Mielipide

Näkemys: Rautakorpi päivitti pelikirjaansa ja hioi Tapparalle ilmeen, joka voi yllättää

LIIGA / Kolumni
Liigan kestomenestyjäksi profiloitunut Tappara metsästää jo seitsemättä perättäistä finaalipaikkaansa, mutta tänä keväänä joukkue pyrkii saavuttamaan tavoitteensa aiemmista kausista poikkeavin keinoin.

Tapparan dynastiaksi kasvanut menestysputki herättää niin ihastusta kuin vihastustakin. Merkittävin syy soraääniin on viime vuosina löytynyt joukkueen tylsäksi haukutusta pelitavasta ja trap-leima on etenkin mediassa lähes tatuoitu kirveslogon päälle.

Kuluvalla kaudella trap-puheet ovat kuitenkin jääneet vähemmälle. Miksi näin? Koska Jukka Rautakorpi on uudistanut pelikirjaansa.

Uudistuminen ja Jukka Rautakorpi samassa lauseessa? Kyllä, luit aivan oikein. Kaiken nähnyt ja kokenut Jukka Rautakorpi on kuluvana keväänä on osoittanut, että myös hän kykenee uudistumaan.

Merkkejä hyökkäysvoittoisemmasta pelitavasta oli nähtävissä jo kauden keskivaihella, mutta tuolloin ne jäivät vähälle huomiolle joukkueen ailahtelevien esitysten takia. Runkosarjan aikana Tappara oli pisimmissä tappioputkissaan vuosikausiin, mikä kertoo siitä, että pelitavallisia muutoksia tehtiin ja niiden sisäistäminen vei aikansa.

Nyt tuon uudistustyön hedelmät kuitenkin näkyvät. Jo runkosarjan viimeisissä otteluissa ja etenkin puolivälieräsarjassa Lukkoa vastaan Tappara säväytti iloisella hyökkäyspelaamisellaan, joka yhdistettynä luisteluvoimaisuuteen tuotti lukuisia pitkiä ja paikoitellen varsin näyttäviäkin hyökkäyksiä.

Kova liike yhdistettynä raikkaaseen ilmeeseen oli yhdistelmä, jolla Tappara riisui Lukon aseista, marssi puhtaasti voitoin 4-0 välieriin ja tulee varmasti aiheuttamaan päänvaivaa myös välierävastus HPK:n päävalmentajalle Antti Pennaselle.

Tamperelaisjoukkueen iloisen hyökkäyspelin taustalta löytyy tuttujen kapellimestarien kuten Kristian Kuuselan ja Jan-Mikael Järvisen lisäksi taiturimainen Anton Levtchi, joka pelaa läpimurtokauttaan. Taitoa Tapparalta on löytynyt toki aiempinakin kausina, mutta tänä keväänä katsomoon asti on ollut aistittavissa, että pelaajille on suotu enemmän vapauksia.

Muutos kiteytyykin sanaan pelirohkeus, josta myös päävalmentaja Rautakorpi on kevään haastatteluissaan puhunut.

Täysin Tappara ei ole toki perinteistään luopunut, sillä tilanteen vaatiessa joukkueen työkalupakista löytyy edelleen tuo lähes kirosanaksi muodostunut trap. Kirosana siksi, että monien mielestä tiukka keskialueen ohjauspeli tappaa pelin virtauksen, vaikka sillä jokunen finaalipaikka ja mestaruus onkin voitettu.

Myös tuon pelitavan Tappara osaa edelleen ärsyttävän hyvin, mutta tällä kertaa se pyrkii olemaan vastustajiaan etevämpi myös hyökkäyspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös