Jatkuuko Kärppien vierasputki?

LIIGA / Ennakko
Puolivälierät jatkuvat lauantaina myös Espoossa, kun runkosarjan kahdeksikko Blues saa vieraakseen runkosarjaykkösen Kärpät. Oulussa pelattu ensimmäinen ottelu meni jatkoajalle, joka ehti vanheta vajaat kolme minuuttia ennen kuin Juha-Pekka Haataja ratkaisi voiton Kärpille.

Blues venyi jatkoajalle hyvän taktisen pelin ja maalivahti Bernd Brücklerin ansiosta. Itävaltalaiselle kertyi varsinaisen peliajankin aikana 48 torjuntaa, kun Niklas Bäckström torjui vain 16 kertaa. Jatkoajalla Esa Pirneksen rangaistus koitui Bluesin kohtaloksi, ja Kärpät piti kotietunsa.

Vaikka ottelusarja pelataankin paras seitsemästä, ei Bluesilla ole juurikaan varaa hävitä kotiotteluitaan, mikäli se mielii välieriin. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Kärpät on kahtena viime vuonna ollut äärimmäisen kova vierasjoukkue pudotuspeleissä. Viime vuonna Kärpät selvitti vieraspelit ilman tappioita, kun taas kotikentällä joukkue hävisi kahdesti. Joukkue on edelleen hyvin paljolti sama kuin viime keväänäkin, joten taso on taattu. Tällä hetkellä Kärpillä ei myöskään ole yhtään loukkaantunutta, ja sekin parantaa vieraiden asemaa. On myös muistettava, että Kärpät pelasi erittäin hyvin syksyn pahimman loukkaantumissuman aikana.

Perinteisesti altavastaajan parhaat yllätysmahdollisuudet ovat aivan ottelusarjan alussa. Blues on pitkälti samassa tilanteessa kuin kaksi vuotta sitten, jolloin se pudotti Tapparan kolmessa ottelussa ja kohtasi sitten TPS:n. Blues onnistui voittamaan toisen ja neljännen ottelun kotonaan, mutta hävisi lopulta voitoin 2-4.

Blues pelasi siis hyvin Oulussa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Joukkueen paras pistemies runkosarjassa, Steve Kariya, otti peräti kolme kaksiminuuttista sekä tuhri myös yhden rangaistuslaukauksen. Joukkueen ainoasta maalista vastasi selkävaivojen takia reilun kuukauden huilannut Markku Hurme. Yllättävää on ollut se, että Joakim Eriksson on toiminut joukkueen kapteenina myös Hurmeen paluun jälkeen.

Kärppien ykköstykit eivät olleet ensimmäisessä ottelussa kovinkaan suuressa roolissa. Maaleista vastasivat puolustaja Lasse Kukkonen sekä Haataja. Toki pudotuspeleissä voi hyvin nousta yllättäviäkin ratkaisijoita, mutta silti myös tähtipelaajilta kaivataan parempaa otetta. Toki myöskään Bluesin kaksi ensimmäistä ketjua jäivät Oulussa maaleitta.

Kärpät lähtee otteluun terveellä miehistöllä. Väkisinkin joku jää kokoonpanon ulkopuolelle. Oulun ottelusta oli sivussa Pekka Saarenheimo. Bluesilta ovat sivussa edelleen Teemu Riihijärvi, Jari Korhonen, Kimmo Peltonen ja Thomas Heinrichs. Erkki Rajamäki palaa kokoonpanoon huilattuaan ensimmäisen ottelun kuumeen takia.

Runkosarjassa joukkueet pelasivat neljästi ja Kärpät voitti ne kaikki. Molemmissa Espoon otteluissa voitto irtosi vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Pudotuspeleissä tämä on ensimmäinen kerta, kun joukkueet ovat vastakkain.

» Lähetä palautetta toimitukselle