, nyt on liian aikaista tehdä mitään johtopäätöksiä.

Ässien hyökkäyskalusto on osoittanut, että se osaa tehdä maaleja. Maalinsuullakin seisoo mies, joka ottaa kiekkoja enemmän kiinni, kuin päästää niitä selkänsä taakse.
Ässien ainoa akilleen kantapää on puolustus. Liike ja kiekollisuus ei päätä huimaa. Jos Ilves osaa iskeä puolustajiin tarpeeksi painetta ja pitää vauhtia yllä, peli tulee pyörimään Ässien maalilla.
Ässien mahdollisuudet tässä tapauksessa ovat vastahyökkäyksissä, joissa se pystyy iskemään erittäin terävästi mm. Markku Tähtisen, Samu Wesslinin ja muitten nuorten pelaajien rintamalla.

Ässä-valmentaja Mika Toivolan kommentti ottelusta:

- Me pelattiin Ilvestä vastaan kaksi hyvää harjoituspeliä, joten kyllä niiden perusteella huomenna lähdetään kahta pistettä kaivamaan. Aktiivisesti yritetään pelata ja pyritään jatkamaan siitä, mihin HIFK:ta vastaan kolmannessa erässä jäätiin, Toivola sanoo.

- Selvää on, että sellaista virhemäärää ei saa tulla kuin IFK:ta vastaan nähtiin.

Ässien kokoonpano selviää myös vasta torstaina, kun tiedetään, ketkä sairaslistalla olevat pelaajat ovat pelikykyisiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle