Vuosikymmenen kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Kahden lupaavamman ottelun jälkeen kauden pohjanoteerauksen Porissa esittänyt Hämeenlinnan Pallokerho kohtaa vuosikymmenen avausottelussaan Turun Palloseuran. Kauden aiemmat kamppailut voittanut TPS liihottaa vaihteeksi voittoputkessa, mutta Rinkelinmäellä on tällä kaudella tavattu katkaista putkia puolin ja toisin.

Kuntokäyrät

HPK:n vierailu Porissa osoitti, että joukkueelta voi todellakin odottaa tällä kaudella millaisia nousuja tai laskuja tahansa. 8-1-rökäletappio on menneen vuoden lumia, ja joukkueella on edessään kasvojen pesun paikka.

Vastaavissa tilanteissa hämeenlinnalaisryhmä on pyrkinyt ottamaan ohjat heti ottelun alusta, mikä on onnistunut vaihtelevasti.

Ennen Porin seikkailuaan HPK voitti joulutauon alla tahto-ottelussa IFK:n, ja etenkin tapaninpäivän Blues-ottelu oli ryhmältä erittäin tasapainoinen esitys.

TPS on ollut kauden on/off-joukkue. Vahvan kauden alun jälkeen seurasi puolentoista kuukauden putki ilman voittoa täysin pistein. Joulukuun alussa Tepsin kurssi kääntyi, ja joukkue on voittanut viimeiset viisi otteluaan varsinaisella peliajalla.

Ratkaisun paikat

HPK ryhdistäytynee kotiyleisönsä edessä, ja odotettavissa on samanlainen alkurynnistys kuin edellisessä kotiottelussa Bluesia vastaan. Loistavin ottein turkulaisia johtanut maalivahti Atte Engren on alussa paljon vartijana.

Kotijoukkueen maalivahti Teemu Lassila ehti pelata yli 1900 minuuttia putkeen kauden alusta ennen kuin hänet vaihdettiin kesken Ässät-ottelun maalilta liigadebyyttinsä tehneeseen Juha Metsolaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi maalivahdeista aloittaa uuden vuosikymmenen. Joka tapauksessa nuotit ottelulle enteilevät HPK:n kevyttä painostusta. Tarkkuus maalintekopaikoissa ratkaisee.

Sarjassa kahdeksantena keikkuvalla HPK:lla on pelissä huomattavasti enemmän kuin kunnia. Matka häntäpäähän on lyhyt, ja ailahtelut pelaamisen tasossa on saatava kuriin mikäli valmentaja Jukka Rautakorven läksiäiskaudella mielitään nähdä pudotuspelejä Rinkelinmäellä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta suurin kysymysmerkki on pelaava maalivahti. Muuten ryhmä on sama kuin tiistaina Ässiä vastaan. Ketjukokoonpanoihin on kuitenkin odotettavissa pieniä muutoksia. Sivussa ovat polveaan poteva hyökkääjä Janne Kolehmainen sekä puolustaja Kai Syväsalmi.

TPS:n riveistä uupuu edelleen puolustajakolossi Aki Berg. Thomas Plihalin pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle