Tappara hioo pelaamistaan pudotuspeleihin, SaiPa saisi voitolla positiivisen päätöksen kaudelle

LIIGA / Ennakko
SaiPa hakee revanssia hävittyään Tapparalle marraskuussa Hakametsässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ennen pudotuspelien alkua Hakametsässä kohtaavat vielä Tappara ja SaiPa. Kotijoukkue on kiistaton ennakkosuosikki, mutta SaiPa saisi vierasvoitolla surkeaan kauteensa kunniallisen lopun.

Tappara ja SaiPa päättävät runkosarjansa maanantai-iltana Hakametsässä. Kotijoukkue on runkosarjan voittaja, vierailija puolestaan jää jumboksi. Sarjasijoituksiin ottelulla ei enää ole vaikutusta, mutta se ei tarkoita, etteikö ottelulla olisi merkitystä.

Sarjakärki Tappara jää viikoksi pelitauolle ennen puolivälierien alkua. Joukkueen tavoitteena on hioa peli kuntoon ja kuntouttaa sairastuvalla olleet kärkipelaajat takaisin kokoonpanoon.

Tapparan kymmenen viimeisintä peliä on päättynyt yhden maalin erolla. Näistä tappioita on kolme, mutta vain yhdessä pelissä Tappara jäi kokonaan pisteittä. Viidessä ottelussa kymmenestä ratkaisu on pitänyt hakea varsinaisen peliajan jälkeen.

Tampereella ei ole tarpeen olla huolissaan pudotuspelien alkaessa, mutta Tapparan pelaaminen on runkosarjan aikana ollut sujuvampaakin. Pieni tauko peleistä tulee Tapparalle tarpeeseen.

Vierasvoitto toisi pientä lohtua SaiPa-leiriin

SaiPan koko kausi on ollut todella heikko. Tälläkin hetkellä alla on seitsemän ottelun tappioputki, jonka aikana SaiPa on onnistunut viimeistelyssä vain viidesti. Joukkuetta vaivaa katastrofaalinen loukkaantumissuma, ja kokoonpanossa on enimmäkseen omia junioreita.

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa pettyneet SaiPa-kannattajat lähettivätkin terveisensä seurajohdolle.

Tappara on voittanut kolme aiempaa keskinäistä kohtaamista ja on kiistaton ennakkosuosikki. SaiPa ei kuitenkaan voisi lopettaa surkeaa kauttaan paremmin kuin hakemalla viimeisessä pelissä vierasvoiton sarjakärjeltä.

Ja siinä missä Tappara hakee optimaalista virettä pudotuspeleihin, pelaavat lappeenrantalaiset työpaikkansa puolesta. SaiPa-miehistössä on monella sopimus katkolla, ja kovia näyttöjä on vielä mahdollista antaa.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Marraskuussa iski SaiPaa vastaan tehot 2+1 ja pelannut muutenkin tehokkaan kauden. Kahdeksan viime pelin saldo on kuitenkin 0+3, joten isokokoiselta hyökkääjältä odotetaan piristymistä pudotuspeleihin.

Elmeri Kaksonen #72 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Vanhaan kotihalliinsa palaava Kaksonen on pelannut SaiPassa huomattavasti tehokkaammin kuin Tapparassa. Tällä hetkellä joukkueen kultakypärä, mikä tosin johtuu enemmän kärkipelaajien poissaoloista, vaikka Kaksonenkin on pelannut uransa toiseksi tehokkaimman kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Peruspelillä voitto Tapparalle
SaiPa on viime ajat ollut selkeästi ottavana osapuolena, sillä joukkue on operoinut junioripainotteisella kokoonpanolla. Tappara puolestaan on sementoinut asemansa sarjataulukon piikkipaikalla. Tämän takia maanantaista Tampereella ei tulekaan kovin viihdyttävää, mutta Tappara ottaa kliinisen voiton.
3 4
0