Jyväskylän kiekkoillassa on panosta vaikka muille jakaa

LIIGA / Ennakko
Espoolaiset pyrkivät yllättämään jyväskyläläiset ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Torstaina Jyväskylässä mitellään kiekko-ottelu JYPin ja Bluesin välillä, josta ei panostu puutu. Blues yrittää varmistaa paikkansa kuuden parhaan joukossa, kun JYP taistelee vielä kotiedun saamisesta puolivälieriin.

JYPin ennakkoasetelmia ottelun alla on melko vaikeaa arvioida, sillä otteet ovat olleet erittäin ailahtelevia. Kahta hienoa taisteluvoittoa viime viikonloppuna seurasi täysi ulospuhallus, kun HIFK hakkasi jyväskyläläiset täysin maanrakoon 6-1-lukemin.

Vierailijat lähtevät otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Vahva vire on nostanut Bluesin kuudennelle sijalle. Viimeisimpänä espoolaisten kevätvireen sai todistaa KalPa, kun Blues voitti heidät lukemin 2-1.

Joukkueiden kaikki tämän kauden keskinäiset ottelut ovat päättyneet JYPin voittoon. Kolmen ottelun maaliero on jyväskyläläisten eduksi peräti 12-4.

Pisteet olisivat molemmille joukkueille erittäin tärkeitä, sillä JYP pyrkii ohittamaan neljännellä sijalla majailevan SaiPan, mutta tappiolla jopa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle valahtaminen on mahdollista.

Blues puolestaan on tasapisteissä seitsemännellä sijalla kärkkyvien Jokerien kanssa, joten voitolla puolivälieriin oikeuttava kuudes sija säilyisi varmasti.

Mikä mahtaa olla vire tänään?

Jyväskyläläiset ovat siinä mielessä erikoisessa tilanteessa, että yhtä epätasaisia esityksiä heidän osaltaan ei ole nähty vuosiin. JYP pystyy voittamaan sarjassa kenet tahansa, mutta HIFK:ta vastaan nähdyt kyykkäykset ovat myös täysin mahdollisia.

Tutut ongelmat nousivat pintaan jälleen HIFK:ta vastaan, kun vastustajalla oli vapaalippu suoraan Tuomas Tarkin vartioimalle maalille. JYPin puolustajilla ei riittänyt kovuutta estämään helsinkiläisten rynnimistä maalinedustalle.

Myös maalinteko on ollut hurrikaaninuttujen osalta hyvin tukkoisaa. Tähän on vaikuttanut myös heikot avaussyötöt, joiden seurauksena maalipaikatkin ovat jääneet vähiin. JYPin hyökkäyspelaaminen on ollut paljolti Ossi Louhivaaran ja Eric Perrinin varassa.

Jyväskyläläisten heikkoa hyökkäyspeliä tulee telkitsemään tänään erittäin tiivis espoolaisryhmä. Jani Niemisen johdolla Bluesin päädyssä ei ole kärsitty yli kahdesta takaiskusta viimeisen kuukauden aikana kuin kertaalleen.

Blues on pystynyt nappaamaan tärkeitä pisteitä iskemällä tarvittavat osumat vähäisistäkin maalipaikoista huolimatta. Tommi Huhtala on heiluttanut espoolaisten tahtipuikkoa kiitettävällä tahdilla, sillä Huhtala on onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä ottelussa.

Kokoonpanot

JYPin kokoonpanossa on nähty runsaasti kierrätystä. HIFK:ta vastaan kokoonpanoon palasi Topi Nättinen, jonka jatkaminen on kuitenkin epätodennäköistä. Jyväskyläläisten sentterivajetta Marko Virtanen on yrittänyt ratkaista peluuttamalla Juuso Ikosta ja Petr Hubacekia sentterin tontilla. Maalilla jatkaa tuttuun tapaan Tarkki.

Bluesin kokoonpanoon ei ole luvassa muutoksia. Nieminen jatkaa tuttuun tapaan maalinsa suulla.

Seuraa Heitä

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Hyökkäyspäässä erinomainen, puolustuspäässä heikko. Kamppailuvoima ja liike eivät riitä puolustusalueella millään.

Olli Malmivaara #64 |

Puolustaja

Malmivaara on juuri sitä, mitä JYPin puolustuksesta on puuttunut. Isäntä maalinedustalla ei kaihda fyysistä peliä koskaan. Malmivaara tuntee jyväskyläläisten kujeet toimittuaan molempien mestaruuksien takuumiehenä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 3 2 5
2.Jani Tuppurainen 1 3 4
3.Ossi Louhivaara 2 1 3
4.Kristian Näkyvä 0 2 2
5.Brian Salcido 1 1 2
Blues M S P
1.Kim Hirschovits 3 2 5
2.Philip McRae 1 3 4
3.Tommi Huhtala 3 1 4
4.Jussi Makkonen 1 2 3
5.Eetu Pöysti 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle