Ässät pakkopullapelin voittoon

LIIGA / Raportti
Ässät on nousukunnossa ja illan pelissä sen sai kokea liigajumbo Tampereen Ilves. Ilves aloitti ottelun räväkästi, mutta pian Ässät otti ohjat käsiinsä ja piti ne tallessa ottelun loppuun asti.

Ilves aloitti ottelun kovalla vauhdilla ja Ässät oli välillä pyörityksen kohteena. Patapaitojen onneksi maalinsuulla seisoi Scott Langkow, joka on pelannut koko syksyn hyvin ja pitänyt Ässiä pinnalla.

Ilves ei saanut kiekkoa sisään ja erän kuluessa Ässät pääsi paremmin peliin mukaan. Vierasjoukkue sai pelata 36 sekuntia 5-3-ylivoimaa, mutta Ilveksen alivoimaneliö pelasi aggressiivisesti ja Ässien nousut maalille jäivät vähiin.

Ässien ensimmäinen paikka tuli, kun Markku Tähtinen pääsi nousemaan laidasta ja nosti rystyllä kiekon kohti yläpesää. Tuomas Nissinen Ilveksen maalissa oli kuitenkin hyvin sijoittunut ja kiekko kimposi hänen olkapäästään maalin yli.

Ensimmäinen maali näki päivänvalon kun Antti Boman pääsi vetämään kiekon Janne Sevan syötöstä tarkasti ohi Nissisen.
Ässät pääsi jo kahden maalin johtoon, kun Jari Korpisalo iski oman paluukiekkonsa Nissisen haarojen välistä maaliin.

Scott Langkow piti Ässiä pystyssä huikeilla torjunnoillaan ja Ilveksen pelaajat masentuivat minuutin ja 39 sekunnin kahden miehen ylivoiman päätyttyä ilman maalia. Pyöritys oli välillä tehokasta, mutta kiekko pitää saada myös maaliin. Ilves ei siinä tänään onnistunut. Tehokas maalintekijä olisi nyt Ilveksen joukkueessa kova sana.

Ässät lisää johtoaan

Ottelun toinen erä oli huonotasoinen ja sekava. Peli oli pahempaa kuin hawaiji-kiekko. Syötöt olivat karmeita eivätkä menneet juuri lainkaan omille. Keskialueella puolustettiin tiukasti ja omaa päätä varjeltiin. Aina välillä toinen joukkue pääsi kuitenkin vastahyökkäykseen.

Ässät iski kaksi maalia lisää ja Ilves teki ensimmäisensä. Samu Wesslin ampui maalin Markku Tähtisen poikittaissyötöstä Ilveksen alivoimaneliön keskeltä. Vajaata minuuttia myöhemmin Richard Rochefort lisäsi johdon neljään maaliin. Timo Hakasen syötöstä Rochefort harhautti Nissisen ja pisti kiekon maaliin.
Ja taas vajaa minuutti Ässien maalista iski Ilves kuparisensa rikki. Martti Järventie näki ylivoimalla Jesse Niinimäen hyvässä paikassa, eikä Niinimäki erehtynyt.

Erän lopussa Timo Peltomaa lensi suihkuun huidottuaan Samu Wessliniä mailalla käsille. Ilveksen lääkärin mukaan sormi ei ole murtunut. Pelaaminen jatkossa selviää huomenissa.

Hakametsän jäähallin täyttöasteesta sekä kannustuksen tasosta kertoo varmasti seuraavat seikat hyvin:

Kesken alivoiman kuuluu selvästi huuto kentältä: "Vedä se kiekko helvettiin täältä!!"

Huuto katsomosta, kun hallissa oli hiljaista: "Onko täällä hautajaiset? Huhuu!!!"

Sekavaa, hyvin sekavaa

Kolmas erä oli sekava ja siinä ei kunnollista jääkiekkoa juuri nähty. Ässät pääsi pelaamaan erän alkuun lähes kokonaan viiden minuutin ylivoiman. Vierasjoukkue ei saanut edes kunnollista pakkopeliä Ilveksen puolustusalueelle. Ilves pelasi hyvin ja uhrautuvasti alivoimaa.

Kolme maalia silti nähtiin. Tomi Pöllänen iski oman paluukiekkonsa sisään ohi maaliin vaihdetun Tommi Satosaaren. Ville Snellman iski poikittaissyötöstä alivoimaneliön keskeltä kiekon Ässien maaliin. Lopussa vielä Tuomo Harjula karkasi kesken Ilveksen ylivoiman ja iski kiekon tyhjään maaliin.

Ässät oli ottelussa parempi joukkue ja ansaitsi täysin voittonsa. Ilves oli puolustuksen suhteen kuriton, hyökkäyksessä kyettiin rakentamaan paikkoja. Viimeistely on kuitenkin hyvin onnetonta.

Valmentajien kommentteja

Ässien valmentaja Mika Toivola oli pelin jälkeen puheliaalla päällä.

- Ottelu oli meille pakkopullapeli. Parannettavaa on huomiseen, päästettiin kaksi maalia alivoimalla. Saatiin kuitenkin itse tehtyä kuusi maalia. Ilves pelasi alussa hyvin, pääsimme ylivoimien ansiosta mukaan.

Ilveksestä Toivola sanoi myönteistä.

- Ihmettelen, että Ilves ei voita pelejä. Heidän hyökkäyksensä on hyvä, mutta puolustus sekä maalivahtipeli ei pidä.

Ilveksen valmentaja Teijo Räsänen murehti puolustuspeliä.

- Puolustuspelaamisemme on vetelää. Otimme tyhmiä jäähyjä ja hukkaamme puolustuspäässä paljon kiekkoja vastustajalle. Olemme kaukana siitä, kuinka Ilveksen pitäisi pelata.
Saamme luotua paikkoja, mutta emme saa maaleja tehtyä.

Jatkosta Räsäsellä oli aika selvät kuviot.

- Joukkueessa on isoja reikiä. Helminen poissa TPS-ottelusta, samoin Peltomaa kymppitilin täyttymisen takia. Viitakoski mahdollisesti kuumeen takia, pelasi jo tänään kuumeisena.
Nissinen ja Jääskeläinen lähtevät nuorten MM-kisoihin ja Niinimäen valinta on myös lähellä, joten paikkauksia tarvitaan. Otetaan niitä sitten Mestiksestä tai omista A-nuorista.

» Lähetä palautetta toimitukselle