Varman päälle Espoon illassa?

LIIGA / Ennakko
JYPin Espoon-vierailusta on odotettavissa jännittävä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Mitkä tulevat olemaan lukemat, kun Blues-JYP -koitoksen loppusummeri soi perjantaina? Blues osallistui 13 maalin karkeloihin Lappeenrannassa tiistaina, hurrikaanipaidat ovat puolestaan ratkaisseet kahdesti vasta jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Suurin mielenkiinto Espoossa kohdistuu tolppien väliin.

Espoon Areenan varsinaisen peliajan tulos aiheuttaa perjantaina erityistä mielenkiintoa. Molempien joukkueiden puolustaminen on hakenut muotoaan, ja nyt Bluesin maalivahtiosasto meni uusiksi vauhdilla Mikko Koskisen Sibir-sopimuksen myötä. On mahdollista, että Kazanin Ak Barsissakin viime kaudella piipahtaneen Jani Niemisen taso mitataan jo perjantaina. Kummankaan penkin takana ei varmasti haluta enempää alkukaudelle tyypillisiä maalintekokilpailuja. Varmaa on pelkästään se, että tulosvedon harrastajalle tulee hikinen ilta.

Bluesin apuvalmentaja Timo Hirvonen toteaa ykskantaan, että JYP on yksi Liigan kovimmista joukkueista. Hän pitää JYPiä mestariehdokkaana, jolla on aikaisempaakin vahvempi materiaali. Bluesin tilanteen hän näkee pääosin myönteisenä.

- Hyvä startti kahden ensimmäisen pelin osalta ja sitten pieni notkahdus Lappeenrannassa.

Tiistain maalisirkus on Hirvosen mukaan puitu joukkueen sisällä ja se on "taaksejäänyttä elämää".

Hirvonen ei ota kantaa yksilöiden suorituksiin eikä povaa isompia ketjumuutoksia.

- Aika lailla samoilla mennään huomenna, toteaa Hirvonen.

Myös maalivahtien peluuttamisen Hirvonen jättää arvailun varaan. Maalivahtien nimet ovat Hirvosen mukaan Volden ja Nieminen, peluuttaminen ratkeaa perjantaina.

Pääseekö JYP tasolleen?

Hurrikaanipaitojen peli on ollut vaihtelevaa hyvin sujuneen European Trophyn jälkeen. Paikalliskamppailussa KalPaa vastaan joukkue väänsi jatkoaikavoiton ja Ilves-pelissä nähtiin vahva nousu takaa-ajoasemasta, mutta kaiken kaikkiaan Marko Virtasen pelitapa ei ole vielä suuremmin iskostunut JYP-ryhmän käytännön tekemiseen. Yksilövirheitäkin on nähty liikaa. Yksilöistä lähinnä Miika Lahti on noussut odotusten tasolle, ehkä ylikin.

Perjantain koitoksessa nähdään ensimmäistä kertaa penkin takana Jyrki Aho vanhaa seuraansa vastassa. Aho oli pidetty valmentaja Jyväskylässä, mutta fanijoukoissa vaihto ei aiheuttane suurempia intohimoja.

Seuraa Heitä

Petr Hubacek #27 | Pardubice

Laitahyökkääjä

Työteliäs tšekkihyökkääjä tekee aina töitä täysillä. Ollut kauden alussa JYPin parhaimmistoa.

Daniel Widing #41 | Djurgården

Vasen laitahyökkääjä

Ykkösketjun yhteispeli on hakenut muotoaan, lähteekö peli Hirschovitsin ja Huhtalan kanssa vihdoin kulkemaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Miro Aaltonen 3 2 5
2.Kim Hirschovits 2 2 4
3.Eetu Pöysti 1 3 4
4.Tommi Huhtala 2 1 3
5.Tomi Sallinen 2 1 3
JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 0 3 3
2.Kristian Näkyvä 0 3 3
3.Jani Tuppurainen 1 2 3
4.Max Wärn 1 2 3
5.Jyrki Välivaara 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle