Turussa tulossa tiukka taistelu

LIIGA / Ennakko
TPS saa vieraakseen Hämeenlinnan ritaripaidat perjantai-illan ottelussa. Kun runkosarjaa käydään viimeisiä kierroksia, ovat pisteet elintärkeitä molemmille joukkueille.

Kuntokäyrät

Vaikka turkulaisryhmä on voittanut kauden edelliset kohtaamiset joukkueiden kesken, ei sillä ole varaa röyhistellä rintaansa. HPK majailee turkulaisten yläpuolella sarjataulukossa viidennellä sijalla viiden pisteen päässä. Vain yksi voitoista on tullut varsinaisella peliajalla, silloinkin vain maalin erolla. Myös TPS-käskyttäjä Kai Suikkanen on huomannut tämän.

- Kyllähän tämä on näitä niin sanottuja kuuden pisteen pelejä nykyisessä tilanteessa kun sarjataulukkoa katsoo. Seuraavat kolme viikkoa on ratkaisevia kaikille joukkueille. Kaikki keskinäiset ollaan voitettu, mutta nekin aina vain maalin erolla. Kova ryhmä sieltä on tulossa taas vastaan.

TPS hävisi ensimmäisen tauon jälkeisen ottelunsa tiistaina HIFK:n vieraana, Suikkanen on silti tyytyväinen näkemäänsä ja joukkueensa vireeseen.

- Tiistaina me pelattiin kaksi erää hyvin, se ei vaan ihan riittänyt. Kaveri pääsi rankomaan kaksi kertaa ylivoimalla ja siinä se oli. Ollaan päästy treenaamaan hyvin tauolla ja voi sanoa, että ollaan parhaimmillamme tällä hetkellä tämän kauden aikana.

HPK on ollut viime kierrokset hyvässä vireessä. Tiistaina kaatui Jokerit hyvällä esityksellä ja joukkueella onkin päällä kolmen ottelun voittoputki. Jukka Rautakorven luotsaama hämeenlinnalaisryhmä on saamassa peliään kasaan ratkaisevilla hetkillä runkosarjan viilettäessä kohti loppuaan. Kolmestatoista viime ottelustaan joukkue on hävinnyt vain kolme.

Ratkaisun paikat

TPS tulee luottamaan liikkeeseensä ja joukkueena pelaamiseen. Tässä on myös tutusti turkulaisryhmän vahvuudet, sekä heikkoudet. Joukkueella ei ole enää varaa tehdä alokasmaisia virheitä kotiyleisönsä edessä, se on maksanut tarpeeksi pisteitä jo tällä kaudella. Kai Suikkanen tiedostaa hyvin myös HPK:n vahvuudet.

- Hyvä porukka sieltä on tulossa vastaan. Hyvää kiekollista osaamista löytyy pakistosta kuten Jukka-Pekka Laamanen ja Mikko Mäenpää. Teemu Lassila on pelannut todella hyvin koko kauden, joten sekin osa-alue on kunnossa. Myös tämä nimellinen ykkösketju on ollut hyvässä vireessä.

HPK on pelannut koko kauden valmentajansa näköistä kiekkoa. Menestys tulee kun kaikki tekevät työnsä joukkueen eteen ja puolustavat pyyteettömästi. Vaativa pelitapa on tuonut omat ongelmansa kauden aikana, mutta viime kierroksilla on nähty tuttu Rautakorpelainen robottiryhmä. Tulos ennen tyyliä.

Jos ottelu etenee edellisten kohtaamisten mukaan, tullaan Turkuhallissa näkemään tiukka ottelu jossa molemmat joukkeet välttelevät virheiden tekemistä viimeiseen saakka. Erikoistilannepelaaminen tulee näyttelemään suurta roolia.

Kokoonpanot

Turkulaisryhmä pysyy suht samassa permanentissa kuin edellisillä kierroksilla. Vain nelosketju tullaan iskemään uuteen muottiin. Uusi nelonen tulee olemaan Marko Virtala, Jarkko Hattunen ja Aatu Hämäläinen. Keskushyökkääjänä pelaaminen ei ole tuntematon alue Marko Virtalalle.

- On sitä ennenkin tullut pelattua sentterinä. Ehkä nyt oma rooli tulee olemaan hiukan puolustavampi ja annan noiden laitureiden vipeltää tekemään niitä maalipaikkoja.

Turkulaisten kapteeni Aki Bergin kausi on ohi leikkauksen vuoksi. David Leggio aloittaa maalissa.

HPK:lla ei ole suurempia loukkaantumishuolia. Maalilla aloittanee todennäköisesti Teemu Lassila.

» Lähetä palautetta toimitukselle