SaPKolle ensimmäinen kotivoitto

MESTIS / Raportti
Oskar Essén naulasi viimeisen naulan vieraiden arkkuun.
Kuva © Matti Prusi
Kolme edellistä peliään hävinnyt Savonlinnan Pallokerho tuplasi pistetilinsä ottamalla maukkaan voiton sarjanousija HC Keski-Uusimaasta. Keskiuusimaalaisille 4–2-vierastappio oli erityisen karvas, sillä vain muutama minuutti ennen loppua joukkue oli kiinni ainakin yhdessä pisteessä.

Avauserässä ei paljoa maalipaikoilla juhlittu. Peli oli melko mitäänsanomatonta keskialueella pyörimistä, mielikuvituksettoman pelinrakentelun hallitessa kaukaloa.

Yksi komea maali kuitenkin nähtiin, kun HCK hyödynsi SaPKon yli-innokkaan hyökkäämisen. Kim Sang Wook ja Joni Häppölä karkasivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Miehet pelasivat hienosti yhteen ja pienen seinäsyöttönamuttelun jälkeen Kim sai lyödä kiekon täysin tyhjään SaPKo-maaliin ohi hämmästyneen maalivahti Anssi Pesosen.

Toisessa erässä ote alkoi pikkuhiljaa siirtyä kotijoukkueelle, ja tämä myös realisoitui luotuina maalipaikkoina. Valtavasta maalijanostaan tunnettu Oskar Essén alkoi jo silminnähden turhautua, kun kiekko ei uponnut HCK-veskari Aaro Peltosen selän taa, vaikka kerran Essénin tolppalaukausta nauhalta tarkisteltiinkin.

Lopulta hallinta näkyi myös tulostaululla. HCK:n Mika Mörsky ja Olli Korkeavuori ottivat kakkoset minuutin välein ja SaPKon alkukaudesta yskinyt ylivoima teki ryhtiliikkeen iskemällä erän loppuun kaksi ylivoimamaalia.

Ensin Simo-Pekka Riikola sai Otto Rädyltä nappipassin keskiuusimaalaisten kolmion läpi ja napautti ranteella isännät tasoihin. Hetkeä myöhemmin Niko Kallela vei savonlinnalaiset johtoon Peltosen pudotettua Essénin laukauksen suoraan paraatipaikalle.

HCK taistelee – turhaan

Jos toista erää hallitsi selvästi SaPKo, niin kolmatta hallitsi ehkä vieläkin selkeämmin HCK. Vieraiden kova prässi sotki onnistuneesti SaPKon kiekollista pelitapaa, eikä kotijoukkue meinannut välillä millään päästä omista pois. SaPKo ei kuitenkaan suostunut heittämään roikkukiekkoja keskialueelle vaan syötteli omalla alueellaan välillä jopa uhkarohkeasti.

Lopulta vieraiden kova työnteko toi toivotun tuloksen, kun vain viisi minuuttia ennen loppua Jesse Uronen tasoitti puntit maalinedustalta.

HCK:n keskittyminen kuitenkin herpaantui maalin jälkeen, ja se riitti SaPKolle. Hyvän pelin pelannut Joonas Toivanen sai ketjukaveriltaan Teemu Tallbergilta passin ja latasi ottelun voittomaalin saaden savolaisyleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

– Me olemme tehneet syksyn aikana järjettömän määrän töitä, ja sen ruumiillistuma on kyllä Toivanen. Jos jollain pelaajalla on tässä sarjassa työnteko samalla tasolla, niin hänet saa taluttaa minun eteeni, kehui SaPKon päävalmentaja Saku Martikainen vuolaasti Toivasta.

– Erityisen tyytyväinen olen siihen, että saatiin kolme pistettä ja vielä kaksi ylivoimamaaliakin.

– Taas opittiin jotain uutta. Pelit pitää pelata loppuun asti. Painotettiin vielä oman pään pelaamista, mutta kaveri pääsi tuikkaamaan voittomaalin. Kolmanteen erään olen tosi tyytyväinen, koko ajan tässä opitaan, painotti puolestaan HCK:n päävalmentaja Sami Ranta.

Vieraat yrittivät vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Essén kuittasi loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle