Sirkus lähti Turusta, HPK saapuu paikkaamaan

LIIGA / Ennakko
Viikon evakossa kotihallistaan vierailevan sirkuksen takia ollut TPS saa vastaansa kovakuntoisen hämeenlinnalaisryhmän tiistaisessa kotiottelussaan. Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina hyvässä iskussa, joten Turusssa saadaan nauttia huomenna kahdesta hyvästä joukkueesta.

Kuntokäyrät

Molemmat joukkueet ovat esiintyneet viime kierroksilla hyvin. Kotijoukkue TPS on voittanut neljä viimeisestä viidestä pelistään. Varsinkin lauantainen vierasvoitto Oulun Kärpistä lämmitti turkulaisten päävalmentaja Kai Suikkasta.

- Makea voitto meiltä lauantaina. Tärkeää ollut kun tällä kaudella ollaan pystytty voittamaan niin Kärpät kuin Blueskin, joita ei minun aikana olla ennen voitettu. Jos ei loistava niin ainakin hyvä peli meiltä lauantaina.

Vierailija HPK on saanut rivinsä kuntoon vaikean alkukauden jälkeen. Joukkue liitääkin tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Tony Virran liittyminen joukkueeseen on tuonut variaatioita hyökkäys- ja ylivoimapelaamiseen, joka on piristänyt Jukka Rautakorven luotsaamaa hämeenlinnalaislaumaa viime kierroksilla.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue on saanut pelinsä kulkemaan toivotulla tavalla jo alkukaudesta. Päävalmentaja Suikkasen opit ovat menneen hyvin perille joukkueeseen ja jälki on ollut hyvää. Mutta aina löytyy parannettavaa, sen tietää myös Kai Suikkanen.

- Meillä on nyt jo kasassa 17 pistettä, mikä on hyvä määrä. Tärkeintä on pisteiden määrä tässä vaiheessa kautta, ei sijoitus. Meillä on hyvä henki
joukkueessa päällä, ollut itse asiassa koko ajan. Mutta aina löytyy parannettavaa. Esim. meidän ykkösketju voisi onnistua enemmän viisi vastaan viisi-pelissä, ei pelkästään ylivoimalla.

TPS on vahvoilla jos se saa alusta asti oman pelinsä kulkemaan. Turkulaisyleisö on myös ollut mukavasti nykyisen joukkueen takana, mediakuutiolla pyörivä lauseenpätkä "me annamme kaikkemme" on pitänyt paikkansa tällä kaudella. Myös ulkomaalaishankinnat ovat onnistuneet. Varsinkin Michal Birner on ollut positiivinen tuttavuus. Kahden suunnan hyökkääjästä on kuoriutunut TPS:ssa pistemies.

HPK on haastavan paikan edessä Turussa. Toisaalta vierasjoukkueen otteet ovat olleet hyviä viime peleissä, varsinkin KalPa:sta tullut 1-0 voitto oli hyvä esitys joukkueelta. Kerho kohtasi TPS:n jo liigan avauskierroksella, jonka TPS voitti jatkoajalla Markus Nordlundin maalilla 1-2. Neljä voittoa putkeen on myös hyvä esimerkki joukkueen kunnosta, kerhon saalistamat 15 pistettä on vain kaksi vähemmän kuin turkulaisilla. Maalivahti Teemu Lassila on myös ollut hyvässä vireessä viime aikoina.

Kokoonpanot

TPS jatkaa tutulla kokoonpanolla. Poissaolijoita on vain yksi, Max Kolu, joka saattaa palata joukkueeseen jo loppuviikosta. Aloittavasta maalivahdista ei ole varmuutta, se katsotaan aina tilanteen mukaan. Tasaisen peluutuksen mukaisesti nyt olisi Atte Engrenin vuoro torjua turkulaisten maalilla.

HPK:n kokoonpanoon on palaamassa Mikko Mäenpää, kun taas Janne Laakkonen ei todennäköisesti vielä pelaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle