Tuttu avauspari

LIIGA / Ennakko
HPK ja TPS ovat avanneet SM-liigakauden toisiaan vastaan viime vuosina useaan otteeseen. Tällä kertaa TPS lähtee kauteen haastajana, kuitenkin toivoen pystyvänsä rakentamaan viime loppukauden hurmoksen varaan. Hämeenlinnassa taas ollaan vedenjakajalla, kun taloustilanteen vuoksi joukkueen on pakko menestyä.

Kuntokäyrät

HPK pelasi harjoituskaudella hyvin tasaisia otteluita, ilman sen suurempia kokeiluja. Muutenkin Pallokerhon tilanne on melko hyvässä balanssissa, kun pelaajaliikenne on aiempiin kausiin verrattuna ollut paljon vähäisempää. Valmentaja Jukka Rautakorven joukkue jatkaa samalla linjalla kuin viime kaudellakin.

Kai Suikkanen johdatti TPS:n viime keväänä huikeaan hurmokseen tultuaan turkulaisten peräsimeen. Pitkään näytti, että TPS rämpii Ässien seurana häntäpäässä, mutta niin vain Suikkanen nosti Palloseuran pudotuspeleihin ja haastoi mestari-JYPin joukkueiden pudotuspelisarjassa tasavahvasti.

– No tietysti kun viikonloppuna häviää kaksi ottelua niin hirveän hyvillä mielillä ei nyt voi olla. Mutta luottavaisena voi olla ja ollaankin. Lähdetään rohkein mielin haastamaan muita tuonne sarjaan, Suikkanen linjaa Jatkoajan kausiennakossa.

Ratkaisun paikat

HPK menetti kaksi kärkipään syömähammastaan: Jussi Makkosen ja Steve Kariyan. Talouskurimuksessa pahasti rämpivä seura oli pakotettu myymään Makkosen Valko-Venäjälle rahallisen korvauksen vuoksi, jolla paikattiin rajusti miinusmerkkistä tulosta. HPK:n hyökkäyskalusto on silti yksi sarjan leveimmistä.

– Muutama kärkipelaaja on nyt hyökkäyspäästä pois eli Jussi Makkonen ja Steve Kariya. Heidän poissaolonsa on myös budjetillinen kysymys. Uusista miehistä varsinkin Miikka Männikkö ja Niko Nieminen olivat selviä täsmähankintoja. Tiesimme mitä halusimme ja sitä myös saimme heidän kohdallaan.

– Ei seura ole mitenkään joukkueeseen panostanut, pikemminkin päinvastoin. Budjetilliset raamit ovat todella karut, Rautakorpi pohti Jatkoajan ennakkohaastattelussa.

HPK:n maalinsuulla jatkaa myös yksi sarjan parhaista maalivahdeista, kun Teemu Lassila puolestaan kieltäytyi ruplien houkutuksesta. Tässä voikin olla yksi suurimmista syistä, jos HPK:n ja TPS:n kuntokäyrät kaudella näyttävät erilaisilta.

TPS-kasvatti Lassila on Riksmanin rinnalla SM-liigan 1b-maalivahti. Lähelle sitä luokkaa pääsi viime kaudella turkulaisten veräjällä Alexander Salak, mutta akrobaatti ei ole Suikkasen luottomiehenä enää. Sen sijaan torjuntavastuu jakavat jenkkivahti David Leggio ja nuori Atte Engren. Tällä osastolla TPS antaa paljon tasoitusta.

Kokoonpanot

HPK:n riveistä puuttuvat tärkeät pelimiehet Janne Laakkonen ja Mikko Mäenpää, joita ei syyskuun otteluissa ainakaan kaukalossa nähdä. Puolustaja Risto Korhosen polvet ovat vaivanneet miestä jo kolmen-neljän vuoden ajan ja niin on nytkin. TPS-nutusta puuttuu vain Sami Venäläinen ja kokoonpanossa on vasta alkuviikosta liigasopimuksen tehnyt harjoituspelien sensaatio Mikko Laine.

» Lähetä palautetta toimitukselle