HPK:lle kauden ensimmäinen päänahka TPS:sta

LIIGA / Raportti
HPK ja TPS eivät esittäneet perjantai-illan kamppailussaan hienoja jääkiekkoelämyksiä. Viimeisen kymmenen minuutin aikana peliin saatiin kuitenkin värinää valmentajien kimpaannuttua niin tuomarityöskentelyyn kuin vastustajan pelityyliin.

Hämeenlinnalaisvieraat nappasivat kotiintuliaisiksi kauden ensimmäisen voittonsa turkulaisista. Kuten edelliset ottelut, tämäkin päättyi maalin erolla voittajalle. Itse kamppailu ei hienouksia tarjonnut, vaan juuri odotetun kaltaisen keskialueen mailaviidakon. Ottelun ratkaisut nähtiin erikoistilannepelaamisen seurauksena, mutta tiukimmat mielipiteet tulivat jälleen turkulaisryhmän kaatuilusta.

HPK lähti tuttuun tyyliinsä pelaamaan tiukkaa koko joukkueen puolustuspeliä, luottaen vastaiskuihin. TPS taas halusi aloittaa vauhdilla ja ryminällä kotijäällään, mutta ei päässyt hämeenlinnalaisten keskialueen mailaviidakon läpi. HPK-päävalmentaja Jukka Rautakorpi tiivisti ottelun ratkaisseen pelaamisen hyvin.

– Meillä on hyvä kemia porukassa, se auttaa aina. Näin isossa kaukalossa on kuitenkin aina erilaista pelata, tänään me onnistuttiin siinä hyvin. Yritettiin pitää viis äijää kiekon alla ja siinä onnistuttiin. Pelaajista se kaikki lähtee.

Ensimmäisen erän maalijuhlat

Kaksi ottelun kolmesta maalista nähtiin ensimmäisessä erässä. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen kun HPK:n Jani Honkanen lähti istumaan jäähylle poikittaisesta mailasta. TPS:n ylivoiman aikana HPK pääsi kuitenkin hyökkäämään kahdella kahta vastaan ja Toni Häppölä hämäsi turkulaispuolustajia pysähtymällä kaksi metriä ennen maalia. TPS-puolustuksen ihmetellessä tätä liikettä, Häppölällä oli helppo työ siirtää kiekko maalin edessä odottaneelle Jukka-Pekka Laamaselle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko maaliin.

TPS ei pelästynyt tästä alivoimamaalista, vaan jatkoi päänsä takomista HPK:n puolustusmuuriin. Noin minuutti ennen loppua kotijoukkue onnistui kuitenkin. Lee Sweatt syötteli itselleen Ilari Filppulan kanssa laukaisupaikan ja toi turkulaiset tasoihin. Erän ainoa väriläiskä maaleja lukuunottamatta nähtiin viimeisillä sekunneilla kun Tuomas Suomiselta halkesi huuli kiekosta. Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Kyllähän me paljon parempi oltiin viis vastaan viis-pelissä. Kahteen ensimmäiseen erään TPS sai yhden maalipaikan, mistä ne sitten tekikin maalin.

Turkulaisten valmentaja Riku-Petteri Lehtonen näki asiat hiukan toisin.

– Kyllä meillä nyt enemmän oli kuin yksi paikka. Ei kyllä hirveästi. Tehottomuuteen me kaaduttiin tänään, siitä ei ole epäselvyyttä.

Koukkuja ja kaatumisia

Toisessa erässä mentiin tutulla kaavalla. TPS yritti ylittää keskialuetta ja HPK tukki sen. Ottelun voittomaalin iski Ville Hämäläinen TPS-vahti David Leggion torjunnan jälkeen. Vierailijoiden päässä Teemu Lassila selvisi helpommalla, ensimmäinen torjunta Lassilalle merkattiin erän yhdennellätoista minuutilla.

Kolmas erä aloitettiin samoissa merkeissä jälleen. Puoliunessa oleva Turkuhalli heräsi välillä kannustamaan omiaan, mutta turhaan. Kun ottelun viimeinen kymmenminuuttinen lähti käyntiin saatiin kamppailuun vihdoinkin jännitettä. Epäselvä tuomarilinja sai hämeenlinnalaisten päävalmentaja Rautakorven muistelemaan joukkueensa edellistä ottelua.

– Ainoa mikä todella harmittaa on tuo hyppiminen mihin peli meni kolmannessa erässä. Kolme jäähyä saatiin niistä. Hannu Jortikkaa lainaten oli kyllä uskomatonta hyppimistä tältä turkulaisryhmältä. Reijo Ringbom kun oli tuomarina taas niin oli varmaan tullut paineita pienelle miehelle Jortikan ripittämisestä. Se on tuomareiden tehtävä ottaa nämä pois.

Kotijoukkueen Riku-Petteri Lehtonen ei jäänyt sanattomaksi Rautakorven syyttelyiden edessä.

– No mitä tuomareihin tulee niin kyllä HPK:lle olisi pitänyt viheltää paljon enemmän jäähyjä. Ei me näköjään päästä millään eroon tästä kahvakiekosta. Mutta ei me kyllä tuomareihin kaaduttu.

Härkäviikot jatkuvat

Kahvaamiset ja kaatuilut erikseen. Ottelun käsikirjoitus oli selvä. TPS ei saanut hyökkäyspeliään kuntoon ja HPK on omaksunut hyvin pelitapansa, vierailijoilla on nyt takana neljä perättäistä voittoa. Turkulaisten on nollattava peli nopeasti, koska se kohtaa Tapparan jo huomenna. Peräkkäisten pelien vaikeudesta kommentoi TPS-hyökkääjä Max Kolu.

– Surkeaa oli tänään, tuntuu että pelataan tyhmästi. Tehtiin pienissä asioissa virheitä ja huonoja keskialueen ylityksiä. Kyllä meiltä huomenna varmasti löytyy virtaa. Hyvä vaan, että pelit jatkuvat nopeasti tälläisen pelin jälkeen.

Riku-Petteri Lehtonen lähtee samoilla aseilla huomiseen "kuuden pisteen peliin".

– Huomiseksi tarvitaan vaan kovaa taisteluhenkeä ja yhtenäisyyttä. Vähän liikaa on kyllä pelejä putkeen, mikä ei ole ollut meille harvinaista tällä kaudella. Eihän se reilua ole, mutta näillä mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle