Sairastuvalla ruuhkaa

LIIGA / Ennakko
Ilves ja Ässät ovat pelanneet viime vuosina hyvin tasaisia pelejä. Maaleja on tullut molempiin päihin, ja useasti on pisteet jaettu. Samansuuntaista tulosta odotellaan myös tästäkin ottelusta.

Ilveksen taso vielä matalalla

Ilves on parantanut otteitaan, mutta vielä ollaan hieman liian kaukana tasosta, jolla voitaisiin haastaa jokainen liigajoukkue tosissaan. Tappara oli liian kova vastus, Pelicansia ei joukkue pystynyt yllättämään.
Joukkueen synti on tällä hetkellä se, että pelin taso heittelee ottelun sisällä todella paljon. Hyviä otteita seuraa rämpiminen, jonka aikana vastustaja ratkaisee ottelun. Sen jälkeen ei enää auta, vaikka maaleja tekisi.

Raimo Helminen on pelikiellossa joulutaukoon asti. Hän sai paikallispelissä pelikiellon kymppitilin tultua täyteen ja ottelurangaistuksen lisäksi seuraamuksesta yhden ottelun.
Muita poissaolijoita ovat pitkäaikaisloukkaantunut Bruce Racine, vuodenvaihteessa pelaamaan palaava Tomi Källarsson ja polvivammainen Ville Koistinen.

Viime otteluissa tehopelaajina olleet Vesa Viitakoski sekä Jesse Niinimäki. Viitakoski alkaa löytämään vanhoja tehojaan ja Niinimäki toipumaan kunnolla loukkaantumisensa jäljiltä. Jos Niinimäki olisi hieman nopeampi luistelija, tekisi hän enemmän tuhoa vastustajan alueella.

Huuma laantunut

Ässät oli alkukaudesta lennossa. Pelit sujuivat ja kaikki näytti hyvälle.
Loka-marraskuussa Ässät pelasi 14 ottelua putkeen ilman voittoa. Näistä vain yksi peli oli tasapeli, loput tappiota. Suunta on hieman kääntynyt, viimeisistä viidestä pelistä vain yksi tappio, kolme voittoa ja tasapeli.
Ässien peli ei tyylikästä ole, mutta väliäkös sillä? Pisteitä otteluista yritetään ottaa, eikä sitä, kuka tekee hienoimman maalin.

Scott Langkow on syy siihen, miksi Ässät pärjäsi alkukaudesta hyvin. Ja syy siihen, miksi Ässät on taas nousussa. Langkowilla on torjuntaprosentti 91,5 ja hän on paljon pelanneiden maalivahtien tilastoissa kolmantena. Koko liigan yhdestoista.
Puolustuksessa on try-outilla latvialainen Oleg Sorokin. Mies on tuonut jämäkkyyttä puolustukseen ja kannattajat odottelevat loppukauden sopimusta.

Kuten Ilves, myös Ässät kärsii loukkaantumisista. Poissa ovat Pekka Kangasalusta, Steve Shirreffs, Jarkko Glad ja Petr Sachl. Kapteeni Jari Korpisalon pitäisi pelata Tampereella. Epävarmoja tapauksia ovat
lisäksi Richard Rochefort ja Timo Hakanen.

Tasainen ottelu, jossa pelaavat väsyneet joukkueet. Molemmilla on kuitenkin vielä sunnuntaina ottelu, jonka jälkeen alkaa parin viikon joulutauko. Kumpi jaksaa painaa paremmin ottelun kuluessa vastustajan maalille, on vahvoilla ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle