Kolme maalia kahdesta paikasta ratkaisuna

Matias Myttynen oli illan ainoa kahden tehopisteen mies.
Bluesin ja JYPin perjantainen liigaottelu ratkesi harvinaisen nopeasti. JYP sai onnekkaasti avausosuman, minkä jälkeen Bluesin pelaajien sekoilut tarjosivat jyväskyläläisille kaksi maalia lisää. Loppuajalla molemmat tekivät yhden maalin ja näin JYP voitti 4-1.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho tiivisti ottelun ratkaisun otsikon mukaisesti. Avausmaalin sai nimiinsä Jyrki Välivaara, jonka laukaus meni päätylaudan, Blues-puolustaja Mikko Kuukan ja maalivahti Lars Voldenin kautta maaliin.

- Laitahyökkääjä blokkasi suoran vedon, joten oli pakko yrittää plankin kautta. Kerran uralla tuollainenkin maali tulee, Välivaara kommentoi.

- Eihän se ole maalivahdille helppoa, kun edellinen peli on mennyt niin huonosti. Saatiin siinä sitten hanat auki.

Surkean ottelun tiistaina pelanneelle Voldenille tuollainen maali oli kaikkein pahin kuviteltavissa ollut alku. Seuraavassa vaihdossa helähti lisää, kun Mikko Salmio pääsi nokikkain norjalaisvahdin kanssa. Ensimmäisen yrityksen Volden torjui, toista ei. Kolmas maali syntyi reilu minuutti myöhemmin, kun Markus Poukkula oli unohtunut yksin Bluesin maalinedustalle.

Sataprosenttisesti maaleista ei voi syyttää Voldenia, mutta huippumaalivahti pystyy ajoittain huippupelastuksiin. Sellaisiin ei norjalaisesta ollut, ja hän joutuikin tekemään tilaa Jani Niemiselle.

Blues ei kunnollisiin tekopaikkoihin päässyt ennen toisen erän loppua. Ottelun puolivälissä Matias Myttynen oli lisännyt JYPin johdon jo neljään maaliin ylivoimalla. Blues sai kavennuksen noin minuutti ennen summeria. JYPin kentällisestä kolme pelaajaa meni kiekollisen Miro Aaltosen kimppuun ja Nico Nyberg jäi täysin vapaaksi. Harhautus kämmenpuolelta, kiekko ohi Tuomas Tarkin ja uran ensimmäinen liigamaali oli tosiasia.

- Toisen erän loppu oli meiltä huono, erityisesti viimeiset viisi minuuttia, Välivaara analysoi.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen tiivisti ottelun täsmälleen samoin. Hän myönsi, että Blues olisi voinut tehdä kaksikin maalia toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä ei ihmeellisiä asioita tapahtunut. Bluesilla oli kaksi loistotilannetta, mutta Nyberg ei onnistunut tekemään illan toista, eikä Aaltosen viimeistely ei toiminut kahden upean harhautuksen jälkeen. Aaltosen johtama ketju sai kehuja Bluesin valmennukselta ansaitustikin. Sen sijaan Kim Hirschovitsin sentteröimä ykkönen oli vaisu.

Viime kaudella JYPiä valmentanut Jyrki Aho on nyt Bluesin päävalmentaja. Se näkyi ottelussa.

- Kyllä siinä pelissä vähän näkyi ”Jykän” kädenjälki. Ainahan voi aavistaa, miten vastustaja pelaa. Kyllä siinä oli tuttuja elementtejä, Välivaara näki vastustajan peliä.

Taukoa ei joukkueille suoda, vaan ottelut jatkuvat jo lauantaina. JYP palaa kotikaukaloonsa, jonne vieraaksi saapuu Jokerit. Blues matkustaa Isomäkeen hallitsevan mestarin vieraaksi.