HPK venytti sarjaa

LIIGA / Raportti
Turkuhallissa oli lähes kaikki Suomen mestaruuden juhlimiseen vaadittavat elementit valmiina, mutta HPK:n myöhäinen maali toi Kerholle ensimmäisen voiton finaalisarjassa lukemin 1-2 (0-1, 1-0, 0-1).

Ottelu oli jäähyjen värittämä. Erotuomarikaksikko Timo FavorinJari Levonen puhalsi yheensä 36 minuuttia jäähyjä. Varsinkin loppupelissä esille tuli linjattomuus, joka sekoitti joukkueiden peliä.

TPS:n Max Kolu otti ottelun aikana yhteensä kolme kahden minuutin jäähyä.

– Ne jäähyt eivät mielestä olleet playoff-kiekon mukaisia jäähyjä, mies kommentoi ottelun jälkeen.

Yksi kohahduttavimmista jäähyistä oli Kolun ajo HPK:n maalivahti Teemu Lassilaan ottelun toisessa erässä. Tilanteessa Lassila oli maalinsa takana purkamassa kiekkoa ja jäi Kolun alle.

– Hän näki, että tulen ja heitti selälleen. Näissä on tietenkin aina maalivahdin etu.

Lassila pelasikin syystä tai toisesta sarjan parhaan ottelunsa. Edes kotiyleisön villi psyykkaaminen ei saanut turkulaislähtöisen maalivahdin päätä sekaisin. HPK:n ensimmäinen voitto sarjassa olikin pitkälti Lassilan voitto.

– Eihän kukaan varmaan alussa ajatellutkaan, että tämä sarja menee heti 4-0 poikki, TPS:n pääkäskijä Kai Suikkanen kommentoi.

TPS hermoili alussa

Kotiyleisön paine, mahdollinen Suomen mestaruus ja hyvin painetta antanut HPK saivat kotijoukkueen hermoilemaan aivan alkuminuuteista saakka. TPS päästi hämeenlinnalaiset kylvämään omaa peliään, eikä pystynyt pelaamaan aiemmin pudotuspeleistä tuttua kiekkoiloittelua.

– Kaaduimme siihen huonoon ensimmäiseen erään. Toiseen erään saimme onneksi liikettä, Kolu kertaili.

– Meidän vieraspelimme perustui siihen, että puolustetaan hyvin ja hyökätään kun sen paikka tulee, HPK:n kakkosvalmentaja Jussi Tapola mietti pelin kulkua.

HPK teki avausmaalin ensimmäisessä erässä, kun Joonas Vihko pääsi David Leggion sivulleen torjumaan rebound-kiekkoon ensimmäisenä käsiksi. TPS tuli kuitenkin tasoihin ottelun toisessa erässä, kun Ville Vahalahti teki Jukka-Pekka Laamasen huonon puolustuspelaamisen avustuksella turkulaisten avausmaalin.

TPS pääsi maalin jälkeen peliin mukaan, mutta ei onnistunut tekemään lisäosumia. HPK:n iloksi Miikka Männikkö kiskaisi aivan kamppailun viimeisillä minuuteilla voittomaalin Jens Skålbergin jäähyn aikana.

Sarja jatkuu heti

TPS:n neljästä ottelupallosta on nyt jäljellä kolme. Sarja jatkuu välittömästi keskiviikkona Hämeenlinnassa.

– Nyt harmitellaan hetki ja nollataan tämä peli. Se [HPK:n] henkinen ote on meistä itsestämme kiinni. Ei saada laittaa päätä alas. Meillä on taas seuraavassa pelissä mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus, TPS:n Ilari Filppula pohti.

Hämeenlinnalaisten Tapola oli sitä mieltä, että HPK on valmis pelaamaan heti peräkkäisinä päivinä.

– Olemme pitkin kautta pelanneet peräkkäisiä pelipäiviä. Meillä on myös pelkästään kuoleman otteluita jäljellä, joten emme voi muuta kuin laittaa kaiken peliin.

Palloseuran Kolu oli myös sitä mieltä, että peli heti pelin perään ei ole huono asia.

– Onneksi tämä jatkuu heti. Näytämme kumpi on parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle