Aaron Gagnon: "Kesäharjoitteluryhmässämme on muutamia NHL-tähtiä"

LIIGA / Haastattelu
Aaron Gagnon aloittaa neuvottelut jatkosopimuksesta Lukkoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Rauman Lukolle sekä joukkueen tähtihyökkääjälle Aaron Gagnonille koitti aikainen kesäloma, kun Tappara katkaisi pudotuspelisarjan 5−3-kotivoitolla. Tamperelaiset kuittasivat sarjan nimiinsä otteluvoitoin 4−1, mutta Gagnon ei pitänyt eroa pelillisesti niinkään selvänä. Lukko-hyökkääjän kesässä on luvassa lepoa, sekä harjoittelua tutussa, NHL-pelaajiakin sisältävässä treeniryhmässä.

− Olen turhautunut. Olin kaveri, jonka varaan laskettiin, mutten pystynyt tekemään tulosta, summasi Aaron Gagnon otteensa pudotuspeleissä. Lukon runkosarjan paras pistemies ei onnistunut Tapparaa vastaan tekemään pistettäkään.

29-vuotias keskushyökkääjä antoi kaiken kunnian vastustajan pelitaktiikalle.

− Tapparan jokainen ketju pelasi hyvin puolustussuuntaan ja he onnistuivat pitämään niin minut kuin koko joukkueemme poissa maalintekopaikoilta, Gagnon kertasi ottelun jälkeen.

− Taistelimme ankarasti ja pidin tyylistä, jolla pelasimme. Emme olleet huonoja otteluissa ja muutaman kerran kiekko olisi voinut pomppia meille suotuisammin. Loppujen lopuksi Tapparan ykköspelaajat onnistuivat tekemään paikoistaan maalit, meidän eivät. Myös heidän muut ketjunsa pelasivat kovaa ja hyvin.

Lukko menetti ratkaisevaksi jääneessä viidennessä ottelussa kahden maalin johtonsa kolmannen erän aikana. Gagnon oli pettynyt, mutta ei selitellyt lukemia.

− Totta kai se on hankala niellä. Tappara sai aikaisen maalin ja sitä kautta ottelun momentum kääntyi heille. Emme onnistuneet enää kääntämään asetelmia ja he ratkaisivat ottelun ylivoimillaan.

Vaikka pudotuspelikevät loppuikin raumalaisittain lyhyeen, oli Gagnon tyytyväinen joukkueensa kauteen kokonaisuutena.

− Runkosarjassa pystyimme voittamaan kärkijoukkueita, mutta emme pitäneet tasoamme illasta toiseen. Ailahtelun vuoksi jäimme lopulta taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta kärkipään sijaan.

− Meillä oli kuitenkin hyvä ajanjakso täällä ja pystyimme menestymään jollain tasolla joka vuosi. Joukkueemme oli melko kokenut suhteessa muihin seuroihin. On ollut kunnia pelata tällaisessa porukassa.

Tulevan kauden suunnitelmat eivät ole kanadalaiselle vielä selvinneet. Hän kiistää saaneensa tarjouksia esimerkiksi KHL:stä. Kuluva sopimus Lukossa päättyi tähän kevääseen.

− Jatko Lukossa ei ole ollenkaan poissuljettua. En ole halunnut neuvotella keskellä kautta, mutta istunemme alas ja keskustelemme tulevasta.

Kesäharjoittelua yhdessä NHL-tähtien kanssa

Kesäksi Gagnon matkustaa kotimaahansa Kanadaan. Taukoa jääkiekosta hän aikoo pitää muutamasta viikosta kuukauteen.

− Täytyy kuunnella omaa kehoa. Loma alkaa aikaisemmin kuin mihin olen tottunut aiempina vuosina. Täytyy jutella myös valmentajieni kanssa, milloin olisi aika aloittaa taas harjoittelu.

Kesäharjoitteluryhmästä löytyy myös tuttuja, NHL:ssä pelaavia nimiä.

− Meitä on ollut jäällä viime vuosina melko iso porukka, johon kuuluvat muun muassa Shea Weber, Josh Gorges sekä Blake Comeau. Meitä ei ole niinkään Euroopasta, lähinnä NHL- ja AHL-pelaajia.

Voidaanko Gagnonin laukauksen siis olettaa kehittyneen, mikäli hän kesällä Suomeen palaa?

− En tiedä, toivottavasti! Täytyy kysyä Shealta muutamia vinkkejä siihen, hän naurahtaa.

Mitään erityisiä rentoutumiskeinoja Gagnonilla ei jääkiekosta irrottautumiseen ole. 

− Rentoutumisjakso kuluu perheen ja ystävien kanssa oleskellessa. Tykkään pelata myös golfia. Meillä päin alkaa olla siihen hyvät kelit.

Liigan lopullista voittajaa Gagnon ei osannut tarkasti ennustaa.

− HIFK ja JYP pelaavat aggressiivista ja nopeaa kiekkoa, ja pidän heidän pelityyleistään. Kärpillä on myös erittäin hyvä joukkue, samoin kuin Tapparalla. Voisin veikata ketä vain, eikä se olisi huono arvaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle