LeKin Jukurit-kirous poikki kärkikamppailussa

MESTIS / Raportti
Niclas Lucenius ei LeKi-komennusta harmitellut, vaan nakutti kaksi syöttöpistettä joukkueelleen.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Viimeksi lokakuussa 2009 Jukurit kaatanut Lempäälän Kisa heitti tilastot roskapönttöön ja valloitti Mestiksen aiemmin jaetun kärkitilan itselleen. LeKin voiton takeena toimi sinimustien kakkoskenttä, jossa Olli Palola pääsi juhlimaan harvinaislaatuista kypärätemppua. Palolan maaleilla Kisa oli parempi luvuin 3-1 (1-1, 2-0, 0-0).

Ennen ottelua Mestiksen kärkipaikan jakaneet Lempäälän Kisa ja Mikkelin Jukurit ovat selvitelleet välejään aiemmin melko yksipuolisesti. LeKi onnistui viimeksi nappaamaan voiton mikkeliläisistä vuoden 2009 lokakuussa, kun Kisa oli Lempäälässä parempi luvuin 4-1. Tämän jälkeen LeKi ei ole saanut Jukureilta mukaansa kymmenestä kohtaamisesta kuin vaivaisen yhden pisteen. Historiaa ei kuitenkaan Lempäälässä keskiviikkona kunnioitettu.

- 5 vs 5 –pelissä ei mennyt yhtään omiin ja voittoon voi tietysti olla tyytyväinen. Pelissä on silti vielä pienissä asioissa parantamista. Jäähymäärät olivat onneksi pieniä, vaikka välillä en tiennyt lainkaan, mistä esimerkiksi mailalla paineistamisesta sai jäähyn, tuumasi LeKin Marko Keskinen voiton jälkeen.

- Ei pelattu missään nimessä huonoa peliä, mutta vajaaksi jäi silti meiltä. Sillälailla olen ihan tyytyväinen pelin kuvaan, että puolustus- ja hyökkäysrytmit toimivat, mutta voittaminen koostuu pienistä asioista ja esimerkiksi maalinteossa olimme heikkoja, kommentoi tiukkailmeinen Jukurien Jarno Pikkarainen.

Jukurit rynnistää, Kisa kestää

Ottelun ensimmäinen kaksikymmenminuuttinen näytti paikalle saapuneelle yleisölle heti pelin kuvan. Jukurit oli erän hallitsevampi osapuoli ja saikin tehokkaalla kulmapelillään kiekon useaan otteeseen LeKin päätyyn, mutta maalinteko ja Jukurien pelaajien laukausten laatu jättivät vieraille toivomisen varaa.

- Ottelun alussa oltiin taas perässä, en tiedä mistä nuo meidän otteluidemme alut oikein johtuvat. Jukurit oli luistelussa parempi ja onneksi pystyimme alun rynnäkön kestämään, myönsi Keskinenkin.

- Työn määrään etenkin hyökkääjillä täytyy löytyä nousua. Puolustajiin olen ihan tyytyväinen, mutta hyökkääjien jalkatyöhön ja taklauksien loppuunviemiseen tarvitaan parannusta. Maalille pitää ajaa loppuun asti ja siellä täytyy voittaa tilanteita, pohti Pikkarainen hyökkääjiensä heikkouksia.

Jukurit sai rynnistelylleen kuitenkin positiivisen päätöksen, kun keltapaidat hyödynsivät ensimmäisen erän jälkimmäisen ylivoimistaan. Jukurien kärkipuolustaja Rony Ahonen väläytti kovaa laukaustaan, kun mies pääsi tälläämään vastapalloon viivalta, 0-1. Pakin jaloista tolpan juureen painunut veto ei jättänyt Tappara-laina Juha Metsolalle maalillaan mahdollisuuksia.


Rony Ahonen maalasi Jukurien ainokaisen, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.
Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com

Kisa ei kuitenkaan lannistunut, vaan illan sankariksi nousseen Olli Palolan oli aika aloittaa show’nsa. LeKin kakkoskentän yhdessä Tapparasta tuttujen Niclas Luceniuksen ja Jan-Mikael Järvisen kanssa muodostanut Palola karkasi kaatuneilta Jukurien puolustajilta ja suht pienestä kulmasta huolimatta tulinen rannelaukaus painui vastustamattomasti yläriman tuntumaan. Ahosen maalin tapaan Jukurien Andreas Bernardille ei kummemmin torjuntamahdollisuuksia jätetty, niin tulinen Palolan laukaus oli.

Palola maalaa, vielä kahdesti

LeKi sai pelistä kiinni aivan eri malliin toisessa erässä, etenkin tehokkaan kakkosvitjansa johdolla. Kolmen muun hyökkäyskentän peliin jäikin vielä parannettavaa, sillä joukkueen tehoja ei voida illasta toiseen noin tiukasti asettaa yhden ketjun varaan.

Tänään temppu kuitenkin onnistui ja heti Kisan saatua ensimmäinen ylivoimansa, punalamppu syttyi jälleen. Jukurien maalilla mellastanut järkälemäinen puolustaja Mikko Heiskanen loi trafiikkia, Jan-Mikael Järvinen toimitti kiekon toiminnan keskipisteeseen ja oikea-aikaisesti paikalle osunut Palola kiitti. Irtokiekosta syntynyt osuma vei sinimustat ottelussa ensi kertaa johtoon.

Jäähyjen rikkomassa toisessa erässä kumpikaan joukkueista ei esittänyt parastaan ylivoimalla, mutta tehokkuus oli kuitenkin kiitettävällä tasolla.

Kisa karkasi ratkaisevaan johtoon aivan erän lopulla. Yksi kakkosketjun useista pyörityksistä päätyi Järvisen käsiin ja piskuisen keskushyökkääjän kohahduttanut syöttö löysi takatolpalle unohtuneen Palolan. Palola ei tilanteessa hätkähtänyt vaan kirjautti taululle illan kolmannen osumansa ja näin myös kypärätempun.

Jukurit kääntää peliä, muttei onnistu kaventamaan

Jukurit tuli kolmanteen erään hyvällä asenteella, mutta sen maalinteko ei edelleenkään oikeuttanut kavennukseen.


Niin lähellä, mutta silti niin kaukana.
Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com

- Viimeisissä erissä on meillä usein tullut kiekonmenetyksiä ja vastahyökkäyksiä omiin ja Jukureiden pelin kääntäminen on tän sarjan parasta. Saatiin ihan hyvä latinki, mutta silti niitä pari tuli. Onneksi ei mennyt sisään, huokaisi Keskinen viimeisestä erästä.

Vieraat pyrkivät tiivistämään peluutustaan viimeisessä erässä, tuloksetta. Metsola torjui LeKin maalilla kaikki viimeisen erän 11 laukausta ja takasi pisteet LeKille.

- Haettiin muutoksilla sellaisia pelaajia, jotka pystyvät tuottamaan hyökkäyspäähän tehoja, mutta LeKi oli tänään hyvä. Täähän oli parempi kuin Tapparan viime kauden nippu, naurahti Pikkarainen pelin jälkeen.

Sarjakärkeen jo mainitusti jäänyt LeKi jatkaa taivaltaan perjantaina Kiekko-Vantaan vieraana. Kolmanneksi pudonnut Jukurit saa puolestaan vastaansa Vaasassa toisena majailevan Sportin.

» Lähetä palautetta toimitukselle